Quiz about Corvettes   ya gotta love em 2
Quiz about Corvettes   ya gotta love em 2

Corvettes ... ya gotta love 'em (2) Quiz


O.K. I really hooked you with the last Vette quiz, so I toned this one down a lot. General knowledge of the Corvette only (I promise...:D )

A multiple-choice quiz by go-baby-go. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cars
  8. »
  9. Chevrolet

Author
go-baby-go
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
120,169
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2482
Last 3 plays: Michelle922 (8/10), Guest 98 (4/10), Guest 68 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Corvettes hit the market in 1953.

Yes
No

2. Which engine type doesn't belong to the Vette? Hint

L-88
LT-1
LS-6
LG-9

3. What size is the L-88 Corvette engine? Hint

427
454
350
327

4. Did Corvette ever have a double overhead camshaft V8?

Yes
No

5. When did the split window 'fuelie' Vette debut? Hint

1963
1966
1957
1961

6. The 'SILVER' anniversary Corvette was also the first Vette to pace Indy 'officialy'. What year was it? ____ Hint

1973
1975
1978
1976

7. In 1990, the ZR-1 'SuperVette' could be identified quickly by its tail-lights. The regular Vette has had round tail-lights since 1961, but the ZR-1's tailights were what shape? Hint

rectangular
thinbars
circular
triangular

8. The Mako Shark and the Mako Shark II were Corvette 'concept cars'.

Yes
No

9. Did Chevrolet release a 1983 Corvette, for sale, to the general public?

Yes
No

10. They 'never' manufactured an 'all metal' Corvette (body).

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Corvettes hit the market in 1953.

Answer: Yes

They sure did, and you could only get them in white with red interior. They had a straight 6 cyl (235 c.i.) with three side draft carbs that produced a whopping 150 h.p. @ 4500 rpm
2. Which engine type doesn't belong to the Vette?

Answer: LG-9

The LT-1 was a high revving 350 c.i. small block, the LS-6 was a brute 454 c.i. big block, and dubbed the 'RAT' the L-88 427 was a screaming big block, all of these mills were available in the Corvette.
The LG-9 is a 700 cube monster ...not really, I just made it up :)
3. What size is the L-88 Corvette engine?

Answer: 427

1967-69 L-88 427 had aluminum heads, 12.5:1 compression, very hot camshaft and a small-diameter flywheel (it was rated at 430 h.p. but was more like 560 h.p.!)
4. Did Corvette ever have a double overhead camshaft V8?

Answer: Yes

The 1990 ZR-1 Corvette,(drool) see question #7 for more info...
5. When did the split window 'fuelie' Vette debut?

Answer: 1963

The '63 Split Window Fuelie Vette is the dream car of Corvette lovers everywhere. Bill Mitchell insisted on the split rear window design, although Zora (among others) didn't like it because it hindered rear visibility. In the event, it only lasted one year.
6. The 'SILVER' anniversary Corvette was also the first Vette to pace Indy 'officialy'. What year was it? ____

Answer: 1978

I know the girls got this one ... Silver = 25 years 25+53=78 :)
7. In 1990, the ZR-1 'SuperVette' could be identified quickly by its tail-lights. The regular Vette has had round tail-lights since 1961, but the ZR-1's tailights were what shape?

Answer: rectangular

The ZR-1 "Supervette" had 11:1 compression, 5.7 liters, twin overhead cams, forged rods, 375 h.p.
8. The Mako Shark and the Mako Shark II were Corvette 'concept cars'.

Answer: Yes

Both the 1961 Mako Shark and its successor (1965 Mako Shark II) were beautiful functioning Corvette concept cars. Important styling cues had been taken from both.
9. Did Chevrolet release a 1983 Corvette, for sale, to the general public?

Answer: No

The sixth generation Corvette had some delays, and arrived in the spring of 1983 as 1984 models. The historically minded found they had been deprived of a 30th Anniversary Corvette :(
10. They 'never' manufactured an 'all metal' Corvette (body).

Answer: True

All Corvette bodies are manufactured with composite materials, such as fiberglass.
Source: Author go-baby-go

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 13 2023 : Michelle922: 8/10
Jan 09 2023 : Guest 98: 4/10
Jan 07 2023 : Guest 68: 8/10
Jan 07 2023 : Guest 74: 6/10
Jan 04 2023 : NovaRacing: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 73: 9/10
Dec 24 2022 : Guest 131: 10/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us