FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Illusion of Gaia NotSoBasics
Quiz about Illusion of Gaia NotSoBasics

Illusion of Gaia Not-So-Basics Quiz


For those of you who did well on my 'Illusion of Gaia' Basics quiz, try this one. This is a bit tougher than my other quiz on the SNES classic. As always, drop me a line if you like this quiz!

A multiple-choice quiz by Diamondlance. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. Illusion of Gaia

Author
Diamondlance
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,277
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
624
Awards
Top 20% Quiz
Question 1 of 15
1. What is Will's grandfather's trade? Hint


Question 2 of 15
2. Where does Kara find the light ring? Hint


Question 3 of 15
3. What is the maximum number of hit points that Will (or his other forms) can have? Hint


Question 4 of 15
4. Which "Soul Blazer" character out of these choices is alluded to in "Illusion of Gaia"? Hint


Question 5 of 15
5. What is the name of the company that Neil inherits? Hint


Question 6 of 15
6. How many petrified women are there in the Natives' Village? Hint


Question 7 of 15
7. How many women are there working on the carpet in Dao? Hint


Question 8 of 15
8. How many melodies does Will collect in the game? Hint


Question 9 of 15
9. The Wind Melody is derived from which dungeon's music? Hint


Question 10 of 15
10. The Memory Melody is derived from which dungeon's music? Hint


Question 11 of 15
11. Finish the analogy: Green is to Blue as Lance is to... Hint


Question 12 of 15
12. Which of these is not one of Neil's inventions? Hint


Question 13 of 15
13. The picture drawn by the ancients on the sands of Nazca resembles what? Hint


Question 14 of 15
14. Which glass in the Watermia game "Russian Glass" contains the poison? Hint


Question 15 of 15
15. What is the last place where you see Will at the end of the game?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Will's grandfather's trade?

Answer: architect

He designed the dungeon for the king's castle. Ishtar in Angel Village is an artist, but all his subjects are lost to the paintings.
2. Where does Kara find the light ring?

Answer: Gold Ship

She finds it on the finger of the queen's skeleton. The dark ring is on Will's flute, but he doesn't know it until almost the end of the game.
3. What is the maximum number of hit points that Will (or his other forms) can have?

Answer: 40

Each health dot represents 2 hit points. 20 dots times 2 hit points per dot equals 40 hit points.
4. Which "Soul Blazer" character out of these choices is alluded to in "Illusion of Gaia"?

Answer: Turbo, the dog

Turbo makes a short appearance outside the house in Diamond Coast. Technically, this cannot be the same dog because in "Soul Blazer", Turbo is already dead.
5. What is the name of the company that Neil inherits?

Answer: Rolek

He inherits the Rolek company from his parents. Neil decides to do some good with his position, like abolishing the slave trade.
6. How many petrified women are there in the Natives' Village?

Answer: 3

One of them gives you a Red Jewel. In order to unpetrify them, you must complete the dungeon of Ankor Wat.
7. How many women are there working on the carpet in Dao?

Answer: 4

None of them say anything; they are too absorbed in their work. Apparently, the carpet in King Edward's palace took 40 years to weave.
8. How many melodies does Will collect in the game?

Answer: 3

There's Lola's Melody, the Wind Melody, and the Memory Melody. The Memory Melody is used to restore Lance's memory in Freejia.
9. The Wind Melody is derived from which dungeon's music?

Answer: Larai Cliff

It closely follows the beginning part of this music. None of the melodies come from the Great Wall of China or the Pyramid.
10. The Memory Melody is derived from which dungeon's music?

Answer: Ankor Wat

The Memory Melody is needed to cure Lance's amnesia. Interestingly enough, Lola's melody is original; it's not derived from any other music in the game.
11. Finish the analogy: Green is to Blue as Lance is to...

Answer: Lilly

Lance's text is green and Lilly's text is blue. Will's text is yellow, Erik's is orange, and Seth's is purple.
12. Which of these is not one of Neil's inventions?

Answer: a telephone

Will flies on the airplane. The camera and telescope can be found in Neil's house.
13. The picture drawn by the ancients on the sands of Nazca resembles what?

Answer: a condor

It is the same shape as the constellation of Cygnus. The mysterious red star of Cygnus corresponds to the entrance to the Sky Garden on the picture.
14. Which glass in the Watermia game "Russian Glass" contains the poison?

Answer: the one on the far right

If you try to drink from this glass, they warn you that it looks funny. If you win you get Kruks which are camel-like animals needed to cross the desert.
15. What is the last place where you see Will at the end of the game?

Answer: school

Talk about full circle! He starts at school, travels around the world, and ends up back in school. However, he's in a more technologically advanced world.
Source: Author Diamondlance

This quiz was reviewed by FunTrivia editor PrinceMagus411 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us