FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about BanjoKazooie
Quiz about BanjoKazooie

Banjo-Kazooie Trivia Quiz


Trivia based on the adventurous world of "Banjo-Kazooie" (N64).

A multiple-choice quiz by flamingshadow. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
308,034
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
179
- -
Question 1 of 10
1. In Gruntilda's quiz, how many timed mini-games are there? Hint


Question 2 of 10
2. How many mumbo tokens do you need to become a bumblebee in Click Clock Wood? Hint


Question 3 of 10
3. Which season in Click Clock Wood has two Jinjos? Hint


Question 4 of 10
4. How many Jiggies do you need to have in total to access the double honeycomb room, before you face Gruntilda? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these is the correct order of items given by Gobi in Gobi's Valley? Hint


Question 6 of 10
6. What coloured Jinjo is on the tree at the top of Treasure Trove Cove? Hint


Question 7 of 10
7. How many Joker cards are there on the Grunty's Furnace Fun quiz board? Hint


Question 8 of 10
8. What coloured Stop-N-Swop egg is in the golden coffin in Gobi's Valley? Hint


Question 9 of 10
9. Are there two Mumbo tokens in a treasure chest in Treasure Trove Cove?


Question 10 of 10
10. Which season of Click Clock Wood has the most notes to obtain? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Gruntilda's quiz, how many timed mini-games are there?

Answer: 6

Grunty's Furnace Fun is after Click Clock Wood, and Banjo must make his way across the game board to reach Grunty and Tooty. Zubbas, Boss Boom Box, spelling Banjo-Kazooie backwards, the Tip-Tup choir, facing Mr Vile, and matching pairs in Gobi's Valley are all timed mini-games in the quiz.
2. How many mumbo tokens do you need to become a bumblebee in Click Clock Wood?

Answer: 25

Five are needed for the termite in Mumbo's Mountain, ten for the crocodile in Bubblegloop Swamp, fifteen for the walrus in Freezeezy Peak, and twenty for the pumpkin in Mad Monster Mansion. Mumbo can only change Banjo into a bee during spring in Click Clock Wood.
3. Which season in Click Clock Wood has two Jinjos?

Answer: Spring

One Jinjo is in the beehive and one is at the very top of the tree. The other three Jinjos are found in each of the remaining three seasons.
4. How many Jiggies do you need to have in total to access the double honeycomb room, before you face Gruntilda?

Answer: 98

If you get 100 Jiggies, you'll be left with two after putting all the puzzle pieces in to the worlds. As the name suggests, you will get double the amount of honeycomb health after completing this puzzle.
5. Which of these is the correct order of items given by Gobi in Gobi's Valley?

Answer: Gives you a Jiggy, helps Trunker, and then a honeycomb.

Gobi also appears in Click Clock Wood where you have to do a Beak Buster on him and he will let out water for the plant to make it grow. At the top of the plant is a Jiggy.
6. What coloured Jinjo is on the tree at the top of Treasure Trove Cove?

Answer: Yellow

There are 45 jinjos in the whole game, five in each of the nine worlds. In Treasure Trove Cove, the blue Jinjo can be found directly underneath the start pad.
7. How many Joker cards are there on the Grunty's Furnace Fun quiz board?

Answer: Five

Each one gives you a pass so you can miss out a space if you want. The more you collect, the more likely you are to succeed should you reach a challenge that you find difficult.
8. What coloured Stop-N-Swop egg is in the golden coffin in Gobi's Valley?

Answer: Blue

Stop-N-Swop was meant to be used in "Banjo-Tooie" for some mystery in the game and you had to collect 6 eggs and the Ice Key from "Banjo-Kazooie". When "Banjo-Kazooie" was released on XBLA, collecting these items unlocked special vehicle parts for "Banjo-Kazooie: Nuts and Bolts".
9. Are there two Mumbo tokens in a treasure chest in Treasure Trove Cove?

Answer: Yes

There are 115 Mumbo tokens in the game and you only need 75 of them for transformations. Mumbo can transform Banjo and Kazooie into a termite, crocodile, walrus, pumpkin, and bee.
10. Which season of Click Clock Wood has the most notes to obtain?

Answer: Autumn

Autumn has forty-eight notes. There are twenty notes to find in Spring. Winter and Summer contain sixteen notes each.
Source: Author flamingshadow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor eburge before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us