FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
BanjoKazooie Quizzes, Trivia and Puzzles
BanjoKazooie Quizzes, Trivia

Banjo-Kazooie Trivia

Banjo-Kazooie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games

Fun Trivia
In "Banjo-Kazooie", Banjo and his bird pal Kazooie must save his sister Tooty from the evil witch Gruntilda. With the help of Bottles, Brentilda, and others along the way, you can progress through the tower and fight the witch at the top.
"Banjo-Kazooie" is for the Nintendo 64.

40 Banjo-Kazooie quizzes and 425 Banjo-Kazooie trivia questions.
1.
  Spelling It Out - "Banjo-Kazooie"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, you will answer the first nine questions, and the final answer will be created from the first letters of the previous nine answers. "Banjo-Kazooie" is played on the Nintendo 64. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Oct 01 06
Average
kyleisalive editor
743 plays
2.
  Edit My Quiz - "Banjo-Kazooie"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It may seem like I know what I'm talking about, but not everything I tell you is true. I know, it's cruel, but it's your turn to sift through and find my factual errors so that I can send it to the queue. This game is for the Nintendo 64. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Oct 03 06
Average
kyleisalive editor
756 plays
3.
  Mad Monster Mansion   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Mad Monster Mansion, the seventh stage in "Banjo-Kazooie", is a dark area of the lair. Can you remember the haunted lands of this Nintendo 64 game? Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Sep 14 06
Average
kyleisalive editor
481 plays
4.
  9 for 10 - "Banjo-Kazooie"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The first letters of the first nine answers spell out the answer to the tenth question, all of which pertain to "Banjo-Kazooie" for the Nintendo 64.
Easier, 10 Qns, eburge, Aug 23 16
Easier
eburge gold member
153 plays
5.
  Bubblegloop Swamp   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Bubblegloop Swamp, the fourth stage in "Banjo-Kazooie" (N64), takes gamers into the deep swamplands filled with amphibians and dangerous bugs and fish. Did you brave the bog? Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Sep 05 06
Average
kyleisalive editor
517 plays
6.
  Mumbo's Mountain   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This first stage in the Nintendo 64 game "Banjo-Kazooie" is one that will get you accustomed to the style and controls of the game. What do you remember about this early stage? Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Aug 27 06
Average
kyleisalive editor
538 plays
7.
  Click Clock Wood   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Click Clock Wood is the final world in "Banjo-Kazooie" (N64). Journey through the seasons and affect the future as you complete your quest for Notes and Jiggies. Good luck!
Tough, 10 Qns, kyleisalive, Sep 20 06
Tough
kyleisalive editor
564 plays
8.
  Little Things in "Banjo-Kazooie"    
Multiple Choice
 15 Qns
These are just a few things you may have noticed when playing through "Banjo-Kazooie" on your old N64.
Average, 15 Qns, qrayx, Apr 20 08
Average
qrayx
604 plays
9.
  Eburge's Furnace Fun   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Banjo-Kazooie" (N64) has long been one of my favourite games, and it's about time I made a quiz on it. Please forgive my shoddy rhyming - it's harder than you think!
Average, 10 Qns, eburge, Feb 14 09
Average
eburge gold member
324 plays
10.
  Treasure Trove Cove   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Treasure Trove Cove is the second stage in Nintendo 64's "Banjo-Kazooie". In this stage, beat the heat and collect Jiggies to beat Grunty on a large beach stage. Remember anything from stage #2? Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Aug 28 06
Average
kyleisalive editor
649 plays
trivia question Quick Question
Throughout the worlds you can find extra lives. What are they in the form of?

From Quiz ""Banjo-Kazooie" Items"




11.
  Rusty Bucket Bay   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The eighth stage of N64's "Banjo-Kazooie" isn't too pretty. In "Rusty Bucket Bay", you search for Jiggies in a small harbor containing Grunty's dangerous ship. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Sep 18 06
Average
kyleisalive editor
451 plays
12.
  Freezeezy Peak   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
World #5 is the frigid Freezeezy Peak. See what you know about this half-way point in the game "Banjo-Kazooie" (N64). Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Sep 05 06
Average
kyleisalive editor
420 plays
13.
  Where in Gruntilda's Lair Are We?    
Multiple Choice
 10 Qns
We took a wrong turn on the Isle Of Hags and ended up in Gruntilda's Lair where Banjo must save his sister Tooty in N64's "Banjo-Kazooie". Can you determine where we are? Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Sep 28 06
Average
kyleisalive editor
488 plays
14.
  Grunty's Furnace Fun    
Multiple Choice
 10 Qns
So you've gotten every Note and Jiggy- now what? Grunty's Furnace Fun is what! See what you know about the penultimate showdown in "Banjo-Kazooie" where you test your knowledge of the N64 game. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Sep 26 06
Average
kyleisalive editor
421 plays
15.
  "Banjo-Kazooie" Characters 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first of two "Banjo-Kazooie" character quizzes. I hope you paid attention to the different minor and major characters. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Mar 09 06
Average
kyleisalive editor
928 plays
16.
  Navigating Grunty's Lair    
Multiple Choice
 10 Qns
If you have played and analyzed the path through Grunty's Lair far too much, then this quiz is for you. "Banjo-Kazooie" was released on the N64 in 1998, and on the Xbox 360 Live Arcade in 2008.
Average, 10 Qns, qrayx, Oct 20 17
Average
qrayx
Oct 20 17
206 plays
17.
  Gobi's Valley   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Beat the heat and scour the tombs of Gobi's Valley, the sixth world in Nintendo 64's "Banjo-Kazooie". Do you remember this sandy stage of the game? Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Sep 10 06
Average
kyleisalive editor
380 plays
18.
  "Banjo-Kazooie" 201   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I've been waiting a while to follow up one of my previous "Banjo-Kazooie" quizzes, but I finally made one. This quiz also features one question from every world in the first "Banjo-Kazooie" game for N64. Good luck!
Tough, 10 Qns, kyleisalive, Oct 22 05
Tough
kyleisalive editor
1098 plays
19.
  "Banjo-Kazooie" Characters 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is the second of my two-part series of characters from "Banjo-Kazooie". The names of these characters are given to you at one point or another during the game. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Mar 13 06
Average
kyleisalive editor
836 plays
20.
  Trick or Treating in Mad Monster Mansion    
Multiple Choice
 10 Qns
Ghouls and ghosties crawl all over the place in this seventh world of "Banjo-Kazooie" for the N64. You'll have to face your nerves as you explore a haunted house, a large church, and more if you want to get closer to rescuing Tooty. There's spoilers!
Average, 10 Qns, SandK, Jun 09 12
Average
SandK
159 plays
21.
  Clanker's Cavern    
Multiple Choice
 10 Qns
The third stage in "Banjo-Kazooie" is the dingy Clanker's Cavern. See what you've learned in the depths of this dank dump. Of course, the game is for the Nintendo 64. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Aug 30 06
Average
kyleisalive editor
333 plays
22.
  "Banjo-Kazooie" Items    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of the items in this great Nintendo 64 game are abundant while some are simply rare. Nevertheless, each is important. What do you know about the items of "Banjo-Kazooie"? Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Oct 06 06
Average
kyleisalive editor
597 plays
23.
  A Load of Mumbo Jumbo    
Multiple Choice
 10 Qns
You have to decide the correct answers to questions pertaining to Mumbo Jumbo in this "Banjo-Kazooie" quiz by weeding out the answers that are clearly Mumbo Jumbo (or wrong). This game is for the N64. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Oct 07 06
Average
kyleisalive editor
426 plays
24.
  Traversing Gobi's Valley    
Multiple Choice
 10 Qns
Finding gold in the shifting sands of Gobi's Valley in "Banjo-Kazooie" for the N64 may be difficult, but you need to do so if you want to rescue Tooty. See how much you remember about this wasteland named after a selfish camel.
Average, 10 Qns, SandK, Mar 09 10
Average
SandK
186 plays
25.
  Climbing Mumbo's Mountain    
Multiple Choice
 10 Qns
You'll be climbing steep hills, battling a giant gorilla, and exploring a termite tower in this tutorial level. This is the first world of "Banjo-Kazooie" for the N64. Good luck!
Tough, 10 Qns, SandK, Nov 10 06
Tough
SandK
439 plays
26.
  "Banjo-Kazooie" 101    
Multiple Choice
 10 Qns
One question from each world is all it takes to beat my "Banjo-Kazooie" for N64 quiz. If you know the game this should be stuff you'll remember. Good luck.
Average, 10 Qns, kyleisalive, Oct 22 05
Average
kyleisalive editor
1176 plays
27.
  Scaling Freezeezy Peak    
Multiple Choice
 10 Qns
Bears hibernate during the winter. Unfortunately, Banjo doesn't have time to do so in this winter wonderland. See how closely you paid attention to this world in "Banjo-Kazooie" for the N64. Good luck!
Tough, 10 Qns, SandK, Sep 29 09
Tough
SandK
195 plays
28.
  Venturing in Spiral Mountain    
Multiple Choice
 10 Qns
Thanks to FunTrivia user kyleisalive, I have been inspired to replay this game and come up with my own quizzes about one of the best games made by Rareware. This will cover the intro and Spiral Mountain in "Banjo-Kazooie," for the N64. Enjoy!
Tough, 10 Qns, SandK, Oct 21 06
Tough
SandK
365 plays
29.
  "Banjo-Kazooie" Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello. This is a quiz on "Banjo-Kazooie" characters! How well do you know them? Let's find out! "Banjo-Kazooie" is played on the Nintendo 64.
Average, 10 Qns, Lildog55, Oct 26 11
Average
Lildog55
199 plays
30.
  Spelunking in Clanker's Cavern    
Multiple Choice
 10 Qns
The waterlogged stage of "Clanker's Cavern" is the third world in "Banjo Kazooie" for the N64, inside Grunty's lair. This stage is home to a mechanical shark that has a gentle heart along with other objects inside him.
Tough, 10 Qns, SandK, Jan 17 07
Tough
SandK
404 plays
31.
  "Banjo-Kazooie" N64    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about "Banjo-Kazooie" for N64. This is my first quiz, so good luck!
Average, 10 Qns, habsfan21, Aug 08 07
Average
habsfan21
581 plays
32.
  Digging for Treasure Trove Cove    
Multiple Choice
 10 Qns
Two Jiggys will gain you access to Treasure Trove Cove in "Banjo-Kazooie" for the N64. You could go wading in the water but watch out for any fins that might be following you! Good luck!
Average, 10 Qns, SandK, Oct 28 06
Average
SandK
424 plays
33.
  Sloshing Through Bubblegloop Swamp    
Multiple Choice
 10 Qns
The fourth world of "Banjo-Kazooie" for the N64, takes you into the disgusting world of Bubblegloop Swamp. You'll be seeing lots of piranhas, bugs, and a very familiar face from Banjo's racing days.
Difficult, 10 Qns, SandK, Nov 24 11
Difficult
SandK
384 plays
34.
  Grunty's Plan is Rather Cunning    
Multiple Choice
 25 Qns
"When I'm thin, guys will come running!" She says. How much do you know about the witch's desperate attempt to beautify herself in Nintendo 64's "Banjo-Kazooie?"
Average, 25 Qns, HyruleHistoria, May 05 22
Average
HyruleHistoria
May 05 22
77 plays
35.
  "Banjo-Kazooie" Part 3    
Multiple Choice
 15 Qns
This is part three of my quiz and has to do with the next three worlds-Mad Monster Mansion, Rusty Bucket Bay, and Click Clock Wood. There are five questions per world. Make sure to read ALL the answers before you pick one.
Tough, 15 Qns, Karin_8_5, Jan 24 09
Tough
Karin_8_5
1362 plays
36.
  "Banjo Kazooie"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz, its all about "Banjo-Kazooie" for the N64. If you've played the whole game, then most of questions should be easy.
Tough, 10 Qns, pgpm10, Dec 11 14
Tough
pgpm10
549 plays
37.
  "Banjo-Kazooie" Part 1    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the first three worlds. It's easy, as long as you're paying attention.
Average, 15 Qns, Karin_8_5, Jun 03 06
Average
Karin_8_5
1581 plays
38.
  For Banjo Masters Only    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome, you all. Grunty's the name! I see you're here to play my game. You'll fail this test, that I'll bet, victory you will never get!
Average, 10 Qns, JamJars, Oct 22 05
Average
JamJars
1061 plays
39.
  Banjo Kazooie    
Multiple Choice
 5 Qns
Banjo and Kazooie must find Banjo's sister, who was kidnapped by the evil witch Gruntilda.
Average, 5 Qns, LilSpikey, Mar 09 06
Average
LilSpikey
2776 plays
40.
  Banjo-Kazooie    
Multiple Choice
 10 Qns
Trivia based on the adventurous world of "Banjo-Kazooie" (N64).
Average, 10 Qns, flamingshadow, Jan 28 12
Average
flamingshadow
177 plays

Banjo-Kazooie Trivia Questions

1. How does Gruntilda take Tooty back to her lair?

From Quiz
Grunty's Plan is Rather Cunning

Answer: Beats her up

Tooty begs for Banjo to help her as Kazooie listens from the window but, with the bear fast asleep and the Breegull tied to the rack, no one is able to stop the witch from executing the first part of her plan to become gorgeous.

2. What's the name of the snake (not the charmer) found in Gobi's Valley?

From Quiz 9 for 10 - "Banjo-Kazooie"

Answer: Histup

You'll find Rubee the snake charmer and his snake Histup inside the pyramid with the Kazooie target on the top. You'll need to make an offering of three eggs out of Kazooie's backside into the bowl circling Histup's basket. This will cause Histup to pop up and stretch himself upwards, allowing you to climb up and retrieve the Jiggy.

3. The first thing you'll see as you enter the world is the large mansion for which Mad Monster Mansion is named after. How many Jiggies, excluding the Jinjo Jiggy, can you get in the house, without any help from Mumbo?

From Quiz Trick or Treating in Mad Monster Mansion

Answer: Two

Most people would think it's only one and that would be the Jiggy inside Napper. However, there is also a wine cellar that is part of the house, and you can find another Jiggy in there. There are actually four Jiggies, in the house, but the other two you must obtain when Mumbo turns you into a pumpkin. In order to get the Jiggy from Napper you must enter in through the chimney rather than the front door and make your way across the large chairs and then walk through him to get the Jiggy. If you use the flight pad he was sitting on you can fly to the chandelier for a Golden Banjo. Also don't forget the Mumbo Token in the fire. You can also find one of the extra Honeycomb pieces in the house as the pumpkin in a second story window. So make sure you break all the windows before coming back as the pumpkin.

4. In Bubblegloop Swamp it was piranhas. In Freezeezy Peak it was freezing cold water. You need the Wading Boots to protect yourself from what creature in Gobi's Valley?

From Quiz Traversing Gobi's Valley

Answer: Sand Eels

Yes, much like clouds and hills having eyes in the Mushroom Kingdom, here in "Banjo-Kazooie" unlikely things will talk to you such as freezing cold water. The first time you step into the hazardous sands. A worm-like creature will talk to you saying something along the lines that only sand eels can live in this sand. But consider yourself lucky, it could be quicksand and you could die if you land in it. Given the choice between the two, I'd take sand eels. You will need the wading boots to cross over the sand pit to the world entrance, easily, and to get some notes in the world itself.

5. One of the first things you'll notice in the peak is an igloo near the start/exit pad. When you enter you see three polar bear cubs. When you enter the igloo what are the designs on the kids' clothes from left to right?

From Quiz Scaling Freezeezy Peak

Answer: pink and yellow diamonds, green diamonds, blue diamonds

These three polar bear cubs belong to a neglectful father named Boggy. If you find the bears' three presents, they'll give you a Jiggy. Also the sad music in the igloo will turn into a happy song and they'll jump and cheer. You can get three Jiggies from Boggy, two as Banjo, and one as a walrus, which Mumbo will transform you into one if you have fifteen Mumbo tokens. Boggy's kids also appear in "Banjo-Tooie" in Witchyworld with their mother Mrs. Boggy. However, in this game one is a girl, and they all have names and if you bring them all back to Mrs. Boggy you get a Jiggy.

6. In Gruntilda's quiz, how many timed mini-games are there?

From Quiz Banjo-Kazooie

Answer: 6

Grunty's Furnace Fun is after Click Clock Wood, and Banjo must make his way across the game board to reach Grunty and Tooty. Zubbas, Boss Boom Box, spelling Banjo-Kazooie backwards, the Tip-Tup choir, facing Mr Vile, and matching pairs in Gobi's Valley are all timed mini-games in the quiz.

7. How many different shortcuts are there (pairs of pots) throughout Gruntilda's Lair?

From Quiz Little Things in "Banjo-Kazooie"

Answer: Four

The "first" shortcut is the pink pots. One is set in an antichamber off the room that contains the puzzles for Treasure Trove Cove and Clanker's Cavern. The other end is in the large room with a statue of Gruntilda's head in it (the room with the Freezeezy Peak entrance). The Green shortcut takes you from the large room, mentioned above, and takes you near the entrance to Rusty Bucket Bay. It's actually not a very large distance to travel on your own (two rooms away), but it saves you from swimming so much. The next shortcut, and the one that takes you farthest, is the orange pot. One is in a small room near the entrances to both Treasure Trove Cove, and Clanker's Cavern, as well as the Click Clock Wood puzzle. The other end is located in a semi-hidden tunnel in the area that has Click Clock Wood's entrance. The last pot, yellow pot, is a short jump that takes you from the beginning of Grunty's Furnace Fun to a location very near the top of the lair.

8. How many worlds are there (not counting Spiral Mountain or Grunty's Lair)?

From Quiz "Banjo Kazooie"

Answer: Nine

The worlds are: Mumbo's Mountain, Treasure Trove Cove, Clanker's Cavern, Bubblegoop Swamp, Freezeezy Peak, Gobi's Valley, Mad Monster Mansion, Rusty Bucket Bay, and Click Clock Wood. Each world has 10 jiggies, 5 jinjos, 100 notes, and 2 empty honeycomb pieces.

9. How many Jiggies are there in each level?

From Quiz "Banjo-Kazooie" N64

Answer: Ten

There are 100 Jiggies in the game. Some Jiggies are tougher to get than others(ex: poke a very angry crab in the eye three times and then go in his shell for a Jiggy) and some are easier (ex: swim to the bottom of a pool and get a Jiggy).

10. Smelly, bug-infested, and slimy, but enough about Gruntilda's hair. The piranha infested waters of Bubblegloop Swamp will prove a problem, which is why Bottles teaches you about Wading Boots. What is the actual name of this move called?

From Quiz Sloshing Through Bubblegloop Swamp

Answer: Stilt Stride

The Stilt Stride uses the Wading Boots and will be one of two pairs of special shoes for Kazooie encountered in Gruntilda's Lair. The Stilt Stride is used for crossing toxic waste, piranha infested water, and sand snake pits.

11. Whenever you go into most bodies of water be prepared to be greeted by Snacker, the shark who patrols Treasure Trove Cove. What sound does Snacker make when he talks?

From Quiz Digging for Treasure Trove Cove

Answer: teeth chomping

When Snacker appears it is very obvious because some ominous music will state his arrival. If you're unlucky enough to land in the open ocean with nothing near around to climb up on to, Snacker will keep pursuing you until you're put out of commission. Snacker can be defeated temporarily by shooting eggs at him but you'd be best to swim away from him.

12. In the introduction, when you first turn on the game, what object do you see walking by?

From Quiz Venturing in Spiral Mountain

Answer: The N64 logo

This is an interesting scene where the N64 logo is walking on all fours. A mosquito enemy, which is found in Bubblegloop Swamp and Click Clock Wood, flies by laughing. The N64 logo shrugs it off and continues walking. The mosquito then runs into the Rareware logo and falls into a pond at the bottom of a waterfall.

13. Where are we if we're feeding a Croctus?

From Quiz Where in Gruntilda's Lair Are We?

Answer: Bubblegloop Swamp

Croctuses will appear one at a time throughout the fourth stage of the game and in order to get our Jiggy from these, we need to feed them eggs as they open and close their mouths. Croctuses are gold, but the eyes are different on each one we meet. They often appear in somewhat tricky positions, but it doesn't matter how far we are; we just need to feed them an egg each.

14. Throughout the worlds you can find extra lives. What are they in the form of?

From Quiz "Banjo-Kazooie" Items

Answer: Trophies

Extra lives are shaped as a Banjo Trophy, and if you happen to lose all of your lives, Grunty will succeed and it will be game over. These are often found in tricky to reach or odd places, and they're rarely, if ever, in plain sight. Extra lives are counted on the top left corner of your screen, and one is lost every time you run out of Honeycombs.

15. The first transformation is in Mumbo's Mountain. What do you become in this stage?

From Quiz A Load of Mumbo Jumbo

Answer: Termite

The first transformation is from Mumbo's hut in the first level. This transformation costs five Mumbo Tokens, all of which can be found in the same stage in various locations. As a termite, it's not possible to attack enemies, but it's possible to climb steep hills with ease. This ability surpasses the Talon Trot's ability to climb steep hills.

16. What is the name of the mole that teaches you techniques throughout the game?

From Quiz Spelling It Out - "Banjo-Kazooie"

Answer: Bottles

Bottles is first met at Spiral Mountain and he has a molehill right outside Banjo's house. It isn't discovered until "Banjo-Tooie" that Bottles has a home with his family in Jinjo Village. Throughout this first adventure though, Bottles will appear in various worlds as a mentor who teaches the bear and bird how to make use of their skills and items. Bottles will also record Note scores.

17. Grunty's Furnace Fun is directly behind which Note Door?

From Quiz Grunty's Furnace Fun

Answer: 765-Note Door

Although you're nearing the end of the game at this point, the 765-Note Door is not the final Note Door in the game. Beyond this, there are five Note Doors- one of which must be opened. Up to this point, it's possible to have accumulated every Note in the game for a total of 900. In the end, you need 882 Notes to open the final Note Door.

18. How many Jiggies are required for the Mad Monster Mansion picture?

From Quiz Mad Monster Mansion

Answer: Ten

This picture is quite far away from the actual level. To reach it, you need to go through the 450-Note Door in the same area as Freezeezy Peak. Once here, swim through the different tunnels until you reach a dead end. There, you must jump in the small areas around the walls in order to reach the picture. Like usual, once the picture is completed, the stage opens.

19. Behind which Note Door will you find the Gobi's Valley Picture?

From Quiz Gobi's Valley

Answer: 350-Note

If you happen to enter this Note Door, the first thing you'll come across is this important picture. To finish it and open up the entrance to Gobi's Valley, you'll need to give up nine of your precious Jiggies. The entrance to this stage is between Bubblegloop Swamp and Freezeezy Peak.

20. What's required to access the Freezeezy Peak picture?

From Quiz Freezeezy Peak

Answer: Wading Boots

To reach the picture for the fifth level, you'll need to have learned how to use the Wading Boots in Bubblegloop Swamp. Around the entrance to the stage, you can find a pair of boots in a pipe system. Put them on and find the pipe in the swampy, piranha-infested water, and you'll find the snowy area containing the picture. Once you've placed eight pieces into the puzzles, the stage will open. You'll also need to open a 260-Note Door to reach the stage.

21. What do you need to do to reach the picture of Bubblegloop Swamp?

From Quiz Bubblegloop Swamp

Answer: Swim

In the area containing the entrance to Clanker's Cavern, you can hit a couple of switches to make some pipes rise. Once you climb onto a pipe and find Brentilda, you can find one more switch to open a large steel grate. Enter this and you can find the Bubblegloop Swamp picture. The picture requires seven Jiggies to open and you'll need to open a 180-Note Door along the way.

22. What skill is needed to access the picture for Clanker's Cavern?

From Quiz Clanker's Cavern

Answer: Use of the Shock Jump Pad

To learn the Shock Jump Pad, you'll need to find the molehill overlooking the sandcastle in Treasure Trove Cove. This skill will allow Kazooie to spring Banjo into the air. To reach the picture, find the Shock Jump Pad in the same room as the Treasure Trove Cove picture and spring up. The Clanker's Cavern picture only requires five Jiggies.

23. How many Jiggies are needed to complete the Treasure Trove Cove picture?

From Quiz Treasure Trove Cove

Answer: Two

This means that you need to obtain at least two Jiggies in Mumbo's Mountain to complete this picture (which isn't that hard. Jiggies practically lie in the open on Mumbo's Mountain). You'll also need to collect half of the Notes found in Mumbo's Mountain (50) to open the note door at the top of the Talon Trot pathway. This is the first of many found in the lair and each will increase in Notes as you progress.

24. How many Jiggies are required to enter the Mumbo's Mountain stage?

From Quiz Mumbo's Mountain

Answer: One

Once you find a single Jiggy in Gruntilda's Lair, you can add it to the Mumbo's Mountain picture on the wall and open up the area. Only one Jiggy can be accessed in the beginning, and there's no way of taking the path to the left of the entrance without learning a certain skill in Mumbo's Mountain. If you try to climb the path, you'll slide right back down.

25. How many Mumbo tokens do you need to become a termite in Mumbo's Mountain?

From Quiz "Banjo-Kazooie" 201

Answer: Five

When you're a termite, you can retrieve the jiggy atop the large termite hill in the level. There is no possible way to reach the top of the hill without becoming a termite, but inside the hill, you can use Banjo and Kazooie to retrieve one of the Mumbo tokens you'll need.

26. This character on Mumbo's Mountain will give you a jiggy if you shoot eggs into its mouth. Who is it?

From Quiz "Banjo-Kazooie" Characters 2

Answer: Juju

Juju is Mumbo's totem pole and he is located right in front of Mumbo's hut. Make sure you leave one piece of him remaining so you can reach the honeycomb over top of him. It'll be your only chance to reach it.

27. Who in Mumbo's Mountain do you give an orange to?

From Quiz "Banjo-Kazooie" 101

Answer: Chimpy

In Mumbo's Mountain, you must find Conga's Tree and climb it to retrieve the orange. Then you must take it to Chimpy who is waiting off to the side of Conga's Tree. He'll raise a platform leading you to a new "Bottles technique."

28. Spiral Mountain's where you live, dumb bear. How many extra lives are there?

From Quiz For Banjo Masters Only

Answer: Two

On your house and in the falls, "Miss them please!" Grunty calls!

29. Who is the ghost hand in the church?

From Quiz "Banjo-Kazooie" Part 3

Answer: Motzand

He speaks his name in third person saying, 'Motzand plays his organ with ease, but can you follow him on the keys?' You can also see his name during the credits.

30. In Mumbo's Mountain, how many trees are there (that are actually climbable)?

From Quiz "Banjo-Kazooie" Part 1

Answer: 3

There are three: two on the right from the world entrance and Conga's tree.

This is category 14548
Last Updated Mar 03 2024 1:11 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.