FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Where in Gruntildas Lair Are We
Quiz about Where in Gruntildas Lair Are We

Where in Gruntilda's Lair Are We? Quiz


We took a wrong turn on the Isle Of Hags and ended up in Gruntilda's Lair where Banjo must save his sister Tooty in N64's "Banjo-Kazooie". Can you determine where we are? Good luck!

A multiple-choice quiz by kyleisalive. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Author
kyleisalive
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
236,484
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
489
- -
Question 1 of 10
1. Where are we if we're feeding a Croctus? Hint


Question 2 of 10
2. Where are we if we're talking to Tumblar? Hint


Question 3 of 10
3. Where are we if we're opening a golden treasure chest? Hint


Question 4 of 10
4. Where are we if we're fighting either Slappa or Grabba? Hint


Question 5 of 10
5. Where in the Lair are we if we're in an engine room? Hint


Question 6 of 10
6. Where can we find Mutant Snippits (aka Mutie-Snippits)? Hint


Question 7 of 10
7. Where are we if we're fighting Tickers? Hint


Question 8 of 10
8. Where could we possibly be if we're amongst the Zubbas? Hint


Question 9 of 10
9. Where are we if we're in a corncob pipe? Hint


Question 10 of 10
10. This location isn't in Grunty's Lair at all! Where are we if we're fighting Collywobbles?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where are we if we're feeding a Croctus?

Answer: Bubblegloop Swamp

Croctuses will appear one at a time throughout the fourth stage of the game and in order to get our Jiggy from these, we need to feed them eggs as they open and close their mouths. Croctuses are gold, but the eyes are different on each one we meet. They often appear in somewhat tricky positions, but it doesn't matter how far we are; we just need to feed them an egg each.
2. Where are we if we're talking to Tumblar?

Answer: Mad Monster Mansion

Tumblar is a small glass slider that you can ride in the shed outside Mad Monster Mansion. The odd thing about the Jiggy within Tumblar is that you must first complete a timed puzzle to get it. Simply move around a Ouija board-like room hitting the tiles to spell Banjo-Kazooie without landing on a Gruntilda tile or getting hit by the ghoul running around the room to make Tumblar disappear.
3. Where are we if we're opening a golden treasure chest?

Answer: Treasure Trove Cove

The golden treasure chest can be found at the end of the trail of large Xs surrounding the cove. Once we Beak Bust each one, a question mark will appear on an island and we'll need to smash it to find the treasure chest. The chest won't go down easily though. We need to smash it around as well while it bounces around the island. The result is another Jiggy.
4. Where are we if we're fighting either Slappa or Grabba?

Answer: Gobi's Valley

Slappas and Grabba are types of mummified hand-like enemies. One of these will be in a corner of the Valley holding a Jiggy, and to obtain it from their dead grasp, we'll need to make use of our newly-acquired Turbo Shoes. The others are scattered through the level and they will often slap their hands down to the ground to attack us.
5. Where in the Lair are we if we're in an engine room?

Answer: Rusty Bucket Bay

The main feature of Rusty Bucket Bay is the large ship docked inside. We must navigate the ship by entering windows, doors, and cracks in the hull in order to find Jiggies, collect Notes, and help friendly local marine life. Two Jiggies revolve around the engine room, and here we can turn off the propellers of the ship as well as get an Empty Honeycomb Piece.
6. Where can we find Mutant Snippits (aka Mutie-Snippits)?

Answer: Clanker's Cavern

Mutie-Snippits are directly opposite the main entrance of the main chamber containing Clanker the disposal unit, so if we swim over to them, we can fight each one and earn a Jiggy. This area is also a good place to refill Honeycombs, because if we use Beak Buster on any one of these, we'll earn two Honeycombs.

The same works for the regular Snippits which are first seen in Treasure Trove Cove.
7. Where are we if we're fighting Tickers?

Answer: Mumbo's Mountain

Ticker is a termite enemy found around the termite hill of Mumbo's Mountain. Here, we can visit the first Mumbo hut and grasp the basic controls of the game. It's also the first area where we'll find Jinjos and Notes in the game. Notes will be required if we want to advance to the next areas of the lair.
8. Where could we possibly be if we're amongst the Zubbas?

Answer: Click Clock Wood

Zubbas are the bee-like enemies found in Click Clock Wood, and we'll need to encounter them in a few different seasons. First off, their nest will contain notes and a Jinjo in spring, and to reach them we'll need to transform into a bee ourselves. In summer, we fight the Zubbas in order to get a Jiggy. The easiest way to win the fight is to use the Wonderwing.
9. Where are we if we're in a corncob pipe?

Answer: Freezeezy Peak

We can't enter Freezeezy Peak without noticing the giant snowman in the center of the stage. Complete with broom, top hat, and carrot nose, the snowman is the centerpiece for this stage containing the majority of notes and Jiggies. One Jiggy can be found in the corncob pipe in the snowman's mouth and we can either climb the snowman or drop down into the pipe from above to reach it.
10. This location isn't in Grunty's Lair at all! Where are we if we're fighting Collywobbles?

Answer: Spiral Mountain

Collywobbles as well as Bawls and other vegetable-like enemies are only found on Spiral Mountain. This area not only contains the entrance to Gruntilda's Lair, but it also contains Banjo and Kazooie's house. It's the starting point of the game and it features many beginner techniques that can be learned at the various molehills.

The area also contains six Empty Honeycombs if we ever need an extra Honeycomb Piece.
Source: Author kyleisalive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Diamondlance before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us