FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about BanjoKazooie Characters 2
Quiz about BanjoKazooie Characters 2

"Banjo-Kazooie" Characters 2 Trivia Quiz


This quiz is the second of my two-part series of characters from "Banjo-Kazooie". The names of these characters are given to you at one point or another during the game. Good luck!

A multiple-choice quiz by kyleisalive. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Author
kyleisalive
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
203,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
837
- -
Question 1 of 10
1. This character on Mumbo's Mountain will give you a jiggy if you shoot eggs into its mouth. Who is it? Hint


Question 2 of 10
2. Also in Mumbo's Mountain, this monkey will throw oranges at you. Who is it?

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. Rubee is the snake charmer in the Kazooie pyramid in Gobi's Valley. What is the name of his little sluggish pet? Hint


Question 4 of 10
4. Here's a major character that plays an important role in the game. What is the name of Banjo's sister? Hint


Question 5 of 10
5. This large bird in Click Clock Wood will give you a jiggy in winter. Who is it? Hint


Question 6 of 10
6. Another character in Click Clock Wood was locked out of his home for two seasons. Who is it? Hint


Question 7 of 10
7. In Gobi's Desert, you'll need to give this minor character some water. Who is it? Hint


Question 8 of 10
8. This plump pirate is located in Treasure Trove Cove, and you'll need to help him find gold before he can hand over his jiggy. Who is it? Hint


Question 9 of 10
9. This character in Freezeezy Peak will give you a total of three shiny jiggies. Who is it? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the shark in Treasure Trove Cove?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This character on Mumbo's Mountain will give you a jiggy if you shoot eggs into its mouth. Who is it?

Answer: Juju

Juju is Mumbo's totem pole and he is located right in front of Mumbo's hut. Make sure you leave one piece of him remaining so you can reach the honeycomb over top of him. It'll be your only chance to reach it.
2. Also in Mumbo's Mountain, this monkey will throw oranges at you. Who is it?

Answer: Conga

Conga the monkey is perched on his tree at the base of Mumbo's Mountain. With eggs, you can get two different jiggys from him.
3. Rubee is the snake charmer in the Kazooie pyramid in Gobi's Valley. What is the name of his little sluggish pet?

Answer: Toots

Toots is the little pink blob thing that sits beside Rubee and every once and a while he'll make tooting noises. Rubee's snake is named Histup and you'll need to give him some eggs before you can get a Jiggy.
4. Here's a major character that plays an important role in the game. What is the name of Banjo's sister?

Answer: Tooty

Tooty is kidnapped by Gruntilda early in the game and you save her in Grunty's Furnace Fun game. Afterwords, you get the chance to defeat Grunty once and for all.
5. This large bird in Click Clock Wood will give you a jiggy in winter. Who is it?

Answer: Eyrie

In spring, you'll need to break his egg open, in summer and fall you'll need to feed him caterpillars, and in winter he'll be old enough to leave the nest. You'll earn one jiggy from him.
6. Another character in Click Clock Wood was locked out of his home for two seasons. Who is it?

Answer: Gnawty

Gnawty the beaver is underwater in the spring, so you'll need to break the boulder in front of his house in summer to help him. Unfortunately, his hallway is too difficult to climb, so you'll need to swim into his house in autumn for a jiggy and again in winter for a honeycomb piece.
7. In Gobi's Desert, you'll need to give this minor character some water. Who is it?

Answer: Trunker

Trunker the tree is surrounded by water in his oasis, yet you still need to give him some of Gobi's water for a jiggy. He is located right in front of the entrance.
8. This plump pirate is located in Treasure Trove Cove, and you'll need to help him find gold before he can hand over his jiggy. Who is it?

Answer: Captain Blubber

Captain Blubber will ask you to find gold in his ship, so you'll need to find two piles of gold. Blubber also appears in the second game, "Banjo-Tooie".
9. This character in Freezeezy Peak will give you a total of three shiny jiggies. Who is it?

Answer: Boggy

To earn the first jiggy, you'll need to run into him on a sled to knock it out of his internal organs. Soon after, you can find him waiting to challenge somebody to a race, so become a walrus and race him the first time for a jiggy, and race him a second time as a normal bear and bird.
10. What is the name of the shark in Treasure Trove Cove?

Answer: Snacker

Snacker will try and eat you every time you dive into the water, so it makes it hard to retrieve the blue jinjo and a honeycomb piece. There is a way to stop him temporarily though. Just shoot eggs at him from on shore and he'll stop for a while.
Source: Author kyleisalive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor PrinceMagus411 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us