FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Al Gore quotes
Quiz about Al Gore quotes

Al Gore quotes Trivia Quiz


Many jokes have been told about quotes made by the likes of Dan Quayle, George W. Bush, etc, however few are ever told about the equally funny, and oft-times frighteningly revealing quotes from politicians on the left side of the aisle....

A multiple-choice quiz by pheil1. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Vice-Presidents
  8. »
  9. Al Gore

Author
pheil1
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,386
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
302
- -
Question 1 of 10
1. Finish the following quote by Al Gore, Jr.:

"When my sister and I were growing up," Mr. Gore told a small audience made up mostly of women, "there was never any doubt in our minds that men and women were equal, ________."
Hint


Question 2 of 10
2. True or false? Al Gore once said, "A tiger does not change its spots"?


Question 3 of 10
3. Here's a gimme. What did Al Gore claim to have 'taken the initiative in creating?' Hint


Question 4 of 10
4. Al Gore, at a D.C fundraiser in June, 1998, was praising the exploits of NBA great Michael Jordan. Whose name did he utter, instead? Hint


Question 5 of 10
5. In a nationally televised political forum, Gore was asked to name a past US president who had inspired him. Whom did he cite?
Hint


Question 6 of 10
6. In September of 2000, in the midst of a very tight race for president, Al Gore was addressing the rank and file at a Teamsters Union rally. He spoke of recalling when he was a child, and his mother would sing him lullabies, and proceeded to sing one of them, "Look for the union label." What soon became very controversial about this statement? Hint


Question 7 of 10
7. Al Gore ran into controversial rock star Courtney Love at a Hollywood function, and told her he was a huge fan of hers. Love asked him to name his favorite song. He couldn't. She then asked him to name any one of her songs. What was his response? Hint


Question 8 of 10
8. Al Gore visited Minneapolis, Minnesota on October 12, 1998 and raised several hundred thousand dollars for DFL gubernatorial nominee Hubert Humphrey III and two Democratic congressmen. Complete the Gore gaffe... "They will be the education team that ________ needs to move into the 21st century." Hint


Question 9 of 10
9. In the spring of 1998, Gore called The Washington Post's executive editor to tip him off on an 'error' in the paper. 'I decided I just had to call because you've printed a picture of the Earth upside down on the front page of the paper,' Gore said.
What was particularly odd about that?
Hint


Question 10 of 10
10. In May of 2000, while attending a reception in Los Angeles, how did Gore wind up with 'egg' on his face when he compared electing a Republican as president to rejecting an Oscar-winning team in favor of the producers of the Hollywood clunker "Howard the Duck?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : Guest 136: 4/10
Apr 29 2024 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Finish the following quote by Al Gore, Jr.: "When my sister and I were growing up," Mr. Gore told a small audience made up mostly of women, "there was never any doubt in our minds that men and women were equal, ________."

Answer: If not more so

Mr. Gore actually said this while campaigning on 08/11/00! Source: NY Times, 8/12/00. Way to go, Al!
2. True or false? Al Gore once said, "A tiger does not change its spots"?

Answer: False

He actually said, "A zebra does not change its spots."
- Al Gore, attacking President George Bush in 1992

Tiger, zebra, whatever. They both have stripes, not spots.
3. Here's a gimme. What did Al Gore claim to have 'taken the initiative in creating?'

Answer: The internet

During an interview with Wolf Blitzer on CNN on March 9, 1999, the good Senator was asked to describe what separated him from another Democratic presidential hopeful, former Sen. Bill Bradley of New Jersey. This was the funny, fateful answer he uttered.

He had supported a technology bill which had, among other things, helped spawn the internet, but so had many other politicians. For him to say that he helped create it is hard to swallow.
4. Al Gore, at a D.C fundraiser in June, 1998, was praising the exploits of NBA great Michael Jordan. Whose name did he utter, instead?

Answer: Michael Jackson

Gore's misquote: "I tell you that Michael Jackson is unbelievable, isn't he? He's just unbelievable!"
5. In a nationally televised political forum, Gore was asked to name a past US president who had inspired him. Whom did he cite?

Answer: James Knox

Unfortunately, there has never been a US president named James Knox. He most likely meant James Knox Polk, who was the first US President to hail from Gore's home state of Tennessee. You'd think he'd know the name well.
6. In September of 2000, in the midst of a very tight race for president, Al Gore was addressing the rank and file at a Teamsters Union rally. He spoke of recalling when he was a child, and his mother would sing him lullabies, and proceeded to sing one of them, "Look for the union label." What soon became very controversial about this statement?

Answer: The song was written when Gore was already an adult.

The song was written in 1975, when Gore was 27.

Source: USA Today, Sept. 19, 2000
7. Al Gore ran into controversial rock star Courtney Love at a Hollywood function, and told her he was a huge fan of hers. Love asked him to name his favorite song. He couldn't. She then asked him to name any one of her songs. What was his response?

Answer: I can't name a song, I'm just a really big fan.

Err, okay. Courtney Love, as many of you may know, was the lead singer of a band named Hole, and was once married to Nirvana lead singer Kurt Cobain.
8. Al Gore visited Minneapolis, Minnesota on October 12, 1998 and raised several hundred thousand dollars for DFL gubernatorial nominee Hubert Humphrey III and two Democratic congressmen. Complete the Gore gaffe... "They will be the education team that ________ needs to move into the 21st century."

Answer: Missouri

Yes, Al Gore insulted the state of Minnesota by referring to it as Missouri.
9. In the spring of 1998, Gore called The Washington Post's executive editor to tip him off on an 'error' in the paper. 'I decided I just had to call because you've printed a picture of the Earth upside down on the front page of the paper,' Gore said. What was particularly odd about that?

Answer: There is no 'up' or 'down' in space

Al Gore, who considers himself to be a great environmentalist, should have known that the Earth could never be 'upside down', 'right side up', or 'inside out'! There is no 'up' or 'down' in space, only where maps of the Earth have oriented it north and south.
10. In May of 2000, while attending a reception in Los Angeles, how did Gore wind up with 'egg' on his face when he compared electing a Republican as president to rejecting an Oscar-winning team in favor of the producers of the Hollywood clunker "Howard the Duck?"

Answer: One of the evening's hosts was a driving force behind 'Howard the Duck'

Jeffrey Katzenberg, one of the event's hosts, was a major contributor to the box office bomb. (Source: USA Today - May 8, 2000)
Source: Author pheil1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us