Quiz about Merry Christmas Everybody
Quiz about Merry Christmas Everybody

Merry Christmas Everybody! Trivia Quiz


With Christmas in mind, match up these festive "Merry Christmas" greetings to the language in which they are spoken.

A matching quiz by darksplash. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Author
darksplash
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
395,596
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
561
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Nollaig shona dhuit!"  
Italian
2. "Buon Natale"  
Czech
3. "Schastlivogo Rozhdestva!"  
Russian
4. "Joyeux noël"  
Irish
5. "Feliĉa Kristnasko"  
Swedish
6. "Frohe Weihnachten"  
German
7. "Veselé vánoce"  
Esperanto
8. "God jul"  
French
9. "Feliz Natal"  
Spanish
10. "iFeliz Navidad!"  
Portuguese






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Nollaig shona dhuit!"

Answer: Irish

This is how you would say it to one person. If you are wishing a group of people Merry Christmas, it is Nollaig shona dhaoibh!

Happy New Year is "Bliain Nua faoi mhaise duit' (singular) or Athbhliain faoi shéan is faoi mhaise daoibh (plural).
2. "Buon Natale"

Answer: Italian

You coud also wish someone "Buone feste", Happy Holidays.

"Auguro a tutti Voi un Natale Sereno" is a more formal way of saying it, usually in correspondence.

In many Italian homes, a crib is traditionally put out on the December 8th, with the figure of the baby Jesus put into the crib on Christmas Eve.
3. "Schastlivogo Rozhdestva!"

Answer: Russian

In Russia, Christmas Day is celebrated on January 6th, the old Julian calendar.

The formal way to say "Merry Christmas" is "Srozhdyestvom Hristovym!", "Congratulations on the birth of Christ
4. "Joyeux noël"

Answer: French

"Joyeuses fêtes" should do if you want to wish someone "a Merry Christmas and a Happy New Year".

There are several different greetings in dialects. In Breton it is "Nedeleg Laouen"; in Corsican it is "Bon Natale"; and in Alsatian it is "E güeti Wïnâchte".
5. "Feliĉa Kristnasko"

Answer: Esperanto

Esperanto was created in the latter part of the 19th Century. Between one and two million people can speak it today.

"Eliĉan novan jaron" is Happy New Year.
6. "Frohe Weihnachten"

Answer: German

Meanwhile, Germans have a range of ways to wish you a Happy New Year. These include "Ein frohes neues Jahr"; and "Ein gutes neues Jahr".

Germany is thought to be the original home of Christmas trees, dating from the late Middle Ages.
7. "Veselé vánoce"

Answer: Czech

"Sťastný Nový Rok" should cover you for "Happy New Year".

December 5th, Nicholas Eve, is also an important day for Czech people, well really the children. When St. Nicholas, Svatý Mikulád, arrives he is accompanied angels and devils and asks the children if they've been good all year and gives them a basket of presents - if they have been good!
8. "God jul"

Answer: Swedish

"Gott nytt år" is Happy New Year, or use a general "god helg" for Happy Holidays.

Swedish people also have a big celebration on December 13, St Lucia's Day, and many will have special foods on the day. The main Christmas feast is on Christmas Eve.
9. "Feliz Natal"

Answer: Portuguese

For Happy New Year, try "boas-festas".

Father Christmas, 'Pai Natal', brings presents to children on Christmas Eve, rather than Christmas Day. This is also when the main meal is eaten.
10. "iFeliz Navidad!"

Answer: Spanish

To include New Year wishes, try "Felices Navidad y próspero Año Nuevo."

Many people in Spain go to Midnight Mass on Christmas Eve. It is known as 'La Misa Del Gallo', the Mass of the Rooster, because a rooster is said to have crowed the night that Jesus was born.
Source: Author darksplash

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us