Quiz about Turkish Delight
Quiz about Turkish Delight

Turkish Delight! Trivia Quiz


See how much you know about the Turkish language

A multiple-choice quiz by Lea0005. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. European Languages

Author
Lea0005
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
194,655
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
997
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. If your boyfriend or girlfriend says to you 'Seni çok seviyorum' what are they saying? Hint

I love you very much
Please get me a drink
You are very pretty
Would you like to get married

2. If the weather is cold, what would you wear? Hint

Kisa pantalon
Bilgisayar
Dergi
Ceket

3. If somebody greeted you with 'Nasilsiniz?' what are they saying? Hint

How are you?
Do I know you?
Do you live in England?
Are we related?

4. What is the number 'one' in the Turkish language? Hint

Dört
Iki
Bir
Üç

5. OK, you know the numbers, but how do you actually write Turkey in Turkish? Hint

Türkiye
Tabanca
Türkmarista
Türkile

6. So, you don't understand? In Turkish, 'I don't understand' is: Hint

Anlamiyorum
Hos geldiniz
Isminiz nedir
Nerde yasiyorsunuz

7. What is the Turkish word for 'quiz'? Hint

Yoklama
Müze
Patates
Soru

8. In Turkish, Evet and hayir mean: Hint

True and false
Yes and no
Correct and incorrect
Right and wrong

9. What would 'Do you speak English?' be in Turkish? Hint

Noeliniz ve yeni yiliniz kutlu olsun
Ingilizce biliyor musunuz?
Görüsmek üzere
Sigara içmeyiniz

10. How do you say 'Good night' in Turkish? Hint

Iyi aksamlar
Iyi geceler
Iyi ö-glenler
Günaydin


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If your boyfriend or girlfriend says to you 'Seni çok seviyorum' what are they saying?

Answer: I love you very much

'I love you' is just 'Seni seviyorum'
2. If the weather is cold, what would you wear?

Answer: Ceket

'Kisa pantalon' is 'shorts', 'dergi' is 'magazine', 'bilgisayar' is 'computer', but of course 'ceket' is 'coat' or 'jacket'! Also the letter 'C' in the Turkish language is pronounced 'J', you learn something new every day!
3. If somebody greeted you with 'Nasilsiniz?' what are they saying?

Answer: How are you?

The 'i's should be undotted, but some computers do not have different language formats installed so the dots have to stay!
4. What is the number 'one' in the Turkish language?

Answer: Bir

'Iki' means 'two', 'üç' means 'three', 'dört' means 'four', but 'bir' means 'one'
5. OK, you know the numbers, but how do you actually write Turkey in Turkish?

Answer: Türkiye

'Türkmarista' and 'Türkile' are made up, and 'tabanca' actually means 'gun' or 'pistol'!
6. So, you don't understand? In Turkish, 'I don't understand' is:

Answer: Anlamiyorum

'Isminiz nedir' means 'What is your name?', 'Hos geldiniz' means 'Welcome', 'Nerde yasiyorsunuz' means 'Where do you live?', but 'Anlamiyorum' means 'I don't understand' in Turkish!
7. What is the Turkish word for 'quiz'?

Answer: Yoklama

'Patates' means 'potato', 'müze' means 'museum' and 'soru' means 'question', but 'yoklama' means 'quiz'!
8. In Turkish, Evet and hayir mean:

Answer: Yes and no

'Olmaz' is also another word for 'no'
9. What would 'Do you speak English?' be in Turkish?

Answer: Ingilizce biliyor musunuz?

'Ingilizce biliyor musunuz?' means 'Do you speak English?' in Turkish, 'Noeliniz ve yeni yiliniz kutlu olsun' means 'Merry Christmas and a happy new year', 'Görüsmek üzere' means 'See you soon', and 'Sigara içmeyiniz' means 'No smoking'!
10. How do you say 'Good night' in Turkish?

Answer: Iyi geceler

'Iyi aksamlar' means 'good evening', 'Iyi ö-glenler' means 'good afternoon' and 'Günaydin' means 'good morning', so that means that 'Iyi geceler' must mean 'good night'!
Source: Author Lea0005

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us