FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Common Bulgarian Phrases
Quiz about Common Bulgarian Phrases

Common Bulgarian Phrases Trivia Quiz


If you plan to visit Bulgaria, these few phrases might be useful.

A multiple-choice quiz by ivet. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. European Languages

Author
ivet
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
266,699
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
484
- -
Question 1 of 10
1. How do you say "Hi" in Bulgarian? Hint


Question 2 of 10
2. And what if you want to say "Hello" to a group of people? Hint


Question 3 of 10
3. What is the meaning of "OK" or "Good"? Hint


Question 4 of 10
4. What is the Bulgarian word for "yes"? Hint


Question 5 of 10
5. What do you say if you need to thank someone in Bulgarian? Hint


Question 6 of 10
6. How do you say "Goodbye" in Bulgaria? Hint


Question 7 of 10
7. What is the Bulgarian phrase for "Good morning"? Hint


Question 8 of 10
8. What is the informal way to ask "How are you?" Hint


Question 9 of 10
9. What is the Bulgarian equivalent of "Cheers!" ? Hint


Question 10 of 10
10. If you had to explain that you don't speak Bulgarian, how would you say it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How do you say "Hi" in Bulgarian?

Answer: Zdravei

This is the familiar way of saying hello to one person.
2. And what if you want to say "Hello" to a group of people?

Answer: Zdraveite

It's also a formal way to greet someone in a formal situation.
3. What is the meaning of "OK" or "Good"?

Answer: Dobre

It's a way for you to express you agree with something. You could also use it as an answer if someone asks you "How are you?"
4. What is the Bulgarian word for "yes"?

Answer: Da

And the word for "No" is "Ne".
5. What do you say if you need to thank someone in Bulgarian?

Answer: Blagodarya

In informal situations you could use also "Mersi", which is borrowed from French.
6. How do you say "Goodbye" in Bulgaria?

Answer: Dovizhdane

In informal situations you could use "Chao", which is borrowed from Italian.
7. What is the Bulgarian phrase for "Good morning"?

Answer: Dobro utro

You use it only in the morning, usually when you greet someone after waking up. During the day you should use "Dobar den", which literally means "Good day".
8. What is the informal way to ask "How are you?"

Answer: Kak si

It can only be used toward one person. If it's a formal situation you should say "Kak ste?". Since this is actually the plural form of "Kak si?" you could use it also addressing a group of people.
9. What is the Bulgarian equivalent of "Cheers!" ?

Answer: Nazdrave

It derives from "zdrave", which means "health".
10. If you had to explain that you don't speak Bulgarian, how would you say it?

Answer: Az ne govorya balgarski

And, if you can speak Bulgarian, you say "Az govorya balgarski".
Source: Author ivet

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us