FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about BanjoKazooie 101
Quiz about BanjoKazooie 101

"Banjo-Kazooie" 101 Trivia Quiz


One question from each world is all it takes to beat my "Banjo-Kazooie" for N64 quiz. If you know the game this should be stuff you'll remember. Good luck.

A multiple-choice quiz by kyleisalive. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Author
kyleisalive
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
184,183
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1177
- -
Question 1 of 10
1. Who in Mumbo's Mountain do you give an orange to? Hint


Question 2 of 10
2. Where is the Blue Jinjo in Treasure Trove Cove? Hint


Question 3 of 10
3. How many jinjos are underwater in Clanker's Cavern? Hint


Question 4 of 10
4. What colour was the giant egg in Bubble Gloop Swamp? Hint


Question 5 of 10
5. How many buttons are on the giant snowman in Freezeezy Peak? Hint


Question 6 of 10
6. From the frigid heights to the arid desert, who in Gobi's Desert is associated with Histup the Snake? Hint


Question 7 of 10
7. How many notes are on the church in Mad Monster Mansion? Hint


Question 8 of 10
8. How many Mumbo Tokens can be found in total in Rusty Bucket Bay? Hint


Question 9 of 10
9. In which season of Click Clock Wood can you find the Grunty Switch? Hint


Question 10 of 10
10. After Grunty's Furnace Fun, what is inside the 828 Note Door? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who in Mumbo's Mountain do you give an orange to?

Answer: Chimpy

In Mumbo's Mountain, you must find Conga's Tree and climb it to retrieve the orange. Then you must take it to Chimpy who is waiting off to the side of Conga's Tree. He'll raise a platform leading you to a new "Bottles technique."
2. Where is the Blue Jinjo in Treasure Trove Cove?

Answer: Underwater

The Blue Jinjo is right under the entrance to Treasure Trove Cove. Swim right under the dock to find him, but beware the shark that attacks every time you venture too far into water.
3. How many jinjos are underwater in Clanker's Cavern?

Answer: 3

The Green, Pink, and Blue Jinjos are all underwater, but the Yellow Jinjo is near the entrance, and the Orange Jinjo is in the room where Clanker is.
4. What colour was the giant egg in Bubble Gloop Swamp?

Answer: Pink

You need to smash the five layers of the giant pink egg in different places to collect your jiggy. You'll know where to smash it by the red x's on the egg layers.
5. How many buttons are on the giant snowman in Freezeezy Peak?

Answer: 3

You must find Bottles near a large stack of presents to learn Beak Bomb and take to the skies to ram all three of the giant snowman's buttons for another shiny jiggy. Remember that each Beak Bomb uses up a red feather, so keep them handy.
6. From the frigid heights to the arid desert, who in Gobi's Desert is associated with Histup the Snake?

Answer: Rubee

Rubee is Histup's charmer. When you give Rubee 3 eggs (by shooting them into Histup's basket) he will play his oboe and you can retreive the jiggy on the ceiling. You can find them in the pyramid with the bulls-eye target.
7. How many notes are on the church in Mad Monster Mansion?

Answer: 14

There are 14 notes on the church but inside there's also another 10 notes. To get inside, you need to hit a switch, and race to the door with some of Kazooie's running shoes.
8. How many Mumbo Tokens can be found in total in Rusty Bucket Bay?

Answer: 15

Only 15 can be found in Rusty Bucket Bay. Caution to the ones underwater. Why? Grunty has spilled lots of oil in the water and Banjo depletes his air a lot quicker. Always know where the ladders are.
9. In which season of Click Clock Wood can you find the Grunty Switch?

Answer: Winter

You need to fly around and Beak Bomb onto a snowman who's hanging around on a platform to find this switch. It'll open up a jiggy in the entrance between all of the seasons. You'll need the bee to get it.
10. After Grunty's Furnace Fun, what is inside the 828 Note Door?

Answer: Blue Egg Replenisher

For 828 Notes you get eggs, for 846 notes you get red feathers, for 864 you get gold feathers, and for 882 and 4 puzzle pieces, your health can be doubled. It really helps beat Gruntilda.
Source: Author kyleisalive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Diamondlance before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us