FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about How Do I Love Thee Let Me Count the Ways
Quiz about How Do I Love Thee Let Me Count the Ways

How Do I Love Thee? Let Me Count the Ways... Quiz


One of the most famous opening lines in the English language. No problem for Elizabeth Barrett Browning - how about you?

A multiple-choice quiz by gillimalta. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Author
gillimalta
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
289,281
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1302
- -
Question 1 of 10
1. Everybody says, "I love you", but in which language do they say, "Inhobbok"? Hint


Question 2 of 10
2. In which romantic city would "Ti Amo" be whispered in your ear? Hint


Question 3 of 10
3. Those three little words never sounded so long but the sentiment remains the same; "Rwy'n dy garu di" Hint


Question 4 of 10
4. Cuddled up together, with a bottle of wine and a beautiful sunset, your object of desire murmers, "S'agapo!" Where are you?

Hint


Question 5 of 10
5. The love of your life ends their daily emails with, "Volim te!" Where are they from? Hint


Question 6 of 10
6. Trying to impress your new paramour, you practise the phrase, "Ich liebe dich", over and over again. Where are they from? Hint


Question 7 of 10
7. You didn't learn much in class today, apart from," Mi amas vin!" What are you studying? Hint


Question 8 of 10
8. Where would you be if the local radio station was blasting out the song, "Jeg elsker dig"? Hint


Question 9 of 10
9. In which part of England could you hear the words, " My a'th kar" tenderly spoken? Hint


Question 10 of 10
10. And, finally, in which language would "Qabang" tell someone that they were loved? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Everybody says, "I love you", but in which language do they say, "Inhobbok"?

Answer: Maltese

One of Malta's most complimentary nicknames is, 'The Land of Honey'
2. In which romantic city would "Ti Amo" be whispered in your ear?

Answer: Venice

Venice is also known as "La serenissima" (The most serenely beautiful one.)
3. Those three little words never sounded so long but the sentiment remains the same; "Rwy'n dy garu di"

Answer: Welsh

Inspired by love for his dying father, Welsh poet, Dylan Thomas wrote the classic poem 'Do Not Go Gentle Into That Good Night'
4. Cuddled up together, with a bottle of wine and a beautiful sunset, your object of desire murmers, "S'agapo!" Where are you?

Answer: Greece

Eros is the Greek god of Love, Lust and Intercourse. The Greek goddess of Love, Beauty and Lust is Aphrodite.
5. The love of your life ends their daily emails with, "Volim te!" Where are they from?

Answer: Serbia

Your love interest could also be Croation or Bosnian!
6. Trying to impress your new paramour, you practise the phrase, "Ich liebe dich", over and over again. Where are they from?

Answer: Germany

The 'Love Parade' is a well known and popular festival that originated in Berlin in 1989. It was first celebrated 4 months before the fall of the Berlin Wall.
7. You didn't learn much in class today, apart from," Mi amas vin!" What are you studying?

Answer: Esperanto

The word, esperanto, means 'one who hopes'
8. Where would you be if the local radio station was blasting out the song, "Jeg elsker dig"?

Answer: Denmark

Composer Edvard Greig wrote the score for 'Jeg elsker dig'. the lyrics were from a poem composed by his good friend, Hans Christian Andersen.
9. In which part of England could you hear the words, " My a'th kar" tenderly spoken?

Answer: Cornwall

To which, presumably, one would answer, "Nu gonvedhas!" (I don't understand!)
10. And, finally, in which language would "Qabang" tell someone that they were loved?

Answer: Klingon

All four answers are 'real fictional' languages. "Klingon" is from Star Trek, "Simlish" from the computer game The Sims, "Troll" is from a variety including Discworld and Warcraft, and "Nadsat" is from Anthony Burgess' "A Clockwork Orange".
Source: Author gillimalta

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us