FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Love in Any Language
Quiz about Love in Any Language

Love in Any Language Trivia Quiz


"Love in Any Language," is song by Sandi Patti. Although not well known, I think it delivers a very good message. Take this quiz and learn how to tell someone that you love them in up to ten languages!

A multiple-choice quiz by thegogga. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Author
thegogga
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,390
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1490
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: poit (4/10), caligair (3/10), Triviaballer (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Out of the four different language pairs, which two use "Te amo" to say "I love you"? Hint

Italian and Latin
French and Latin
Italian and Spanish
Spanish and Latin

2. How would you tell that special someone how much they mean to you (i.e. "I love you") in Hebrew? Hint

Ani ohev otach
Ani beseder
Bevakasha
Shalom

3. The correct way of saying "I love you" in Afrikaans is "Ek lief jou."

True
False

4. Which of the following is NOT a way of saying "I love you"? Hint

Jag šlskar dig
Eres un mono
Minš rakastan sinua
As tave myliu

5. What is the correct way of saying "I love you" in German? Hint

Du bist ein Schwein
Ik hou van je
Ich liebe dich
Ich liebe mich

6. Although Russian generally uses an entirely different alphabet to us, how would you say "I love you" in Russian? Hint

Ya tebya lyublyu
Dobry den'
Vy ochen' krasivy
Pozdravlyayu

7. How would you say "I love you" in French? Hint

Je t'aime
Tu m'aimes
Je te hais
Je t'ecoute

8. There are many, many African languages. "Ngiya kuthanda" is the correct way of saying "I love you" in which of these African languages? Hint

Latin
Tswana
Zulu
Shona

9. "Ikh hob dikh lib" is "I love you" in which language? Hint

Yiddish
Afrikaans
French
Dutch

10. What is the correct way of saying "I love you" in Portuguese? Hint

Eu odeio-o
Eu te amo
Eu sou louco
VocÍ ť louco


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Sep 15 2023 : poit: 4/10
Sep 06 2023 : caligair: 3/10
Sep 06 2023 : Triviaballer: 10/10
Sep 06 2023 : jasa9092: 7/10
Sep 06 2023 : JackieA0818: 5/10
Sep 06 2023 : donna399: 8/10
Sep 06 2023 : Coachpete1: 10/10
Sep 06 2023 : lutefisk: 2/10
Sep 06 2023 : notsosmart49: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Out of the four different language pairs, which two use "Te amo" to say "I love you"?

Answer: Spanish and Latin

Ok, this wasn't a nice question, I admit. Spanish and Latin are the two languages which use "Te amo." However, Italian also does... the only catch is that, in Italian, it is spelt "Ti amo."
2. How would you tell that special someone how much they mean to you (i.e. "I love you") in Hebrew?

Answer: Ani ohev otach

I think Hebrew is one of the most beautiful languages around. "Bevakasha" actually means please, while "ani beseder" means "I'm fine." "Shalom" is a typical Hebrew greeting, but is also sometimes used as a way of saying "peace," or "peace to you." As an extra bit of info, "Ani ohev otach" is used when a male is saying it to a female, BUT "Ani ohev otkah" is used when a female is saying it to a male.
3. The correct way of saying "I love you" in Afrikaans is "Ek lief jou."

Answer: False

There are two ways of saying "I love you" in Afrikaans. The most commonly used is "Ek is lief vir jou," and the other, but less commonly used is "Ek het jou lief."
4. Which of the following is NOT a way of saying "I love you"?

Answer: Eres un mono

Not a fun question at all... "Eres un mono" is the correct answer here, as it actually means "You are a monkey" in Spanish. "Jag šlskar dig" is the Swedish term for "I love you," while "Minš rakastan sinua" is Finnish, and "As tave myliu" is Lithuanian.
5. What is the correct way of saying "I love you" in German?

Answer: Ich liebe dich

In order to express your feelings in German, you would have to say "Ich liebe dich". "Ik hou van je" is the Dutch way of saying it, and if you were to say either of the other two to any respectable German, you'd get a reputation as being either very arrogant, or very rude.
6. Although Russian generally uses an entirely different alphabet to us, how would you say "I love you" in Russian?

Answer: Ya tebya lyublyu

Unfortunately, I can't put the actual Russian characters onto the site, but "Ya tebya lyublyu" is the correct pronunciation of how to say it in Russian. "Vy ochen' krasivy" is a way of telling someone that they are beautiful in Russian, while "Dobry den'" is "Good day." "Pozdravlyayu" is the Russian word for "Congratulations."
7. How would you say "I love you" in French?

Answer: Je t'aime

"Je t'aime" would be the correct answer in this case. "Je te hais" means "I hate you," and "Tu m'aimes" means "you love me." "Je t'ecoute" means "I am listening to you." Perfect phrases for that first awkward stage of dating.
8. There are many, many African languages. "Ngiya kuthanda" is the correct way of saying "I love you" in which of these African languages?

Answer: Zulu

I knew those Zulu lessons would come in handy some day... "Ngiya kuthanda" is the correct way of expressing to someone how much they mean to you in the Zulu language. To say it in Tswana, say "Keyagorata," and in order to say it in Shona, say "Ndinoluda." The correct way of saying it in Latin is "Te amo"... and if you did answer Latin, it is NOT an African langauge!
9. "Ikh hob dikh lib" is "I love you" in which language?

Answer: Yiddish

To express your feelings in Yiddish, merely utter "Ikh hob dikh lib," and with a bit of luck, they'll return the feeling.
10. What is the correct way of saying "I love you" in Portuguese?

Answer: Eu te amo

If you spotted the "te amo" and answered that, congratulations! "E odeio-o" actually means "I hate you," while "Eu sou louco" and "VocÍ ť louco" mean "I am mad" and "You are mad" respectively. So here, you have not only learned how to tell someone you love them, but how to insult them too (although I'm not encouraging it!)

I hope you enjoyed this quiz, and that you are now capable of letting that special someone know just how much they mean to you in more than one language!
Source: Author thegogga

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/27/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us