Quiz about What Language is That
Quiz about What Language is That

What Language is That? Trivia Quiz


Try to guess what language...

A multiple-choice quiz by jiujitsu_rocks. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,489
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
5160
Awards
Top 20% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Kon ban wa" is "good evening" in what language? Hint

Chinese
Korean
Taiwanese
Japanese

2. To say "Do you speak English?" in this language, you would say: "Ni shuo Yingwen ma?" Hint

Chinese
Thai
Japanese
Vietnamese

3. "Where is the bathroom?" is "Przepraszam, gdzie jest ubikacja" in what language? Hint

Norwegian
Swedish
Russian
Polish

4. To say "thank you" in this language, you would say "salamat". Hint

Filipino
Thai
Maltese
Indonesian

5. "Thelo na nikiaso ena aftokinito" means "I'd like to rent a car" in which language? Hint

Greek
Persian
Hebrew
Romanian

6. In which country will many people ask "How may I help you?" by saying "Como le puedo ayudar?" Hint

Spain
France
Portugal
Italy

7. If you say "Koennen Sie langsamer sprechen?", then you are asking someone "Can you speak more slowly?" in which language? Hint

German
Norwegian
Dutch
Macedonian

8. If you say "I am pleased to meet you" like this: "E um prazer conhece-lo", then you are speaking which language? Hint

French
Italian
Portuguese
Spanish

9. To thank someone in this language, you would say "motashakkeram". Hint

Persian
Armenian
Albanian
Punjabi

10. "Yawm jayyid" means "Have a good day!" in which language? Hint

Maltese
Jewish
Arabic
Hebrew


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Kon ban wa" is "good evening" in what language?

Answer: Japanese

Usually you would greet someone this way, in Japan, in the evening. You use this greeting as a "hello" and not a "goodbye" as when you leave someone's company.
2. To say "Do you speak English?" in this language, you would say: "Ni shuo Yingwen ma?"

Answer: Chinese

I chose Mandarin Chinese for this question, although I realize there are other dialects of Chinese, for example, Cantonese.
3. "Where is the bathroom?" is "Przepraszam, gdzie jest ubikacja" in what language?

Answer: Polish

There is a large number of Polish speakers in France, but the largest Polish community outside of Poland is in Chicago, America.
4. To say "thank you" in this language, you would say "salamat".

Answer: Filipino

This is the Tagalog dialect in the Philippines. To say "thank you" more formally, you would say "Salamat po" or "Maraming salamat po" for "thank you very much" in the polite form.
5. "Thelo na nikiaso ena aftokinito" means "I'd like to rent a car" in which language?

Answer: Greek

Greek is spoken by approximately 12-15 million people in the world today. The largest Greek communities outside of Greece are in Victoria and Melbourne, Australia.
6. In which country will many people ask "How may I help you?" by saying "Como le puedo ayudar?"

Answer: Spain

There are a couple of ways to ask this question in Spanish. You can also say "Como puedo ayudarle?". But it is pretty much the same in whichever Spanish speaking country you're in.
7. If you say "Koennen Sie langsamer sprechen?", then you are asking someone "Can you speak more slowly?" in which language?

Answer: German

German is spoken by approximately 95-120 million native speakers with approximately 20 million more, non-native speakers. According to Wikipedia, "German accounts for the most written translations into and from a language". WOW!
8. If you say "I am pleased to meet you" like this: "E um prazer conhece-lo", then you are speaking which language?

Answer: Portuguese

You can also say: Foi um prazer conhece-lo, which means: It was nice meeting you.

Portuguese is one of the world's major languages, at number 7 with regard to the number of native speakers, worldwide.
9. To thank someone in this language, you would say "motashakkeram".

Answer: Persian

The Persian language has many dialects, Farsi, being the most widely known. It is the language of Iran and is widely spoken in Afghanistan. There are approximately 50 million speakers of this language, in its many dialects. There is an ongoing debate as to whether it should be called Persian or Farsi.
10. "Yawm jayyid" means "Have a good day!" in which language?

Answer: Arabic

Arabic is spoken in part or as an official language in approximately 23 countries.
Source: Author jiujitsu_rocks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us