FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Zelda Obscure Enemies
Quiz about Zelda Obscure Enemies

"Zelda": Obscure Enemies Trivia Quiz


There are many enemies that nobody knows the names of. This quiz tests your "Zelda" enemy knowledge. Most questions should be fairly easy. This quiz has questions on many "Zelda" games for multiple Nintendo systems.

A multiple-choice quiz by banjoface. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Legend of Zelda Games

Author
banjoface
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
203,610
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1384
Last 3 plays: Guest 64 (2/10), Guest 73 (5/10), Guest 184 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the red enemy, first seen in Death Mountain when acquiring the Hammer, that throws axes at you in "Zelda II: Adventure of Link". Hint

Darknut
Daria
Daira
Axeman

2. Name the ghost enemies seen in many "Zelda" games including, but not limited to "Four Swords Adventures", "Minish Cap", and "Link's Awakening." Hint

Ghini
Boo
Ghosty
Carjin

3. Which Mario enemy was not seen in "Link's Awakening?" Hint

Koopa Troopa
Bob-omb
Goomba
Piranha Plant

4. Name the "Link To The Past" enemy that you can only see by sprinkling Magic Powder on a Shocker. Hint

Red Shocker
Spectacle
Cukeman
Glasses-Man

5. Name the "Minish Cap" bomb enemy first seen in the Palace of Winds. Hint

Bomber
Bombarosa
Bombarossa
Bob-omb

6. Name the iron-masked enemies seen in "Majora's Mask", "Link's Awakening", and "Oracle of Ages". Hint

Iron Mask
Hiploop
Darknut
Moblin

7. In which of these games were Chain Chomp enemies seen? Hint

Link To The Past
Oracle of Seasons
Link's Awakening
Ocarina of Time

8. Gorons aren't always friendly. Which game featured the friendly kind AS WELL as the enemy (deliberately attacking you) type? Hint

A Link to the Past
Four Sword Adventures
Oracle of Seasons
Adventures of Link

9. Name the "Link's Awakening" enemy that later appeared as Onox'/Veran's henchman in the "Oracle" games. Hint

Vire/Baia
Blaino
Evil Eagle
Smasher

10. Name the enemies in "Wind Waker" that you get the Knight's Crests from. Hint

Moblin
Darknut
Miniblin
Kargoroc


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Sep 13 2023 : Guest 64: 2/10
Aug 20 2023 : Guest 73: 5/10
Aug 03 2023 : Guest 184: 2/10
Aug 01 2023 : Guest 88: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the red enemy, first seen in Death Mountain when acquiring the Hammer, that throws axes at you in "Zelda II: Adventure of Link".

Answer: Daira

They are quite hard for a first-time player, but if you have leveled up, eventually you will defeat them. The Orange Dairas swing an axe instead of throwing them.
2. Name the ghost enemies seen in many "Zelda" games including, but not limited to "Four Swords Adventures", "Minish Cap", and "Link's Awakening."

Answer: Ghini

They are found in dark places, usually in dungeons, but sometimes in graveyards. Sometimes they are weak against light.
3. Which Mario enemy was not seen in "Link's Awakening?"

Answer: Koopa Troopa

Goomba and Piranha Plant are seen in many of the sidescrolling areas in dungeons and tunnels. Bob-omb was first seen in Key Cavern in one of the northernmost rooms. Koopa was never seen.
4. Name the "Link To The Past" enemy that you can only see by sprinkling Magic Powder on a Shocker.

Answer: Cukeman

You need to do this for the GBA version's Lumberjack Riddles. Cukemen have the appearance of wearing glasses.
5. Name the "Minish Cap" bomb enemy first seen in the Palace of Winds.

Answer: Bombarossa

They hinder you while in the air or riding on a platform. Bombarosa is an incorrect spelling. Bob-ombs are seen in Cave of Flames, and there is no enemy known as "Bomber."
6. Name the iron-masked enemies seen in "Majora's Mask", "Link's Awakening", and "Oracle of Ages".

Answer: Hiploop

Use the Hookshot to pull their masks off. In "Majora's Mask", there are also non-masked versions.
7. In which of these games were Chain Chomp enemies seen?

Answer: Link To The Past

They were seen in Turtle Rock, the second to last dungeon. There was a Chomp in "Link's Awakening", but it was a pet, not an enemy.
8. Gorons aren't always friendly. Which game featured the friendly kind AS WELL as the enemy (deliberately attacking you) type?

Answer: Four Sword Adventures

In 3-1: Death Mountain Foothills, there were Goron enemies. In the next stage, the friendly Gorons needed help from you.
9. Name the "Link's Awakening" enemy that later appeared as Onox'/Veran's henchman in the "Oracle" games.

Answer: Vire/Baia

He is a batlike enemy in Turtle Rock in "Link's Awakening". You don't actually fight him in "Oracle of Ages", but in "Oracle of Seasons", he serves as the miniboss of dungeon 6.
10. Name the enemies in "Wind Waker" that you get the Knight's Crests from.

Answer: Darknut

You need 10 Crests to get the Hurricane Spin from Orca. Darknuts can usually be beaten with a Parry Attack.
Source: Author banjoface

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us