FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Love You Around the World
Quiz about I Love You Around the World

"I Love You" Around the World Trivia Quiz


"What the world needs now is love, sweet love". This quiz is about ways of saying "I love you" in different world languages. (Sources - http://www.nypl.org/branch/central_units/d/f/expressions/list/i

A multiple-choice quiz by DigitalAngel. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Author
DigitalAngel
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
168,307
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2806
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what language does "Je t'aime" mean "I love you"? Hint

Spanish
Portuguese
Italian
French

2. How does one say "I love you" in Mandarin Chinese? Hint

Wo ni ai
Wo ai ni
Ai wo ni
Ni wo ai

3. "Aishiteru" is the Korean way of saying "I love you".

True
False

4. How would a Dutchman or a Dutchwoman say "I love you"? Hint

Ich liebe dich
Ik hou van jou
Jeg elsker deg
Jeg elsker dig

5. Which of these would be the Greek phrase for "I love you"? Hint

Kalime'ra
Signo'mi
Parakalo'
S'agapo

6. "Doostat daram" is the Persian expression for "I love you".

True
False

7. How would one say "I love you" in Nepali? Hint

Kanbhik
Ma timi sita prem garchhu
Nakupenda
Hoon tane pyar karoochhoon

8. "Nemehotatse" is the way to say "I love you" in which Native American language?
Hint

Navajo
Chichewa
Cheyenne
Sioux

9. "Maite zaitut" is "I love you" in which unique language?

Answer: (Ethnic minority in Spain)
10. "Waan ku jeclahay" would be a way to say "I love you" on which continent? Hint

Europe
Africa
Asia
Australia and Oceania


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what language does "Je t'aime" mean "I love you"?

Answer: French

If you fall in love with a French person, "Je t'aime" is the way to express yourself! "Je t'adore" is another way of saying it. The Spanish, Italian and Portuguese ways of saying "I love you" are "Te quiero/ te amo", "Ti amo" and "Eu te amo" respectively.
2. How does one say "I love you" in Mandarin Chinese?

Answer: Wo ai ni

"Wo ai ni" is how the Chinese say "I love you".
3. "Aishiteru" is the Korean way of saying "I love you".

Answer: false

"Aishiteru" is actually Japanese; the Korean way to say "I love you" is "Sarang hapnida".
4. How would a Dutchman or a Dutchwoman say "I love you"?

Answer: Ik hou van jou

"Ik hou van jou" is the correct Dutch expression. "Ich liebe dich" is German, "Jeg elsker deg" is Norwegian and "Jeg elsker dig" is Danish.
5. Which of these would be the Greek phrase for "I love you"?

Answer: S'agapo

"S'agapo" is "I love you" in Greek. "Kalme'ra" means "good morning", "parakalo'" means "please" and "signo'mi" means "excuse me" in Greek.
6. "Doostat daram" is the Persian expression for "I love you".

Answer: true

"Doostat daram" is indeed "I love you" in Persian (Persian is also called Farsi).
7. How would one say "I love you" in Nepali?

Answer: Ma timi sita prem garchhu

The Nepali version is "Ma timi sita prem garchhu". "Kanbhik" is what one would say in Moroccan, "Nakupenda" is used in the Swahili language and "Hoon tane pyar karoochhoon" is Gujarati.
8. "Nemehotatse" is the way to say "I love you" in which Native American language?

Answer: Cheyenne

The answer is Cheyenne. "I love you" in Chichewa, Sioux and Navajo is: "Ndimakukonda", "Techihhila" and "Ayor anosh'ni" respectively.
9. "Maite zaitut" is "I love you" in which unique language?

Answer: Basque

"Maite zaitut" is the Basque way of saying "I love you". On a side note, Basque is said to be unrelated to any Indoeuropean language and may perhaps be unrelated to any other language in the world.
10. "Waan ku jeclahay" would be a way to say "I love you" on which continent?

Answer: Africa

"Waan ku jeclahay" is how Somalis say "I love you", so Africa is the continent where it can be heard.
Source: Author DigitalAngel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Beatka before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
May 09 2023 : Andyboy2021: 10/10
May 04 2023 : Guest 31: 4/10

Score Distribution

quiz
6/9/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us