Quiz about Greetings Around the World
Quiz about Greetings Around the World

Test yourself! Take this Greetings Around the World Quiz | Languages


Let's see if you know how to say hello and good bye in 10 different languages around the world.

A multiple-choice quiz by shazy95. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Author
shazy95
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,618
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1880
Last 3 plays: Andyboy2021 (10/10), negolas (6/10), Guest 69 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Hola!" I will quiz you on greetings around the world. By the way, what language did I just say hello to you in? Hint

Spanish
German
French
Esperanto

2. When I went to France, I said this to greet people. Hint

"Boun giorno"
"Bonjour"
"Buna ziua"
"Guten tag"

3. If I put my hands together, put them in front of my face and say "namaste", what country would I probably be in? Hint

Pakistan
India
Malaysia
Bhutan

4. In what religion would you say "Assalamualaikum" to greet someone?

Answer: (One Word)
5. How would you say "hello" in the native language spoken by the most people in the world? Hint

"Ni hao"
Hello
'Konichiwa"
"Bonjour"

6. Now we will see how to say good bye in different languages. In which language would you say "sayonara" as bye? Hint

Cantonese
Japanese
Javanese
Mandarin

7. How would you say goodbye in Russia? Hint

"Do svidaniya"
"Do vidjenja"
"Viszontlatasra"
"Viso gero"

8. Let's try an African language now: Afrikaans, do you know how to say goodbye in that language? Hint

'Totsiens"
"Segobe"
"Sala kakuhle"
"Debna yisenëbtu"

9. "Hej" is the way to say good bye in Swedish.

True
False

10. In which ancient language would you say "vale" to somebody as a way to say goodbye? Hint

Gaelic
Quechua
Latin
Welsh


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Hola!" I will quiz you on greetings around the world. By the way, what language did I just say hello to you in?

Answer: Spanish

That should have been easy. If you wanted to say bye in Spanish, you would say "adiós". Spanish is a language that it is derived from Latin and it is called a Romance language because Latin came from Rome. Spanish is spoken by around 332 million people including people from Spain, Mexico, South America, and Central America. It is the second most widely spoken language in the world.
2. When I went to France, I said this to greet people.

Answer: "Bonjour"

French is also a Romance language. If you wanted to say bye, you would say "Au revoir". French is mainly spoken in Europe, Africa, Southeast Asia, and parts of Canada. 72 million people speak French around the world. It is the 11th biggest language in primary speakers but 1st in secondary speakers.
3. If I put my hands together, put them in front of my face and say "namaste", what country would I probably be in?

Answer: India

This is a traditional greeting for Hindus in India and other places. "Alvida" is the word for saying bye in Hindi. The language of India is Hindi which is very similar to Urdu and Bengali.
4. In what religion would you say "Assalamualaikum" to greet someone?

Answer: Islam

That greeting is used by Muslims around the world. It is in Arabic which is the language of the Muslim holy book, the Quran. In Arabic, the way to say bye is also "asalamualaikum". It can sometimes be shortened to salaam. Arabic is mainly spoken in the Middle East and North Africa by about 180 million people also.
5. How would you say "hello" in the native language spoken by the most people in the world?

Answer: "Ni hao"

With 1.1 billion speakers, Mandarin Chinese is the most commonly spoken language. It is mostly spoken in China and some of Eastern Asia. If you wanted to say bye, you would say "zai-jian". China is also the largest country in population which is why it has so many speakers.
6. Now we will see how to say good bye in different languages. In which language would you say "sayonara" as bye?

Answer: Japanese

Japanese is mostly spoken in Japan. If you wanted to say hello, you would say "konichiwa". It is spoken by around 130 million people around the world. Japanese is related to Chinese. Japanese writing is vertical instead of horizontal.
7. How would you say goodbye in Russia?

Answer: "Do svidaniya"

Russian is mostly spoken in Russia by 145 million people around the world. Hello in Russian is "Zdravstvuite". Russia is the country with the largest area in the world. It is related to many other languages like Bulgarian and Polish.
8. Let's try an African language now: Afrikaans, do you know how to say goodbye in that language?

Answer: 'Totsiens"

Afrikaans is a language spoken in Southern Africa. Around 6 million people speak it. If you wanted to say hello you would just say "hallo". Afrikaans is closely related to Dutch and German. Afrikaans is a Germanic language because of the Dutch and German rule in that area.
9. "Hej" is the way to say good bye in Swedish.

Answer: false

That was false. The actual word for good bye is "hej då". Hej is the word for hello in Swedish. Around 10 million people speak Swedish in Sweden and parts of Finland. It is a Germanic language and is related to Norwegian and Danish.
10. In which ancient language would you say "vale" to somebody as a way to say goodbye?

Answer: Latin

Latin is a language that very few people speak now but it was the language of the Roman Empire. Hello would be "salve" in Latin. Although Latin isn't spoken any more, the languages the come from it, flourish. These are the Romance languages which are Spanish, French, Portuguese, Italian, and Romanian.
Source: Author shazy95

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Andyboy2021: 10/10
Jan 30 2023 : negolas: 6/10
Jan 24 2023 : Guest 69: 6/10
Dec 14 2022 : Guest 217: 0/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us