FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do the Right Thing in 2019  Ask Abby
Quiz about Do the Right Thing in 2019  Ask Abby

Do the Right Thing in 2019 - Ask Abby Quiz


For many years the "Ask Abby" newspaper advice column has been an authority on what passes for correct behavior in North America. What advice do you think she gave to the following questions - all dating from 2019?

A multiple-choice quiz by OldManJack. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cultures
  8. »
  9. North and South American Cultures

Author
OldManJack
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
398,792
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
262
Last 3 plays: Guest 76 (7/10), Winegirl718 (4/10), Fiona112233 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. This lady wrote that she has a weight problem which she is trying to correct. In the course of this she has come to realize that a lot of her problems come from her mother and sister who constantly talk about health food and losing weight in public while downing double cheeseburgers when no one is looking. What does Abby advise her to do? Hint


Question 2 of 10
2. This lady writes that she has a friend with whom she has contact on many levels and she would like to get closer to him, but he is already in a relationship with someone else and he doesn't want to give up that person. She wants to know what she should do. What does Abby advise? Hint


Question 3 of 10
3. A woman complains to Abby that her husband of 17 years was diagnosed with PTSD and does nothing but sleep while she works, pays the bills, cleans the house and takes care of the kids. They sleep in separate rooms. What did Abby advise? Hint


Question 4 of 10
4. This lady and her husband are trying to start a family, but she is concerned that if she gets pregnant this month, her delivery date will interfere with her cousin's wedding which is scheduled nine months in the future. Should she delay the start of her family? What did Abby tell her? Hint


Question 5 of 10
5. A lady writes that she moved in with her boyfriend three years previously. They like the fact that the rent they pay is much lower than other similar houses so they can save more for a home of their own some day. But she recently found that the reason the rent is so low is because their landlord is the mother of his ex-girlfriend. Should they move out? What did Abby advise? Hint


Question 6 of 10
6. A lady writes that a close friend and her husband are extreme hoarders. They have children who are loved and well cared for, but the clutter just gets worse and worse every time she visits them. Should she call Child Protective Services? What does Abby advise? Hint


Question 7 of 10
7. A lady writes that when she was eleven her parents moved near her grandparents. One day the grandfather offered to take her for a ride around the countryside, and during the ride offered her a beer and put his hand under her clothing. This happened three or four times and after that she would not be alone with him. She has had therapy to deal with the experience but cannot get past it. She suspects that he may have also abused her mother and her aunts. Should she confront them about this? What advice did Abby give? Hint


Question 8 of 10
8. This young lady in high school writes that she is constantly being emotionally bullied by her big sister, to the extent that she once considered suicide. Her parents do nothing about it. What does Abby advise? Hint


Question 9 of 10
9. This lady writes that her son attends an excellent public high school and gets good grades, but routinely tells his mother about rampant cheating in the high school. The school tries to avoid seeing the cheating that is going on and gives only light punishment when students are caught. What advice can she give her son when others get rewards they don't deserve by cheating? Hint


Question 10 of 10
10. This lady writes that her husband likes to wear her underwear and it grosses her out. He has promised to stop, but he doesn't. What advice does Abby give to her? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 08 2024 : Guest 76: 7/10
Jun 07 2024 : Winegirl718: 4/10
Apr 27 2024 : Fiona112233: 5/10
Apr 26 2024 : masfon: 8/10
Apr 22 2024 : gogetem: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This lady wrote that she has a weight problem which she is trying to correct. In the course of this she has come to realize that a lot of her problems come from her mother and sister who constantly talk about health food and losing weight in public while downing double cheeseburgers when no one is looking. What does Abby advise her to do?

Answer: Privately tell her mother and sister to avoid these subjects when she's with them

Abby said that she should take her mother and sister aside and tell her how their constant talk about diets and health are affecting her and ask them politely to avoid discussing these issues when she is together with them.
2. This lady writes that she has a friend with whom she has contact on many levels and she would like to get closer to him, but he is already in a relationship with someone else and he doesn't want to give up that person. She wants to know what she should do. What does Abby advise?

Answer: Dump him

Abby says that her current situation is that she has only half a boy friend, and apparently he has no intention of breaking off the relationship with the other girl. So she should just break the relationship off.
3. A woman complains to Abby that her husband of 17 years was diagnosed with PTSD and does nothing but sleep while she works, pays the bills, cleans the house and takes care of the kids. They sleep in separate rooms. What did Abby advise?

Answer: Time to take care of yourself, for the children's sake

Abby advises that she needs to consult a mental health professional to discuss her situation and guilt, but that she needs to start thinking of the welfare of the children.
4. This lady and her husband are trying to start a family, but she is concerned that if she gets pregnant this month, her delivery date will interfere with her cousin's wedding which is scheduled nine months in the future. Should she delay the start of her family? What did Abby tell her?

Answer: You're overthinking this. Go ahead and try to start your family.

Abby advises that most people do not get pregnant on the first try and sometimes it takes many tries. Let things progress normally in their own time.
5. A lady writes that she moved in with her boyfriend three years previously. They like the fact that the rent they pay is much lower than other similar houses so they can save more for a home of their own some day. But she recently found that the reason the rent is so low is because their landlord is the mother of his ex-girlfriend. Should they move out? What did Abby advise?

Answer: Don't look a gift horse in the mouth

Abby advises that she keep her eye on the real goal - a home of their own. If his ex and her mother are a means to that end, then it would be a big mistake not to accept their help.
6. A lady writes that a close friend and her husband are extreme hoarders. They have children who are loved and well cared for, but the clutter just gets worse and worse every time she visits them. Should she call Child Protective Services? What does Abby advise?

Answer: Contact the Health Department as this may be a hazard for the children

Abby advises that since the children are loved and well cared for, there is no reason for Child Protective Services to be involved. Instead she should quietly place a call to the Health Department for guidance. Extreme clutter like this could not only be a fire hazard, but could also be a danger to the children's health.
7. A lady writes that when she was eleven her parents moved near her grandparents. One day the grandfather offered to take her for a ride around the countryside, and during the ride offered her a beer and put his hand under her clothing. This happened three or four times and after that she would not be alone with him. She has had therapy to deal with the experience but cannot get past it. She suspects that he may have also abused her mother and her aunts. Should she confront them about this? What advice did Abby give?

Answer: You have every right to tell your mother and aunts what your grandfather did

Abby advises that it is entirely appropriate to tell her mother and aunts about what happened on those joyrides, but don't be surprised if they try to minimise what happened. Secrets like this are not healthy for any family.
8. This young lady in high school writes that she is constantly being emotionally bullied by her big sister, to the extent that she once considered suicide. Her parents do nothing about it. What does Abby advise?

Answer: Put up with it for now

Abby advises that she should keep in mind the mantra "Just because a jackass brays, doesn't mean you have to take it to heart" and it should lessen the sting of her constant criticism. She advises that the lady will be leaving home in a few years and in the future if your sister asks why you two are not close, you can give her an earful.
9. This lady writes that her son attends an excellent public high school and gets good grades, but routinely tells his mother about rampant cheating in the high school. The school tries to avoid seeing the cheating that is going on and gives only light punishment when students are caught. What advice can she give her son when others get rewards they don't deserve by cheating?

Answer: Tell him to hang onto his integrity. Eventually people like that get their due.

Abby advises that he should not allow himself to become disenchanted. Eventually true excellence and integrity are recognized and those who cheat usually are unmasked when they have to actually perform.
10. This lady writes that her husband likes to wear her underwear and it grosses her out. He has promised to stop, but he doesn't. What advice does Abby give to her?

Answer: Put up with it

Abby advises the lady to understand that many women who are married to cross-dressers do not feel that strongly about it. She should do some research into cross-dressing so she can understand why her husband has such a compulsion. If she truly can not put up with it, then she should schedule some marriage counselling to see if the marriage can be saved.
Source: Author OldManJack

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Persistent Puebloans Easier
2. Aztec Life Difficult
3. The Mayan World Very Difficult
4. A Cajun Quiz Average
5. The Empire of the Sun Average
6. O'odham Culture Average
7. Mayans in the Yucatan Average
8. The Tohono O'odham Tough
9. Guyanese Culture and Customs Average
10. Newfoundland Language and Culture Average
11. Double-Leg Takedown Average
12. The Tenebrous Teotihuacan! Average

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us