FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about BanjoKazooie Characters 1
Quiz about BanjoKazooie Characters 1

"Banjo-Kazooie" Characters 1 Trivia Quiz


This is my first of two "Banjo-Kazooie" character quizzes. I hope you paid attention to the different minor and major characters. Good luck!

A multiple-choice quiz by kyleisalive. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Author
kyleisalive
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
203,449
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
930
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Our first character to name is Gruntilda's sister. What is her name? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the walrus in Freezeezy Peak? Hint


Question 3 of 10
3. This character appears both in Gobi's Valley and in Click Clock Wood. Who is it?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. What object is Loggo? Hint


Question 5 of 10
5. The name of the squirrel in Click Clock Wood is named Conker.


Question 6 of 10
6. Who do you give an orange to in Mumbo's Mountain? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the dolphin trapped under an anchor in Rusty Bucket Bay? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the leader of the orchestra inside Tanktup in Bubblegloop Swamp?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. In Bubblegloop Swamp, what is the name of the red crocodile? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the giant hermit crab in Treasure Trove Cove? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Guest 47: 10/10
Apr 07 2024 : Guest 124: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Our first character to name is Gruntilda's sister. What is her name?

Answer: Brentilda

Brentilda tells you three different secrets about Grunty every time you find her. The clues are important to know for the Grunty's Furnace Fun game. Brentilda doesn't reappear for the sequel, "Banjo-tooie".
2. What is the name of the walrus in Freezeezy Peak?

Answer: Wozza

Wozza the walrus gives you a jiggy when you become a walrus. Inside his cave, you can also find a jinjo, a honeycomb piece, and the mystical ice key.
3. This character appears both in Gobi's Valley and in Click Clock Wood. Who is it?

Answer: Gobi

Gobi the camel leaves Gobi's Valley after you free him and jump on him a few times. You jump on him a few times more before he leaves the game. He reappears a few more times in "Banjo-tooie".
4. What object is Loggo?

Answer: A toilet

Loggo the toilet can be found on one of the floors of Mad Monster Mansion and you'll need to become a pumpkin to explore his pipes for a shiny jiggy.
5. The name of the squirrel in Click Clock Wood is named Conker.

Answer: False

The squirrel's name is Nabnut, but Conker races alongside Banjo in "Diddy Kong Racing". Conker also appears in his own games, "Conker's Bad Fur Day" and "Conker: Live and Reloaded".
6. Who do you give an orange to in Mumbo's Mountain?

Answer: Chimpy

When you steal an orange from Conga's tree, you give it to Chimpy in exchange for a jiggy. He'll also give you access to Bottles' molehill where you can learn to shoot eggs.
7. What is the name of the dolphin trapped under an anchor in Rusty Bucket Bay?

Answer: Snorkel

Snorkel the dolphin will give you a jiggy, but first you need to raise the anchor, so follow the chain into the ship and flatten the switch at the end of the tunnel.
8. Who is the leader of the orchestra inside Tanktup in Bubblegloop Swamp?

Answer: Tiptup

Tiptup will give you a jiggy if you correctly play notes in the orchestra. Tiptup has also appeared in "Diddy Kong Racing" with Banjo.
9. In Bubblegloop Swamp, what is the name of the red crocodile?

Answer: Mr. Vile

Mr. Vile will race you in an eating competition for his jiggy. If you beat him in three different challenges, you'll win. You may need the turbo shoes to win the races, so you'll need to find them in Gobi's Valley.
10. What is the name of the giant hermit crab in Treasure Trove Cove?

Answer: Nipper

You'll need to defeat Nipper to earn his jiggy, so when he stops clawing at you, beak him in the eyes a few times. You can also find notes within his shell.
Source: Author kyleisalive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us