FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Night with Apologies
Quiz about A Night with Apologies

A Night with Apologies Trivia Quiz


Explore how different cultures express regret with the exact phrase "I am sorry". Match each apology to its language and discover how this simple phrase carries deep meaning across the globe. A quiz about empathy, language, and connection.

A matching quiz by Hesting_horts. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,600
Updated
Oct 29 25
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
100
Last 3 plays: Jdoerr (6/10), Dizart (10/10), irishchic5 (5/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Lo siento  
  Hindi
2. Es tut mir leid  
  Mandarin
3. Mi dispiace  
  German
4. Gomen nasai  
  Arabic
5. Duibuqi  
  Spanish
6. Mujhe khed hai  
  Japanese
7. Ansa asif  
  Korean
8. Izvinite  
  Italian
9. Joesonghamnida  
  Russian
10. Je suis désolé  
  French





Select each answer

1. Lo siento
2. Es tut mir leid
3. Mi dispiace
4. Gomen nasai
5. Duibuqi
6. Mujhe khed hai
7. Ansa asif
8. Izvinite
9. Joesonghamnida
10. Je suis désolé

Most Recent Scores
Today : Jdoerr: 6/10
Today : Dizart: 10/10
Today : irishchic5: 5/10
Today : Guest 88: 4/10
Today : Guest 47: 8/10
Today : rivenproctor: 10/10
Today : MargW: 8/10
Today : Victortennis: 6/10
Today : Guest 73: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lo siento

Answer: Spanish

"Lo silento" translates to "I feel it" in Spanish, emphasizing emotional empathy. Spanish speakers often use it sincerely, but also in expressions of condolence.
2. Es tut mir leid

Answer: German

"Es tut mir" led translates to "It causes me sorrow" in German. Germans often pair apologies with practical action, reflecting a culture of accountability.
3. Mi dispiace

Answer: Italian

"Mi dispiace" means "It displeases me" in Italian. Italians often use expressive tone and gestures, making apologies feel heartfelt and theatrical.
4. Gomen nasai

Answer: Japanese

Apologies are deeply ritualized in Japan. Bowing and humility are essential, and there are multiple levels of formality depending on context.
5. Duibuqi

Answer: Mandarin

"Diibuqi" means "I am sorry" in Mandarin or Chinese. Apologies in Chinese often aim to restore harmony and respect, especially in hierarchical relationships.
6. Mujhe khed hai

Answer: Hindi

"Mujhe khed hai" literally means "I am Sorry". "Maaf kijiye" is a formal request for forgiveness. In Indian culture, apologies often come with respectful gestures like folded hands or lowered gaze.
7. Ansa asif

Answer: Arabic

Apologies in Arabic reflect humility and are often accompanied by expressions of regret. Gendered forms exist like asif (male) and asifa (female).
8. Izvinite

Answer: Russian

"Izvinite" is a formal "excuse me" or "I'm sorry." Russians may use deeper phrases like Proshu proshcheniya ("I ask for forgiveness") in serious contexts.
9. Joesonghamnida

Answer: Korean

"Joesonghamnida" is a formal version of "I am sorry", used in respectful or public settings. The informal version is Mianhae. Korean apologies often reflect social hierarchy and relationship closeness.
10. Je suis désolé

Answer: French

It directly translates to "I am sorry" with gendered endings (désolé for males, désolée for females).
Source: Author Hesting_horts

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/30/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us