Quiz about Please  Thank You  Cheers
Quiz about Please  Thank You  Cheers

Please! Thank You! Cheers! Trivia Quiz


I've found in traveling that there are really only two important words to know and they are "Please" and "Thank You". I've added a third here that I've found useful, too. Come use them with me on our travels.

A multiple-choice quiz by habitsowner. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Author
habitsowner
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,795
Updated
Nov 26 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5463
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 92 (9/10), Guest 213 (4/10), Guest 86 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what Slavic language will you hear our three words "Please", "Thank you" and "Cheers" said as "Molim", Hvala" and "Zivjeli"? Hint

Croatian
Romanian
Greek
Bulgarian

2. If you were to hear the words "S'il vous plait", "Merci" and "Sante", in what lovely capital city would you be? Hint

Berlin
Paris
Rome
Madrid

3. Where would you be if you heard our three important words said "Kerem", "Koszonom" and "Egeszsegedre"? Hint

Romania
England
Hungary
Norway

4. If you heard "Bitte", "Danke" and "Prost", in what country would you be? Hint

Poland
Denmark
Libya
Germany

5. In this Baltic country our three most important words would be "Ludzu", "Paldies", and "Prieka". Where are you? Hint

Spain
Latvia
Turkey
Estonia

6. In what country, where you could also see the Northern Lights, would you find yourself if you were hearing "Vennligst", "Takk", and "Skal"? Hint

Mongolia
Estonia
Norway
Ukraine

7. In a certain Balkan country you would say "Va rog", "Multumesc" and "Noroc". Which one says our three important words in this manner? Hint

Austria
Bulgaria
Belarus
Romania

8. In this Iberian country our three important words are "Por favor", "Gracias", and "Salud". What country is this? Hint

Italy
Portugal
Spain
France

9. In this bi-continental country, the three words we're learning are "Lutfen", "Tesekkur ederim", and "Serefe". Where are we? Hint

Iran
Turkey
Romania
Syria

10. For your last country, our three most important words are "Os gwelwch yn dda", "Diolch yn fawr" and "lechyd da". Where do you think we've ended up? Hint

Kazakhstan
India
Ireland
Wales


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what Slavic language will you hear our three words "Please", "Thank you" and "Cheers" said as "Molim", Hvala" and "Zivjeli"?

Answer: Croatian

Croatian is a phonetic language. Each letter is a sound unto itself, thus it is not too difficult to pronounce. The problem with speaking it correctly comes from the highly inflected grammatical complexities. "Molim" is pronounced as it is spelled, "MOH-leem". "Hvala" is "HVAH-lah". "Cheers" is "zivjeli" and is pronounced "ZHEE-ve-lee". You can also say "nazdravlje", pronounced "NAZ-dra-vlee".
2. If you were to hear the words "S'il vous plait", "Merci" and "Sante", in what lovely capital city would you be?

Answer: Paris

French spelling, unlike most of the other Romance languages, is not very phonetic. As in English, the same letter used in two different words can make two different sounds. "S'il vous plait" is pronounced "seel voo PLEH". "Merci" is pronounced "merr-SEE". "Sante" is pronounced "SAHN-tay", or you could say "a la votre", which I believe is pronounced "AH lah vot-re".
3. Where would you be if you heard our three important words said "Kerem", "Koszonom" and "Egeszsegedre"?

Answer: Hungary

Hungarian is a non-Indo European language that is associated, distantly, with Finnish and Estonian. It borrows heavily from the Romance, Germanic and Slavic languages that surround it. In Hungarian,"kerem" is pronounced "CARE-em", "koszonom" is pronounced "KUH-suh-nuhm" and "egeszsegedre" is pronounced "egg-IS-SHE-ged-reh", meaning "to your health". Or, you could say "fenekig", meaning "to the bottom of the glass".
4. If you heard "Bitte", "Danke" and "Prost", in what country would you be?

Answer: Germany

This Germanic language has, oddly enough, has elements of grammar that would be the same as in Icelandic. It is those elements that make the language hard to learn. "Bitte" is pronounced "BEE-tuh", "danke" is pronounced "DAHN-kuh" and "Prost" is pronounced "prohst", or you could instead say "zum wohl" pronounced "tsoom vole", since "z" is pronounced "ts" and "w" is pronounced "v" in German.
5. In this Baltic country our three most important words would be "Ludzu", "Paldies", and "Prieka". Where are you?

Answer: Latvia

Latvian is a relatively new Indo-European language, dating to around 1530 AD. It's in the Baltic language family group with Lithuania. "Ludzu" is pronounced "LOO-dzoo". "Paldies" is pronounced "PUHL-dyehs". The drinking toast is pronounced "PREE-eh-ka". You could always say "prosit".
6. In what country, where you could also see the Northern Lights, would you find yourself if you were hearing "Vennligst", "Takk", and "Skal"?

Answer: Norway

Norwegian is a Germanic language, and close to both Danish and Swedish.
"Vennligst" is pronounced "VEN-leegst", "Takk" is "tawk" and "skal" is pronounced "skawl". Couldn't be easier!
7. In a certain Balkan country you would say "Va rog", "Multumesc" and "Noroc". Which one says our three important words in this manner?

Answer: Romania

Romanian is a Romance language that is somewhat similar to Italian. "Va rog" is pronounced "vuh ROHG". "Multumesc" is pronunced "mool-tzoo-MESK". Our drinking toast is pronounced "no-ROCK", or you could say "sanatate" (sahn-atate).
8. In this Iberian country our three important words are "Por favor", "Gracias", and "Salud". What country is this?

Answer: Spain

Spanish is a western Romance language and is the third most used language in the world. It is a very phonetic language. "Por favor" is "POHR fa-BOHR". "Gracias" is "GRAH-syas". "Salud" is pronounced "sah-LOOTH". That's an easy one!
9. In this bi-continental country, the three words we're learning are "Lutfen", "Tesekkur ederim", and "Serefe". Where are we?

Answer: Turkey

Turkish is the most widely spoken Turkic language and its grammar, vocabulary and sentence structure differ greatly from Indo-European languages such as English. "Lutfen" is pronounced "Luet-fen". "Tesekkur ederim" is pronounced "teh-shek-uer eh-der-eem". The phonetic pronounciation of "serefe" is "sher-i-feh".
10. For your last country, our three most important words are "Os gwelwch yn dda", "Diolch yn fawr" and "lechyd da". Where do you think we've ended up?

Answer: Wales

Welsh is a little-spoken language, with much fewer than half of the Welsh people speaking it. There are, however, enclaves around the world that have from a few up to a few thousand speakers. One of those is in Argentina where a few thousand speakers live. "Os gwelwch yn dda" is pronounced "Oss-gwelooch un ddah". "Diolch yn fawr" is pronounced "DEE ol'ch un fawr" and "lechyd da" is pronounced "Yeh-chid dah".
Source: Author habitsowner

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 23 2022 : Guest 92: 9/10
Nov 23 2022 : Guest 213: 4/10
Nov 21 2022 : Guest 86: 8/10
Nov 19 2022 : Hildy76: 10/10
Nov 19 2022 : Guest 82: 8/10
Nov 19 2022 : Guest 86: 7/10
Nov 19 2022 : Guest 94: 8/10
Nov 19 2022 : Guest 90: 9/10
Nov 19 2022 : Guest 185: 9/10

Score Distribution

quiz
11/29/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us