FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about BanjoKazooie Part 3
Quiz about BanjoKazooie Part 3

"Banjo-Kazooie" Part 3 Trivia Quiz


This is part three of my quiz and has to do with the next three worlds-Mad Monster Mansion, Rusty Bucket Bay, and Click Clock Wood. There are five questions per world. Make sure to read ALL the answers before you pick one.

A multiple-choice quiz by Karin_8_5. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Author
Karin_8_5
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
75,565
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1363
- -
Question 1 of 15
1. Who is the ghost hand in the church? Hint


Question 2 of 15
2. How do you get Napper's jiggy? Hint


Question 3 of 15
3. Where is the 1-up in Napper's room? Hint


Question 4 of 15
4. Why does Mumbo turn you into a pumpkin? Hint


Question 5 of 15
5. What is the name of the skeletons?

Answer: (One Word)
Question 6 of 15
6. What is the name of the dolphin beneath the anchor? Hint


Question 7 of 15
7. Where is the blue jinjo? Hint


Question 8 of 15
8. In total, how many eggs do you use to activate the walkways? Hint


Question 9 of 15
9. What does Rusty Bucket Bay's witch switch do? Hint


Question 10 of 15
10. When you first enter the world, and you're looking at the cranes, which crane makes the box DROP?

Answer: (One Word, left or right)
Question 11 of 15
11. Who is the squirrel that loves nuts? Hint


Question 12 of 15
12. How many notes are in Click Clock Wood Spring? Hint


Question 13 of 15
13. Where is the orange jinjo? Hint


Question 14 of 15
14. Which Sir Slush holds the witch switch? Hint


Question 15 of 15
15. What season does the jiggy in the house appear?

Answer: (One Word, spelling counts!)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the ghost hand in the church?

Answer: Motzand

He speaks his name in third person saying, 'Motzand plays his organ with ease, but can you follow him on the keys?' You can also see his name during the credits.
2. How do you get Napper's jiggy?

Answer: Go through him while he's sleeping

You can't put him to sleep, so therefore, you have to take it WHILE he's sleeping.
3. Where is the 1-up in Napper's room?

Answer: In the chandelier

That's why there is a flight pad beneath Napper, so you can fly up there and get it.
4. Why does Mumbo turn you into a pumpkin?

Answer: So you can reach small spaces

'So you can reach notes and jiggies' may be right, but they are IN the small spaces.
5. What is the name of the skeletons?

Answer: Limbo

They don't talk, but you see their names during the credits.
6. What is the name of the dolphin beneath the anchor?

Answer: Snorkel

He says (also in third person), 'Get this thing off Snorkel!'. In case you missed it then, you can also see it during the credits, along with Limbo and Motzand.
7. Where is the blue jinjo?

Answer: in the boxes

He is located in one of the large, blue boxes and in a clump of even more boxes in between the cranes.
8. In total, how many eggs do you use to activate the walkways?

Answer: 24

You may think it's 20, but the first one (where it says 'TOLL 2', you add four more to get it in the right place. So that's six, plus a four hole (10), plus a six hole (16), plus an eight hole for a total of 24.
9. What does Rusty Bucket Bay's witch switch do?

Answer: Make a jiggy appear in an alcove

The jiggy appears in the rocky cave by the 3rd water level switch and the note door that leads to the grassy valley below Click Clock Wood.
10. When you first enter the world, and you're looking at the cranes, which crane makes the box DROP?

Answer: Right

If you can see throught the ship and you're looking at the cranes, the one that drops to Boss Boom Box's hold is the one on the right.
11. Who is the squirrel that loves nuts?

Answer: Nabnut

When we first meet him in Spring, he says, 'Nabnut loves acorns,'. Once again, you can also see his name in the credits, along with Motzand, Limbo, and Snorkel.
12. How many notes are in Click Clock Wood Spring?

Answer: 16

After you are through with Spring, you may have 20, but that's including the one's you got outside the entrance to Springtime.
13. Where is the orange jinjo?

Answer: In Fall, on a leaf pile

It seems in C.C.W. that the jinjos go with the matching color season. Spring has pink and green, summer has yellow, fall has orange, and winter has blue. So that could help. The rest was up to you....
14. Which Sir Slush holds the witch switch?

Answer: Above the entrance to winter

Not much info here, he's just above the entrance.
15. What season does the jiggy in the house appear?

Answer: Summer

It appears in Summer, and you can get it then too. But it's easier to leave when the house is more complete in Fall.
Source: Author Karin_8_5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us