FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Foreign Greeting And Parting Words 2
Quiz about Foreign Greeting And Parting Words 2

Foreign Greeting And Parting Words 2 Quiz


I'll give you a foreign word that means 'hello' or 'goodbye'. Can you guess which country they are from? Good luck!

A multiple-choice quiz by soozy_woozy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Author
soozy_woozy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
266,339
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2742
Last 3 plays: Croatian51 (7/10), TropRock (8/10), Kirok (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. PRIVET means 'hello' in which country? Hint


Question 2 of 10
2. FARVEL means 'goodbye' in what language? Hint


Question 3 of 10
3. This country's word for 'hello' is NI HAO: Hint


Question 4 of 10
4. SALUT means 'hello' in which country? Hint


Question 5 of 10
5. ALLAHAISMARLADIK means goodbye in this language: Hint


Question 6 of 10
6. SALUTON means 'hello' in which language? Hint


Question 7 of 10
7. SAYONARA means 'goodbye' to which people? Hint


Question 8 of 10
8. CIAO means 'hello' in this country: Hint


Question 9 of 10
9. LEHITRAOT means 'goodbye' in which language? Hint


Question 10 of 10
10. HALLO means 'hello' in this country: Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 08 2024 : Croatian51: 7/10
Jun 08 2024 : TropRock: 8/10
Jun 08 2024 : Kirok: 6/10
Jun 08 2024 : wycat: 8/10
Jun 08 2024 : fado72: 10/10
Jun 08 2024 : heidi66: 8/10
Jun 08 2024 : gracemercy1: 10/10
Jun 08 2024 : doh1: 10/10
Jun 08 2024 : GoodwinPD: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. PRIVET means 'hello' in which country?

Answer: Russia

PRIVET means 'hello' in Russian. Russian is an Indo-European language and belongs to the East Slavonic branch. Russian is one of the official languages of the United Nations and as of 2007 it is spoken by over 147 million people worldwide (Wikipedia).
2. FARVEL means 'goodbye' in what language?

Answer: Danish

In Denmark FARVEL means 'goodbye'. The Danish language belongs to the North Germanic branch of the Indo-European family and it is also referred to as Scandinavian. As of 2007, over 6 million people speak Danish in countries such as Denmark, Greenland, Iceland and Germany (Wikipedia).
3. This country's word for 'hello' is NI HAO:

Answer: China

The Chinese word NI HAO means 'hello'. As of 2007, there are more than 1.3 billion people worldwide (Wikipedia), who speak Chinese. It is a Sino-Tibetan language spoken in China, Hong Kong, Macau, Taiwan and Singapore. A phonetic system using the Roman alphabet was officially adopted by the Chinese government in 1966.
4. SALUT means 'hello' in which country?

Answer: France

SALUT means 'hello' in France. The French language is an Indo-European one and is referred to as a Romance language (derived from Latin). As of 2007, it is spoken by more than 300 million people in 51 countries (Wikipedia).
5. ALLAHAISMARLADIK means goodbye in this language:

Answer: Turkish

ALLAHAISMARLADIK is the Turkish word for 'goodbye'. As of 2007, there are 65 - 73 million people who speak Turkish worldwide (Wikipedia), most of them living in Turkey. The roots of the language has been traced to Central Asia; it belongs to the Turkic branch of the Altaic family (Asia and South-East Europe). Turkish immigrants have settled in Germany, Bulgaria, Cyprus, Greece, Romania and France.
6. SALUTON means 'hello' in which language?

Answer: Esperanto

The word SALUTON means 'hello' in the international language called Esperanto. It is an artificial language that was developed by Polish philologist Ludwik Zamenhof in 1887 and as of 2007, more than 2 million people speak it worldwide (Wikipedia).
7. SAYONARA means 'goodbye' to which people?

Answer: Japanese

In Japan SAYONARA means 'goodbye'. As of 2007 this language is spoken by more than 130 million people (Wikipedia), who mainly live in Japan. Japanese vocabulary has been influenced by Chinese, Indo-European and English languages.
8. CIAO means 'hello' in this country:

Answer: Italy

The word CIAO is used in Italy for the word 'hello'. Italian is a Romance language (derived from Latin) and as of 2007 it is spoken by more than 63 million people (Wikipedia).
9. LEHITRAOT means 'goodbye' in which language?

Answer: Hebrew

The word LEHITRAOT means 'goodbye' in Hebrew. As of 2007, Hebrew is spoken by over 15 million people worldwide (Wikipedia). Hebrew belongs to the Canaanitic branch of the Semitic subfamily of the Afro-Asiatic family of languages.
10. HALLO means 'hello' in this country:

Answer: Germany

The word HALLO means 'hello' in Germany. German is one of the world's major languages and as of 2001 it is spoken by more than 123.5 million people (Wikipedia). It is an Indo-European language, belonging to the West Germanic branch and is closely related to such languages as English and Dutch.
Source: Author soozy_woozy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Beatka before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us