FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gruntys Plan is Rather Cunning
Quiz about Gruntys Plan is Rather Cunning

Grunty's Plan is Rather Cunning Quiz


"When I'm thin, guys will come running!" She says. How much do you know about the witch's desperate attempt to beautify herself in Nintendo 64's "Banjo-Kazooie?"

A multiple-choice quiz by HyruleHistoria. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,957
Updated
May 05 22
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 25
Plays
77
- -
Question 1 of 25
1. How does Gruntilda take Tooty back to her lair? Hint


Question 2 of 25
2. Who pushes the button that transforms Grunty into a beautiful woman?

Answer: (One Word)
Question 3 of 25
3. Who tells Banjo and Kazooie dirty secrets about Grunty? Hint


Question 4 of 25
4. When Banjo and Kazooie first fight Grunty, where is she vulnerable? Hint


Question 5 of 25
5. Once Banjo has reached Grunty's Furnace Fun, Gruntilda cannot steal Tooty's beauty, as shown in the cutscene.


Question 6 of 25
6. How many boyfriends has Grunty had? Hint


Question 7 of 25
7. What does Gruntilda never do? Hint


Question 8 of 25
8. How does Gruntilda describe her own voice in Grunty's Furnace Fun? Hint


Question 9 of 25
9. What or who is the top prize in Grunty's Furnace Fun?

Answer: (One Word)
Question 10 of 25
10. Gruntilda likes running up and down the stairs in her lair for exercise.


Question 11 of 25
11. Who does Grunty say assured her she cannot lose at Grunty's Furnace Fun? Hint


Question 12 of 25
12. According to the manual, how did Gruntilda feel about the prospect of using her Beauty Machine before Dingpot told her someone was prettier? Hint


Question 13 of 25
13. What does Grunty call Kazooie mockingly? Hint


Question 14 of 25
14. What does Grunty admit she is when she expresses she is hungry? Hint


Question 15 of 25
15. Finish the quote: "I'll be young and Tooty old...?" Hint


Question 16 of 25
16. When does Gruntilda erase Banjo's Game Pak? Hint


Question 17 of 25
17. Gruntilda is mistaken by Bottles for whom in the game's introduction? Hint


Question 18 of 25
18. What does the crowd do when Banjo fails a question in Grunty's Furnace Fun? Hint


Question 19 of 25
19. What does Gruntilda state she got in preparation for her new body to "make her look a winner"? Hint


Question 20 of 25
20. In the game manual, how does Grunty express she deserves to be the most gorgeous woman? Hint


Question 21 of 25
21. Gruntilda finally believed she had become more beautiful than Tooty once she transformed.


Question 22 of 25
22. Gruntilda states that she will go on a diet once she becomes beautiful.


Question 23 of 25
23. Where does Mumbo invite Grunty once she becomes beautiful? Hint


Question 24 of 25
24. What does Gruntilda herself find gross that Banjo does? Hint


Question 25 of 25
25. Finish the quote: "The energy that you found...?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How does Gruntilda take Tooty back to her lair?

Answer: Beats her up

Tooty begs for Banjo to help her as Kazooie listens from the window but, with the bear fast asleep and the Breegull tied to the rack, no one is able to stop the witch from executing the first part of her plan to become gorgeous.
2. Who pushes the button that transforms Grunty into a beautiful woman?

Answer: Klungo

She tells him to hurry in a cutscene when Banjo enters the lairs. As Tooty threatens that her brother were avenge her, Gruntilda confidently says he won't even try. Even as he enters, she laughs "the fun begins, we'll see who wins!"
3. Who tells Banjo and Kazooie dirty secrets about Grunty?

Answer: Brentilda

Gruntilda asks many questions related to "how much you know of little, old me." She is surprised that Banjo answers correctly and questions as to whether he sister spilled the beans.
4. When Banjo and Kazooie first fight Grunty, where is she vulnerable?

Answer: Butt

When Kazooie Rat-a-ta-Tap's her butt, she says "Ouch, my butt! It's now quite sore! I'll make you suffer, that's for sure!" When he hits her in the chest flying her around she moans "My gut you nearly hit, if your shot was down a bit!" When hit with Beak Bomb, she yelps "Those nasty, pointy beaks are causing swelling in my cheeks!"
5. Once Banjo has reached Grunty's Furnace Fun, Gruntilda cannot steal Tooty's beauty, as shown in the cutscene.

Answer: False

Since Tooty is the grand prize of her quiz show, Gruntilda wins it if Banjo fails. While she cannot take Tooty's looks once she flees upstairs and Banjo rescues his sister, Gruntilda does indeed seize Tooty back to achieve her goal when Banjo loses.
6. How many boyfriends has Grunty had?

Answer: One

Brentilda tells Banjo her "first and old boyfriend's" name. When Grunty asks who it is, she brags "Grunty's cute, she's quite a dame!" Mumbo also seems quite taken to her after she succeeds with her transformation and flaunts her looks.
7. What does Gruntilda never do?

Answer: Wash her bed sheets

We learn the specifics of how she brushes her teeth, eats, and washes her hair, along with the size and type of undies she has. She does, however, admit she doesn't wash her bed sheets and instead saves her money.
8. How does Gruntilda describe her own voice in Grunty's Furnace Fun?

Answer: Cool

She refers to herself in her quiz show as "Grunty, the Lovely Witch". She also refers to every one else's voice as "dumb" except hers. Her new voice becomes a high-pitched moan once she transforms.
9. What or who is the top prize in Grunty's Furnace Fun?

Answer: Tooty

Tooty stands atop the pod as paralyzed with fear as when she was in her transformation pod. Grunty gloats that she will take the top prize and be thin.
10. Gruntilda likes running up and down the stairs in her lair for exercise.

Answer: False

She states that she "Hates the stairs in her lair, they always make her gasp for air!"
11. Who does Grunty say assured her she cannot lose at Grunty's Furnace Fun?

Answer: The board game makers

She is distraught when Banjo reaches her and cover her face in despair, expressing how much she longed to be real thin. But she is filled with relief as she escapes to the top of the lair as Banjo is caught up in the excitement of rescuing his sister. When Banjo reaches the top, she is confident she will beat him and laughs down at him.
12. According to the manual, how did Gruntilda feel about the prospect of using her Beauty Machine before Dingpot told her someone was prettier?

Answer: Eager

Gruntilda was actually looking forward to using it for the first time in spite of her rage in the introduction.
13. What does Grunty call Kazooie mockingly?

Answer: Freak

She repeatedly insults Banjo by calling him dumb, once saying "Tooty's fate is looking grim; It's because her brother's dim!" She insults him again as hostess of her quiz show "Banjo's stupid, Grunty's cool!"
14. What does Grunty admit she is when she expresses she is hungry?

Answer: A hog

She says this when she says she wants a hot dog. She expresses that she will continue to snack once she becomes gorgeous with "burgers, fries, and chips galore!"
15. Finish the quote: "I'll be young and Tooty old...?"

Answer: "Before you get Gruntilda's gold"

It is suggested that Gruntilda was actually thick even when she was younger because she says "My looks at school were never thin!" The game manual also states that Grunty was sick of her sister attracting more men, hence her plan to give herself a makeover at Tooty's expense.
16. When does Gruntilda erase Banjo's Game Pak?

Answer: When he uses too many cheats

She is pleasantly surprised that she can defeat him and becomes gorgeous based on his stubbornness, saying "You didn't listen; I'm amazed. Now your Game Pak is erased!"
17. Gruntilda is mistaken by Bottles for whom in the game's introduction?

Answer: Banjo

By the time Tooty recognizes it to be someone else, she is within the clutches of Grunty who threatens "Come to me, my little pretty; You'll soon be ugly - What a pity!"
18. What does the crowd do when Banjo fails a question in Grunty's Furnace Fun?

Answer: Cheer

She acknowledges their rooting interest in her victory when says "Hear the crowd - they boo and hiss! To see you fail they would not miss!" When Banjo is just one Honeycomb away from dying she says, "Get this wrong for Grunty's sake. Then a lava bath you will take!"
19. What does Gruntilda state she got in preparation for her new body to "make her look a winner"?

Answer: Skirt

In contrast, she says "Once Tooty is a big 'ol lump, I've just the frock to hide her rump!"
20. In the game manual, how does Grunty express she deserves to be the most gorgeous woman?

Answer: She needs to be beautiful more than Tooty

She says "I need those looks far more than she and finally perfect I shall be!"
21. Gruntilda finally believed she had become more beautiful than Tooty once she transformed.

Answer: True

She says in an orgasmic voice when she emerges "Look at Grunty, she's a beauty! I'm much prettier than Tooty!" Klungo directly confirms this and Mumbo does so indirectly by saying "Grunty nice" and inviting him back to her skull.
22. Gruntilda states that she will go on a diet once she becomes beautiful.

Answer: False

It is quite the opposite in that she says she will snack on burgers, fries, and chips. She is amused at her extra pounds, saying "My belly's big, it's rather neat. It's been years since I've seen my feet!" It seems she was always thick as she states her "Looks at school were never thin."
23. Where does Mumbo invite Grunty once she becomes beautiful?

Answer: His hut

The lore is such that Grunty transformed Mumbo's face into a skull when she was younger being tutored by him. He is quick to forget this once she transforms and invites her back to his skull in love presenting her with flowers, fulfilling her prophecy that "Once I'm thin, guys will come running."
24. What does Gruntilda herself find gross that Banjo does?

Answer: Entering a toilet

She tells him to wash his hands in disgust. Gruntilda herself picks her nose in the introduction. She expresses how badly she needs to urinate when she is battling Banjo. She warns Banjo to stop staring under her dress when she asks what color undies she wears.
25. Finish the quote: "The energy that you found...?"

Answer: "Won't stop me from making Tooty round"

When Banjo fails a square, she says "Fail a square and you'll feel pain! Please press "A" to try again." and "Get more wrong - Yes, that's the way! The crowds are happier today!"
Source: Author HyruleHistoria

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us