FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about BanjoKazooie 201
Quiz about BanjoKazooie 201

"Banjo-Kazooie" 201 Trivia Quiz


I've been waiting a while to follow up one of my previous "Banjo-Kazooie" quizzes, but I finally made one. This quiz also features one question from every world in the first "Banjo-Kazooie" game for N64. Good luck!

A multiple-choice quiz by kyleisalive. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Author
kyleisalive
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
203,808
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1102
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. How many Mumbo tokens do you need to become a termite in Mumbo's Mountain? Hint


Question 2 of 10
2. Which Jinjo is closest to the start pad in Treasure Trove Cove? Hint


Question 3 of 10
3. What coloured feathers does Bottles teach you to use in Clanker's Cavern? Hint


Question 4 of 10
4. What are the red creatures you'll need to eat as an alligator in Bubble Gloop Swamp to earn a jiggy?

Answer: (One Word, plural)
Question 5 of 10
5. How many snowmen must you Beak Bomb before you can retrieve a jiggy off of the giant snowman's hat? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the large Sphinx-like pyramid near the entrance of Gobi's Valley?

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. Are there any Turbo Shoes in the Mad Monster Mansion level?


Question 8 of 10
8. How many smokestacks are on the ship docked in Rusty Bucket Bay? Hint


Question 9 of 10
9. If you feed Eyrie all of the caterpillars he needs by winter, how many will you have fed him? Hint


Question 10 of 10
10. How many Joker cards do you earn from a Joker question in Grunty's Furnace Fun? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 10 2024 : Guest 99: 9/10
Jun 08 2024 : bernie73: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many Mumbo tokens do you need to become a termite in Mumbo's Mountain?

Answer: Five

When you're a termite, you can retrieve the jiggy atop the large termite hill in the level. There is no possible way to reach the top of the hill without becoming a termite, but inside the hill, you can use Banjo and Kazooie to retrieve one of the Mumbo tokens you'll need.
2. Which Jinjo is closest to the start pad in Treasure Trove Cove?

Answer: Blue

The blue Jinjo is located directly under the platform where you start the level. When retrieving him, you'll need to watch out for Snacker the shark before he takes a nip at you. To get rid of him for a while, shoot eggs at him.
3. What coloured feathers does Bottles teach you to use in Clanker's Cavern?

Answer: Gold

When you press Z and Right C, you can use the gold feathers to become invincible for a short time. Bottles is located in one of the chambers within Clanker's belly. You'll need to use a flying pad to reach him.
4. What are the red creatures you'll need to eat as an alligator in Bubble Gloop Swamp to earn a jiggy?

Answer: Yumblies

You'll need to race Mr. Vile three times to eat red yumblies and yellow grumblies before you can get the jiggy you need. You can find Mr. Vile within the large alligator near Mumbo's in Bubble Gloop Swamp.
5. How many snowmen must you Beak Bomb before you can retrieve a jiggy off of the giant snowman's hat?

Answer: Five

The five snowmen are spread out around the lake surrounding the giant snowman. The only way to kill them is by learning Bottles' Beak Bomb move and hitting the red Xs on their hats.
6. What is the name of the large Sphinx-like pyramid near the entrance of Gobi's Valley?

Answer: Jinxy

To enter Jinxy, you'll need to shoot eggs into his nostrils to clear out his sandy nose. Inside, you can get a jiggy and a Jinjo while riding magic carpets.
7. Are there any Turbo Shoes in the Mad Monster Mansion level?

Answer: Yes

You need to use the shoes to get into the church in this level. Within the church, you'll find a jiggy, notes, a honeycomb piece, and the Grunty Switch.
8. How many smokestacks are on the ship docked in Rusty Bucket Bay?

Answer: Two

On the top of one of the smokestacks, you can find a jiggy, but to get to it, you'll need to travel along narrow catwalks and jump on many Shock Jump pads.
9. If you feed Eyrie all of the caterpillars he needs by winter, how many will you have fed him?

Answer: Fifteen

You hatch Eyrie in the spring, you give him five caterpillars in the summer, and ten in autumn. You can claim your jiggy once he flies away full grown in wintertime.
10. How many Joker cards do you earn from a Joker question in Grunty's Furnace Fun?

Answer: Two

Joker Cards allow you to skip over one space on the giant game board without having to complete a question or a challenge. These are probably best used when crossing the Skull questions which can kill you if you fail it.
Source: Author kyleisalive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us