Quiz about What I Bought On eBay
Quiz about What I Bought On eBay

What I Bought On eBay Trivia Quiz


I was bored with just buying from eBay's UK site, so I spread my wings and made some bids on a few things from other countries. What could possibly go wrong with that? Let's see!

A multiple-choice quiz by rossian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages

Author
rossian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,995
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4378
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: Guest 74 (0/10), Guest 73 (5/10), Guest 174 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I needed a new bath robe, and on eBay's French site I spotted a whole page of 'robes'. I managed to win one, so when my parcel arrived, what did it contain? Hint

Hat
Dress
Slippers
Scarf

2. On a quick visit to the German eBay, I found a listing for 'gift'. That sounded as if it would have been something nice, and I love presents. What did the postman bring me this time? Hint

Poison
Fertiliser
Mousetrap
Stink bomb

3. I visited the Polish eBay, and soon found a listing for a 'karawan'. That must be a caravan, surely, but what mode of transport was I actually bidding on? Hint

Hearse
Ambulance
Motorcycle
Coach

4. I'm off to a wedding soon, so I decided to buy some 'confetti'. It sounds like an Italian word, so I checked out eBay Italia and bought some from there. What will I be throwing at the bride? Hint

Sugar almonds
Newspaper
Sand
Peas

5. I needed some makeup, so I tried the Portuguese eBay. I found what I wanted, listed as 'máscara'. I thought I was buying something to make my eyelashes longer, but what did I receive? Hint

A mask
A mat
A lipstick
A belt

6. On the Norwegian eBay, I found a whole page devoted to fruit. I love apples, so made a bid on 'appelsin'. Which fruit had I really bought? Hint

Banana
Peach
Pear
Orange

7. Australians speak English, so I couldn't get confused on their eBay site, surely? Having found a listing for 'bon bons', I was confident that my parcel would contain toffee sweets, but what arrived? Hint

Ribbons
Buttons
Hair slides
Christmas crackers

8. Hoping the common language would help, I decided to go to eBay's American listings. I needed new underwear, so I bought 'pants'. I didn't get what I expected, so what turned up when my parcel was delivered? Hint

Shorts
Trousers
Tracksuit
Swimming trunks

9. Browsing eBay Spain, I found 'sopa' listed. That must be soap, I thought, so I went for the 'buy it now' option. What had I really bought? Hint

Socks
Shoes
Sleeping pills
Soup

10. Exhausted by my online shopping, I made some toast while opening my purchase from eBay France. It was listed as 'marmite', and I was expecting a savoury spread to go on my toast, but what had I managed to buy? Hint

Cooking Pot
Frying pan
Wooden spoon
Ladle


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I needed a new bath robe, and on eBay's French site I spotted a whole page of 'robes'. I managed to win one, so when my parcel arrived, what did it contain?

Answer: Dress

Well, it wasn't a complete disaster as at least it was something I could wear, although not straight from the shower. 'Robe' is the French word for a dress, gown or frock. A hat is 'un chapeau', slippers are 'pantoufles' and a headscarf is 'un foulard'. What I should have been looking for was 'un peignoir de bain'.
2. On a quick visit to the German eBay, I found a listing for 'gift'. That sounded as if it would have been something nice, and I love presents. What did the postman bring me this time?

Answer: Poison

Clearly this was a devious Teutonic plot to fool the English, as 'gift' is the German word for poison. I decided not to give this gift to my daughter as I'd intended, especially as she, unlike me, can speak German, but maybe my boss would like it (he hasn't given me a pay rise for two years)? If the listing had been a gift or present it would have been listed as 'geschenk'.
3. I visited the Polish eBay, and soon found a listing for a 'karawan'. That must be a caravan, surely, but what mode of transport was I actually bidding on?

Answer: Hearse

That was another trap I nearly fell into, but, fortunately, I didn't win this item. The other modes of transport would have been more easily identifiable, as ambulance is 'ambulans', motorcycle is 'motocykl' and a coach is 'autobus'. I'm pretty sure the family would not have enjoyed their holidays in a hearse.
4. I'm off to a wedding soon, so I decided to buy some 'confetti'. It sounds like an Italian word, so I checked out eBay Italia and bought some from there. What will I be throwing at the bride?

Answer: Sugar almonds

Although confetti is an Italian word, the English meaning of small pieces of paper to throw at a wedding is totally different from the Italian. Sugar almonds are used at weddings in the UK, as favours for the guests, but are not usually thrown at the happy couple. What I should have searched for is 'coriandoli'.
5. I needed some makeup, so I tried the Portuguese eBay. I found what I wanted, listed as 'máscara'. I thought I was buying something to make my eyelashes longer, but what did I receive?

Answer: A mask

Some of my (ex) friends pointed out that the mask might have improved my appearance more than the makeup would have done. Apparently, I should have searched for 'rímel', which is faintly ironic, as Rimmel is a well known brand of cosmetics in the UK.
6. On the Norwegian eBay, I found a whole page devoted to fruit. I love apples, so made a bid on 'appelsin'. Which fruit had I really bought?

Answer: Orange

Appelsin translates as 'apple from China' and the scientific name for the orange is Citrus Sinensis. Oranges originated in South East Asia, and 'sino' is used as a prefix to denote China in English, too. What I should have searched for is 'eple'.
7. Australians speak English, so I couldn't get confused on their eBay site, surely? Having found a listing for 'bon bons', I was confident that my parcel would contain toffee sweets, but what arrived?

Answer: Christmas crackers

In the UK, bon bons are toffees dusted with icing sugar. In Australia, the name refers to what the British call crackers, although they are sometimes called crackers down under, too. I suppose if I sent a packet of bon bons to my friends in Australia, they would be equally taken aback with what they received.
8. Hoping the common language would help, I decided to go to eBay's American listings. I needed new underwear, so I bought 'pants'. I didn't get what I expected, so what turned up when my parcel was delivered?

Answer: Trousers

We speak the same language, but, once again, I was caught out, this time by a difference between UK and American English. Pants are outerwear in the USA, while in the UK they are definitely underwear. I could also have gone wrong in buying a purse, which is a small container for money in the UK, which goes inside your handbag, while in the USA a purse is a handbag.
9. Browsing eBay Spain, I found 'sopa' listed. That must be soap, I thought, so I went for the 'buy it now' option. What had I really bought?

Answer: Soup

At least I've discovered that this is common error made by English speakers learning Spanish. Next time I want to buy soap in Spain, I need to remember to look for 'jabón', or learn to wash in soup.
10. Exhausted by my online shopping, I made some toast while opening my purchase from eBay France. It was listed as 'marmite', and I was expecting a savoury spread to go on my toast, but what had I managed to buy?

Answer: Cooking Pot

In England, Marmite is a yeast extract, which people tend to either like or detest - in fact, it has recently been advertised using the slogan 'Love it or hate it'. It is similar to Australia's Vegemite. The label on the container has a picture of an earthenware cooking pot, and French is probably the source of the brand name. Apparently, the French for what we call Marmite is 'une pâte ŕ tartiner ŕ base d'extrait de levure', which might need a bigger label.
Source: Author rossian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 74: 0/10
Jan 21 2023 : Guest 73: 5/10
Dec 28 2022 : Guest 174: 9/10
Dec 28 2022 : Guest 172: 5/10
Dec 25 2022 : Guest 172: 6/10
Dec 25 2022 : polly656: 6/10
Dec 25 2022 : Guest 92: 9/10
Dec 25 2022 : Guest 24: 6/10
Dec 25 2022 : Guest 149: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series PDAZ's Favorite Quizzes:

These are my favorite quizzes by other authors on Fun Trivia -- some are incredibly well-made, and some are just quirky!

  1. Historical Stick Figures on Cue Cards Easier
  2. Telling Ducks From Cats, The Easy Way Easier
  3. A Tendentious Overview of the European Peoples Easier
  4. Ten Well-Known Writers Walk Into a Bar... Tough
  5. This Quiz is Not About Video Games! Average
  6. Evidence for Evolution- Unintelligent Design Difficult
  7. O Holy Night! The Stars Are Brightly Shining Average
  8. John Wayne for People Who Hate John Wayne Easier
  9. You'll Never Play Trivia in This Town Again! Average
  10. What I Bought On eBay Average

Also part of quiz list
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us