FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A World of Medical Emergencies
Quiz about A World of Medical Emergencies

A World of Medical Emergencies Quiz


Team NVNG have taken a trip around the world, but disaster has struck at regular intervals. Can you work out where these medical problems took place?

A multiple-choice quiz by szabs. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages

Author
szabs
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,798
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5481
Last 3 plays: bradez (6/10), sam388 (10/10), Picard25 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what language would I ask the hotel receptionist if I said "Me podria llamar un medico" as I am not feeling very well?
Hint


Question 2 of 10
2. I have a bit of stomach trouble from eating so many delicious cakes, what language would I be using when I say "j'ai mal au ventre"?
Hint


Question 3 of 10
3. I'm on holiday in the UK and have hurt my arm, but the doctor calls it a brgh. In which part of England am I?

Hint


Question 4 of 10
4. I enjoyed my outing last night, but I am paying for it now, If I would say, "Ik heb hoofdpijn", in what language would I be saying I have a headache?
Hint


Question 5 of 10
5. I have just broken my tooth and need to find a dentist, in what language would I be speaking if I said "eu preciso de um dentista"?
Hint


Question 6 of 10
6. I've twisted my knee, but I've had to tell the doctor "moje koljeno boli" because I'm in which southern European country?

Hint


Question 7 of 10
7. I finally get to see the doctor on our next stop, as he pulls and turns my ankle in different directions, in what language has he asked me if "gjr dette vondt"?
Hint


Question 8 of 10
8. Oh no, I have been clumsy running after the bus, and twisted my ankle, in what language would I be asking for a bandage if I said "potrzebuje bandaza"? Hint


Question 9 of 10
9. I am not feeling well, and I tell the tour guide that I wont be joining in today as I tell him "ho il raffreddore", in what language would I be speaking?
Hint


Question 10 of 10
10. I go to the pharmacy and ask for some medicine as I sang too much yesterday, I tell the pharmacist that, "fj a torkom", in what country would I be?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 24 2023 : bradez: 6/10
Nov 21 2023 : sam388: 10/10
Nov 05 2023 : Picard25: 10/10
Nov 02 2023 : amarie94903: 6/10
Oct 26 2023 : Guest 172: 4/10
Oct 24 2023 : jickie: 10/10
Oct 24 2023 : blackavar72: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what language would I ask the hotel receptionist if I said "Me podria llamar un medico" as I am not feeling very well?

Answer: Spanish

I would be asking the receptionist in Spanish if he could call me a doctor, the word "doctor", can also be used instead of medico.
2. I have a bit of stomach trouble from eating so many delicious cakes, what language would I be using when I say "j'ai mal au ventre"?

Answer: French

I would be speaking in French and telling them that I have a stomach ache. French is the official language in 29 countries, most of which are located in Africa, the language is also official in another 12 dependent entities.
3. I'm on holiday in the UK and have hurt my arm, but the doctor calls it a brgh. In which part of England am I?

Answer: Cornwall

The Cornish language, also known as Kernowek, has the same Celtic roots as Welsh and Breton. Although the language came close to dying out in the nineteenth century, the twentieth century saw a revival. It is the only part of England which has its own official language, although many other parts have different dialect expressions for things.
4. I enjoyed my outing last night, but I am paying for it now, If I would say, "Ik heb hoofdpijn", in what language would I be saying I have a headache?

Answer: Dutch

Dutch is a Western Germanic language which developed from Lower Franconia, it is mainly spoken in the Netherlands and Belgium, although the Dutch dialect spoken in Belgium is known as Flemish as it is spoken in the area of Flanders. Dutch is also spoken in the Netherlands Antilles, Suriname and in Indonesia.
5. I have just broken my tooth and need to find a dentist, in what language would I be speaking if I said "eu preciso de um dentista"?

Answer: Portuguese

You would be speaking in Portuguese, and you would be saying I need a dentist. Portuguese is also spoken in Brazil and in some African and Asian countries.
6. I've twisted my knee, but I've had to tell the doctor "moje koljeno boli" because I'm in which southern European country?

Answer: Croatia

The Croatian language is written in the Latin alphabet, unlike the neighbouring Serbia which uses Cyrillic and Latin script. The languages are similar, and in the days of the Yugoslavia the language was often referred to as Serbo-Croat. The expression I've used translates as 'my knee hurts', so I hope he'll be able to diagnose the problem without testing my vocabulary any further.
7. I finally get to see the doctor on our next stop, as he pulls and turns my ankle in different directions, in what language has he asked me if "gjr dette vondt"?

Answer: Norwegian

Gyjr dette vondt means does this hurt in Norwegian. Norwegian has two different forms of written language, one is the "Book Norwegian" known as Bokmal, and the "New Norwegian" which is Nynorsk, the Bokmal is becoming more and more common in everyday usage.
8. Oh no, I have been clumsy running after the bus, and twisted my ankle, in what language would I be asking for a bandage if I said "potrzebuje bandaza"?

Answer: Polish

Its official Polish name is Polski, it is the second most widely used Western Slavic language, the Polish alphabet has 9 more letters than the English one, according to the latest statistics of 2011, there are approximately 50 million people who speak Polish around the world.
9. I am not feeling well, and I tell the tour guide that I wont be joining in today as I tell him "ho il raffreddore", in what language would I be speaking?

Answer: Italian

You would be speaking Italian and you would be telling the tour guide that you have a cold.
10. I go to the pharmacy and ask for some medicine as I sang too much yesterday, I tell the pharmacist that, "fj a torkom", in what country would I be?

Answer: Hungary

You would be in Hungary and you would have a throat ache. Hungarian is considered to be one of the hardest languages to learn. It derives from the Finno-Ugric languages, mainly to Ugric and it is not related to any Slavic, Germanic or Romance languages.
Source: Author szabs

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Amazing Race 1 - NVNG:

Team NVNG (Nothing Ventured, Nothing Gained) with members rossian, szabs, playmate1111, mlcmlc (2012)

  1. Following in Famous Footprints Average
  2. The Beautiful Island of Sri Lanka Average
  3. Ellesmere Island, an Arctic Jewel Average
  4. The Roaring Forties Average
  5. London Pride Average
  6. Goodbye Cruel World Average
  7. The Nostalgic Nifty Fifties Average
  8. Amazing Adornments Average
  9. Inventive Italians Average
  10. Daniel Boone Average
  11. Take When Needed Average
  12. Ella Fitzgerald, The First Lady of Song Average

12/9/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us