FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Country Names in Croatian
Quiz about Country Names in Croatian

Country Names in Croatian Trivia Quiz


I'll give you the name for a particular country in English or Croatian and you tell me the correct translation into the other language. Even if you don't speak Croatian some of the questions are easy.

A multiple-choice quiz by luckyloser. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages

Author
luckyloser
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
146,620
Updated
Dec 28 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1679
- -
Question 1 of 10
1. What is the Croatian name for South Korea? Hint


Question 2 of 10
2. How would you say 'Germany' in Croatian? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following names is Croatian for 'Hungary'? Hint


Question 4 of 10
4. What is the Croatian name for the Virgin Islands? Hint


Question 5 of 10
5. How can you say 'Ivory Coast' in Croatian? Hint


Question 6 of 10
6. What is the Croatian name for Great Britain? Hint


Question 7 of 10
7. What is the Croatian name for Croatia? Hint


Question 8 of 10
8. What does 'Spanjolska' mean? Hint


Question 9 of 10
9. The abbreviation JAR stands for which of the following countries? Hint


Question 10 of 10
10. 'Sjedinjene Americke Drzave' is the Croatian name for the United States of America.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : Guest 91: 5/10
Jun 19 2024 : Guest 136: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Croatian name for South Korea?

Answer: Juzna Korea

'Sjeverna Korea' means 'North Korea', 'Zapadna' would mean West and 'Istocna' would mean 'East Korea'.
2. How would you say 'Germany' in Croatian?

Answer: Njemacka

'Nizozemska' means 'the Netherlands'.
3. Which of the following names is Croatian for 'Hungary'?

Answer: Madjarska

'Ugarska' is an old Croatian name for Hungary - it was used in medieval times. 'Horvatorszag' is the Hungarian name for Croatia.
4. What is the Croatian name for the Virgin Islands?

Answer: Djevicanski Otoci

'Zelenortski Otoci' are the Cape Verde Islands, 'Kanarski Otoci' are the Canary Islands, and I made up 'Virginski Otoci'.
5. How can you say 'Ivory Coast' in Croatian?

Answer: Obala Bjelokosti

You can also say 'Obala Slonovace'. 'Obala' means 'coast', and 'otok' is 'island'.
6. What is the Croatian name for Great Britain?

Answer: Velika Britanija

'Ujedinjeno Kraljevstvo' means 'United Kingdom'. 'Engleska' is the name for England.
7. What is the Croatian name for Croatia?

Answer: Hrvatska

'Kroatien' is the German name for Croatia, and Istria is an area in the west of the country.
8. What does 'Spanjolska' mean?

Answer: Spain

Switzerland is 'Svicarska', Slovakia is 'Slovacka' and Slovenia is 'Slovenija'.
9. The abbreviation JAR stands for which of the following countries?

Answer: South Africa

'Juznoafricka Republika': J for 'juzno' (south), A for 'Africka' (African) and R for 'republika' (republic).
10. 'Sjedinjene Americke Drzave' is the Croatian name for the United States of America.

Answer: True

The name 'Amerika' is also often used.
Source: Author luckyloser

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Matve before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us