Quiz about European Language Mixup
Quiz about European Language Mixup

European Language Mix-up Trivia Quiz


Here is a little mix-up game with European languages. Find the intruder! I'll give you an English word and then you find the word which is NOT the equivalent! Languages used: French, Italian, German and Spanish. Good Luck!

A multiple-choice quiz by Bruyere. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. European Languages

Author
Bruyere
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,869
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1862
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following does not mean 'butter' in French, English, Italian, German or Spanish? Hint

bourriquet
mantequilla
butter
burro

2. The word for "squirrel" is different in many languages. Can you find the word that does not mean "squirrel"? Hint

Eichhörnchen
soccorso
scoiattolo
ecureuil

3. One of these means parrot and not butterfly. Find the word which does NOT mean butterfly. Hint

papillon
papagallo
farfalle
Schmetterling

4. One of these does not mean "bread". Find the outsider. Hint

panne
Brot
pain
pane

5. One of these does not mean "bat" in a European language. Can you find the intruder? Hint

baratte
chauve-souris
pipistrello
Fledermaus

6. Which of these does NOT mean "bee" in a European language? Hint

Honig
ape
Biene
abeille

7. Which of these does NOT mean "snow"? Hint

nez
nebbe
neige
Schnee

8. Which of these words does NOT mean dog? Hint

canne
chien
cane
Hund

9. Which of these words does NOT mean "frog" in a European language? Hint

fraiche
grenouille
rana
Frosch

10. Which of these does NOT mean Cinderella? Hint

Cendrillon
Cendrier
Aschenputtel
Cenerentola


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following does not mean 'butter' in French, English, Italian, German or Spanish?

Answer: bourriquet

Bourriquet is what Eeyore is in Winnie the Pooh.
2. The word for "squirrel" is different in many languages. Can you find the word that does not mean "squirrel"?

Answer: soccorso

soccorso=help in Italian.
3. One of these means parrot and not butterfly. Find the word which does NOT mean butterfly.

Answer: papagallo

Pappagallo is a parrot in Italian.
4. One of these does not mean "bread". Find the outsider.

Answer: panne

Panne is a breakdown in French. 'En Panne' is what you see taped to the Coke machine or a car.
5. One of these does not mean "bat" in a European language. Can you find the intruder?

Answer: baratte

Baratte means butter churn in French. The others mean bat in German, French and Italian.
6. Which of these does NOT mean "bee" in a European language?

Answer: Honig

Honig is honey in German and the others are the German, Italian and French versions of the bee.
7. Which of these does NOT mean "snow"?

Answer: nez

Nez means nose in French.
8. Which of these words does NOT mean dog?

Answer: canne

Canne means female duck or cane in French.
9. Which of these words does NOT mean "frog" in a European language?

Answer: fraiche

Fraiche is the feminine for fresh or cool in French.
10. Which of these does NOT mean Cinderella?

Answer: Cendrier

Cendrier is an ashtray in French. The others are Italian, French and German versions of Cinderella.
Source: Author Bruyere

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us