Quiz about Greetings Around the World
Quiz about Greetings Around the World

Greetings Around the World Multiple Choice Quiz | Languages


There are many hundreds of languages in the world. This quiz looks at how varieties of greetings are expressed in just a few of them.

A multiple-choice quiz by Hiyori. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Author
Hiyori
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
355,109
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
692
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In France, how would the French greet each other in the morning? Hint

Bonjour
Hello
Bon soir
Au revoir

2. Carly goes to Spain for the summer holidays but she does not speak Spanish. She hears someone says "buenas tardes" but does not know what it means. Can you translate for her? Hint

Good afternoon
Good night
Good morning
Good bye

3. "Ohayou gozaimasu" is the Japanese word for what specific greeting? Hint

Good morning
Hello
Welcome
Good evening

4. Aiden is spending Christmas holidays in Russia. He is trying to say merry Christmas in Russian and he says "S Novim Godom". What does it mean? Hint

Happy new year
Happy birthday
Merry Christmas
Good day

5. Next is the Bulgarian language. In season 2 episode 9 of "Vampire Diaries", we hear Klaus say "zdravei Katerina". What does "zdravei" mean? Hint

Hello
Thanks
Welcome
Good day

6. Bahasa Malaysia is the official language of Malaysia. I know that "selamat pagi" means "good morning", but what does "selamat malam" mean? Hint

Good day
Good night
Good afternoon
Good morning

7. Anastasia goes for a trip in Scandinavia. When she arrives in Norway, the hotel hostess tells her "velkommen". What does she say? Hint

Hello
Good morning
Have a good day
Welcome

8. My neighbour is from Germany. Everytime he sees the kids in the garden, he says "guten tag die kinder" and everytime the kids believe that the guy is asking them if they want some kinder chocolates. Can you please tell me what "guten tag die kinder" actually means? Hint

Hello kinder chocolate
Hello children
Hello chocolate kids
What's up kids

9. When you go to Hawaii, what is that expression that the Hawaiians say before giving the flower garland to drape around the neck?

Answer: (One Word)
10. My boyfriend is from Italy. Every morning he tells me "buongiorno cara mia". What does it mean? Hint

Good night sleep well
Good morning my dear
Hello girl
Hey dude


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In France, how would the French greet each other in the morning?

Answer: Bonjour

"Bonjour" means "good morning" where "bon" means "good". "Bon soir" means "good evening" while ""au revoir" is the French word for "goodbye".
2. Carly goes to Spain for the summer holidays but she does not speak Spanish. She hears someone says "buenas tardes" but does not know what it means. Can you translate for her?

Answer: Good afternoon

"Buenas tardes" means "good afternoon". "Good morning" is translated as "buenos dias" while "good night" is "buenas noches". "Goodbye" is "adios".
3. "Ohayou gozaimasu" is the Japanese word for what specific greeting?

Answer: Good morning

It is the formal of saying "good morning". Informally, you can just say "ohayou". "Welcome" can be translated as "okaeri nasai" and "good evening" as "konbanwa". For "hello", you can say "konnichiwa". "Konnichiwa" can also be used to say "good afternoon".
4. Aiden is spending Christmas holidays in Russia. He is trying to say merry Christmas in Russian and he says "S Novim Godom". What does it mean?

Answer: Happy new year

"S Novim Godom", pronounced as S NOH-VYM GOH-DAH-M, means "happy new year", while "merry christmas" is translated as "S Rozhdestvom"; pronounced as S RAH-ZH-DEE-ST-VOHM.
5. Next is the Bulgarian language. In season 2 episode 9 of "Vampire Diaries", we hear Klaus say "zdravei Katerina". What does "zdravei" mean?

Answer: Hello

"Zdravei" means "hello" while "good morning" is "dobro ootro". "Good day" is translated as "dobur den" and "welcome" in Bulgarian is "dobre doshal".
6. Bahasa Malaysia is the official language of Malaysia. I know that "selamat pagi" means "good morning", but what does "selamat malam" mean?

Answer: Good night

"Selamat malam" means "good night" while "selamat tengah hari" means "good afternoon". "Good evening" is "selamat petang". It should be noted that Bahasa Malaysia can also be called the Malay language.
7. Anastasia goes for a trip in Scandinavia. When she arrives in Norway, the hotel hostess tells her "velkommen". What does she say?

Answer: Welcome

Yes it means welcome. The Norwegian language seems easy to learn: for example "good morning" is "god morgen" and "hello" is "hei" and is pronounced "hey". "Have a good day" can be translated as "ha en god dag".
8. My neighbour is from Germany. Everytime he sees the kids in the garden, he says "guten tag die kinder" and everytime the kids believe that the guy is asking them if they want some kinder chocolates. Can you please tell me what "guten tag die kinder" actually means?

Answer: Hello children

"Guten tag" means "hello" while "die kinder" means "children" not the chocolate. Chocolate in German is "schokolade".
9. When you go to Hawaii, what is that expression that the Hawaiians say before giving the flower garland to drape around the neck?

Answer: Aloha

"Aloha" means "hello" and is also used to say "good bye". It also means peace and love.
10. My boyfriend is from Italy. Every morning he tells me "buongiorno cara mia". What does it mean?

Answer: Good morning my dear

"Buongiorno" means "good morning" and "cara mia" is "my dear". To a man, you'll say "caro mio". "Good night" in Italian is "buona notte" while "sleep well" is "dormi bene".
Source: Author Hiyori

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us