Quiz about European Languages
Quiz about European Languages

European Languages Trivia Quiz


In this quiz, I'll give you the official language or languages of a country and you'll guess which country it is.

A multiple-choice quiz by B.U.. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. European Languages

Author
B.U.
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,387
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1229
Last 3 plays: Guest 84 (10/10), Andyboy2021 (10/10), Guest 161 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Finnish and Swedish are official languages in which country? Hint

Finland
Norway
Sweden
Denmark

2. Italian is the official language in this small country which is completely surrounded by Italy. This country isn't located in Rome. Which is it? Hint

San Marino
Malta
Vatican City
Liechtenstein

3. Catalan is the official language in this small landlocked country. Hint

Spain
Andorra
Portugal
France

4. French is the official language in this small Mediterranean country famous for its monarchs and gambling. Hint

France
Belgium
Luxembourg
Monaco

5. The official languages in this country bordered by the North Sea are Dutch, French and German. Hint

The Netherlands
Belgium
Germany
Luxembourg

6. The official languages in this country are Bosnian, Croatian and Serbian. Which European country is it? Hint

Croatia
FYR Macedonia
Serbia
Bosnia and Herzegovina

7. English, as well as Maltese is the official language in this country. Hint

Malta
France
Liechtenstein
Greece

8. In this country you can hear people speak French, German and Luxembourgish. Hint

The Netherlands
France
Luxembourg
Switzerland

9. Romansh, French, German and Italian are official languages in this European Country. Hint

Germany
Switzerland
Iceland
Finland

10. German is the official language in this mountainous landlocked country located between Austria and Switzerland. Hint

Sweden
Liechtenstein
San Marino
Estonia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Finnish and Swedish are official languages in which country?

Answer: Finland

Finland and Sweden are bordering countries so about 5.6% of Finnish population speaks Swedish. Those languages are different. Finnish belongs in the Uralic language family, together with Hungarian and Estonian, which is somewhat similar to it. Swedish is in the Indo-European language family.
2. Italian is the official language in this small country which is completely surrounded by Italy. This country isn't located in Rome. Which is it?

Answer: San Marino

Both San Marino and Vatican City are Italian speaking landlocked countries. San Marino was founded in 301, and it has the world's oldest constitution dating back to 1600.
3. Catalan is the official language in this small landlocked country.

Answer: Andorra

Andorra is a landlocked country between France and Spain. It is a tourist country in the Pyrenees. Catalan is also spoken in a part of Spain, which is bigger and bordered by both the Atlantic Ocean and the Mediterranean Sea.
4. French is the official language in this small Mediterranean country famous for its monarchs and gambling.

Answer: Monaco

Monaco has only one official language and it is French, although a Monegasque dialect, which sounds like a mixture of French and Italian, is somewhat used. Actually, this country is the world's smallest French-speaking country.
5. The official languages in this country bordered by the North Sea are Dutch, French and German.

Answer: Belgium

The Flanders region on the north of Belgium is the home of the Dutch speaking people, whereas the Wallonia is in the south and there are mostly French speakers. Only about 1% of the population speaks German.
6. The official languages in this country are Bosnian, Croatian and Serbian. Which European country is it?

Answer: Bosnia and Herzegovina

There are three ethnic constituent peoples in Bosnia and Herzegovina: the Bosniaks, the Serbs and the Croats. They have their languages which are very similar.
7. English, as well as Maltese is the official language in this country.

Answer: Malta

The majority in Malta are the native Maltese and the minority are British and they mostly retire there. Before it was replaced by English in 1934, Italian was the second language in Malta.
8. In this country you can hear people speak French, German and Luxembourgish.

Answer: Luxembourg

Luxembourgish is a language which is officially used in Luxembourgh since 1984. Today it has about 390.000 speakers. It is very similar to German with French expressions. German is taught in schools and spoken in the media and the church, whereas French is used in business.
9. Romansh, French, German and Italian are official languages in this European Country.

Answer: Switzerland

A bit more than 60% of Swiss population speaks German, about 20% French, 6% Italian and about 0,5% of Swiss people speak Romansh. The federal government in Switzerland is obliged to communicate in these official languages.
10. German is the official language in this mountainous landlocked country located between Austria and Switzerland.

Answer: Liechtenstein

Liechtenstein is surrounded by two German-speaking countries, Austria and Switzerland, and very close to Germany. One third of the population is foreign-born so no wonder German is the official language.
Source: Author B.U.

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 84: 10/10
Feb 01 2023 : Andyboy2021: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 161: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 31: 9/10
Jan 24 2023 : malama: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 204: 10/10
Jan 10 2023 : Guest 86: 9/10
Jan 05 2023 : IggyPop12: 7/10
Jan 03 2023 : donna399: 7/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us