FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Body Parts in Romance Languages
Quiz about Body Parts in Romance Languages

Body Parts in Romance Languages Quiz


A simple test for those who love to learn other languages. I mention a body part in various languages and give you a clue. You just have to pick the correct name in English. Have fun!

A multiple-choice quiz by Ludax. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages

Author
Ludax
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
307,025
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4656
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: boon99 (10/10), masfon (9/10), matthewpokemon (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In Spanish: La Nariz; in Italian: Il Naso; in Portuguese: O Nariz. A feature sometimes quite prominent like the one belonging to a famous puppet, which grew every time he lied. What is the name of this facial body part in English? Hint


Question 2 of 10
2. In Catalan: Els Llavis; In French: Les Lèvres; In Spanish: Los Labios. Sometimes described as full or luscious, this paired body part is undoubtedly Angelina Jolie's trademark. What is the name of this facial body part in English? Hint


Question 3 of 10
3. In Italian: Il Collo; in Galician: O Pescozo; in Romanian: Gâtul. A favorite spot for the mythical vampires to bite their victims. What is this articulated body part called in English? Hint


Question 4 of 10
4. In Romanian: Genunchiul; in Galician: A Xeonllo; in Spanish: La Rodilla. Known to be the most complicated joint in the human body, what is this body part called in English? Hint


Question 5 of 10
5. In French: Les Yeux; In Catalan: Les Ulls; In Portuguese: Os Olhos. With its various ranges of color, they are supposed to be the place where beauty is beheld. What is this pair of sensory body parts called in English? Hint


Question 6 of 10
6. In Romanian: Degetul; In Provençal: Lo Det; In Spanish: El Dedo. In part, they allow your grip and are commonly used to point at things, what is this body part called in English?

Hint


Question 7 of 10
7. In Catalan: La Galta; In Neapolitan: 'o Mascariéllo; In Italian: La Guancia. Often prone to blushing, and commonly either kissed or slapped, what is the name of this facial body part in English? Hint


Question 8 of 10
8. In Sicilian it is "la iamma/l'amma"; in Provençal, "la camba"; in Portuguese "a perna". Containing the longest bone in the human body, what is the name of this limbic body part in English? Hint


Question 9 of 10
9. In Galician: O Cóbado; In Romanian: Cotul; In Neapolitan: 'o Gùveto. Allowing the bending of your arm, what is the name of this articulation in English?
Hint


Question 10 of 10
10. In Neapolitan: 'a Recchia; In French: L'Oreille; In Spanish: La Oreja. A very common place to have piercings, a famous boxer had part of it bitten off during a match. What is the name of this body part in English? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : boon99: 10/10
Apr 18 2024 : masfon: 9/10
Apr 02 2024 : matthewpokemon: 10/10
Apr 01 2024 : biddybid: 8/10
Apr 01 2024 : Gary10: 10/10
Apr 01 2024 : elainewoz: 9/10
Mar 30 2024 : ankitankurddit: 7/10
Mar 24 2024 : Eleanor18: 1/10
Mar 16 2024 : glenjue: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Spanish: La Nariz; in Italian: Il Naso; in Portuguese: O Nariz. A feature sometimes quite prominent like the one belonging to a famous puppet, which grew every time he lied. What is the name of this facial body part in English?

Answer: Nose

The nose is one of the parts of your body through which air comes into your lungs. This is done in conjunction with the mouth. In English the etymology of the word 'nose' is derived from the Proto-Germanic root 'nusus', comparable to the origin of the term for all Romance languages from the Latin root 'nasus'.
2. In Catalan: Els Llavis; In French: Les Lèvres; In Spanish: Los Labios. Sometimes described as full or luscious, this paired body part is undoubtedly Angelina Jolie's trademark. What is the name of this facial body part in English?

Answer: Lips

Lips are tactile organs that serve many purposes. They are the access point to food intake, help in speech, and are fundamental for kissing. The term 'lip', originates from the Old English word 'lippa'; it is related to the Latin root 'labium', source of all Romance variants.
3. In Italian: Il Collo; in Galician: O Pescozo; in Romanian: Gâtul. A favorite spot for the mythical vampires to bite their victims. What is this articulated body part called in English?

Answer: Neck

The term 'neck' comes from the Old English term 'hnecca', derived from the Proto-Germanic 'khnekkon' and with no related terms outside the Germanic Languages. In Romance Languages, most terms are related to the Latin root 'collum' (Galician 'pescozo' comes from Old Spanish 'cuezo', which is related to 'collum'). The Romanian term 'gât' is related to the Latin root 'guttura' (throat).

The neck separates the torso from the head. Seven sections (or vertebrae) from the human spine belong to the neck!
4. In Romanian: Genunchiul; in Galician: A Xeonllo; in Spanish: La Rodilla. Known to be the most complicated joint in the human body, what is this body part called in English?

Answer: Knee

The knee (from the Proto-Germanic root 'knewan') is one of the joints in your legs. It connects several bones. In humans, knees support almost the entire weight of the body. The Latin term for knee is 'genu', but the Romanian term is more closely related to vulgar Latin root 'genunculu'.

The names for the knee in Spanish and Galician are related to the Latin root 'rotella' (rotary/wheel).
5. In French: Les Yeux; In Catalan: Les Ulls; In Portuguese: Os Olhos. With its various ranges of color, they are supposed to be the place where beauty is beheld. What is this pair of sensory body parts called in English?

Answer: Eyes

The term eye is derived from Old English 'ege', which comes from the Proto-Germanic root 'augon'. The Romance terms are all related to the Latin root 'occulos'. In French, the term 'yeux' has undergone several stages of palatalization from its singular Old French form 'Olz', ancestor to the modern French 'Oeil'.

On a trivial note, the human eye can see 10 million colors!
6. In Romanian: Degetul; In Provençal: Lo Det; In Spanish: El Dedo. In part, they allow your grip and are commonly used to point at things, what is this body part called in English?

Answer: Finger

The fingers (from the Proto-Germanic term 'fingraz' and has no related terms outside the Germanic Language family) are sensory organs found in your hands. They are specialized for manipulation, and they are found both in humans and other primates. The term finger is not used to refer to the digits of other animals. All Romance Language terms for this body part are related to the Latin root 'digitum' (digit/finger).
7. In Catalan: La Galta; In Neapolitan: 'o Mascariéllo; In Italian: La Guancia. Often prone to blushing, and commonly either kissed or slapped, what is the name of this facial body part in English?

Answer: Cheeks

The cheek is the area of skin that covers the cheekbone and forms the lateral walls of the mouth. The term comes from the West Germanic 'kaukon' (jaw) and is not found elsewhere. In some Roman Languages, such as Neapolitan, the term is related to the Latin 'maxilla' (jaw). In others (such as Italian and Catalan), it is related to the Indo-European word 'gonunta' (jaw).
8. In Sicilian it is "la iamma/l'amma"; in Provençal, "la camba"; in Portuguese "a perna". Containing the longest bone in the human body, what is the name of this limbic body part in English?

Answer: Leg

The word leg derived from the Proto-Germanic root 'lagjaz' and was first used in English in the 13th century. The Romance Language terms are either derived from the Latin 'perna', as in Portuguese, or the Latin 'camba' (the part between the ankle and the knee in animals), as in Sicilian and Provençal.

The legs are a significant portion of the total body mass (the original term implied the muscle and bone as well). Legs allow individuals to stand, run, kick, jump, and walk, among other activities.
9. In Galician: O Cóbado; In Romanian: Cotul; In Neapolitan: 'o Gùveto. Allowing the bending of your arm, what is the name of this articulation in English?

Answer: Elbow

The word elbow comes from the Proto Germanic root 'elino-bugon', literally meaning 'bend of the forearm'. The elbows are the regions that surround the joints within the arms. The Romance languages terms are derived from the Latin root 'cubitus'.
10. In Neapolitan: 'a Recchia; In French: L'Oreille; In Spanish: La Oreja. A very common place to have piercings, a famous boxer had part of it bitten off during a match. What is the name of this body part in English?

Answer: Ear

From the Proto-Germanic Root 'auzon', and commonly referred to as the ears, the correct anatomical name for this body part is the pinna. It helps to collect sound. The Romance Language terms are derived from the Latin root 'auricula'.
Source: Author Ludax

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us