FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Where Have You Bean
Quiz about Where Have You Bean

Where Have You Bean? Trivia Quiz


This is a silly quiz. I'm telling you right now. "Where have you BEAN" in 10 different languages. Don't blame me if you take the quiz and think it's dumb. I warned you.

A multiple-choice quiz by deputygary. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Worldwide Greetings!

Author
deputygary
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,180
Updated
Jul 01 23
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
343
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How would a French person say "where have you BEAN"? Hint

l o est mon haricot
l o avez-vous haricot
l o avez-vous t
qui vous ont t

2. How would a German person say "where have you BEAN"? Hint

wo die Bohne ist
wo Sie gewesen haben Sie
wo haben Sie die Bohne
wer Sie gewesen haben

3. How would a Spanish person say "where have you BEAN"? Hint

donde tngale haba
quin le tienen sido
donde tngale estado
donde est la haba

4. How would an Italian person say, "Where have you BEAN?" Hint

dove abbialo il fagiolo
chi lo hanno stato
dove abbialo stato
dove il fagiolo

5. How would a Brazilian say "where have you BEAN"? Hint

onde o tenha estado
onde o tenha feijo
quem o tm sido
onde est o feijo

6. How would a Norwegian person say "where have you BEAN"? Hint

hvor har du vrt
hvor er bnne
hvordan har du vrt
hvor har du bnne

7. How would a Polish person say "where have you BEAN"? Hint

gdzie jest fasola
gdzie byeoe
gdzie si fasola
jak byaoe

8. How would a Romanian person say "where have you BEAN"? Hint

cum ai fost
n cazul n care ai fasole
n cazul n care ai fost
n cazul n care este fasole

9. How would a Czech say "where have you BEAN"? Hint

Kde jste byli
Kde jste fazole
Jak jste byli
Kde je boby

10. How do you say "where have you BEAN" in Latin? Hint

ubi vos faba
quomodo fuit
ubi te fuit
ubi est faba


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How would a French person say "where have you BEAN"?

Answer: l o avez-vous haricot

"Haricot" is French for bean. In some areas of the world navy beans are known as haricot beans.

It is untrue that the term originated from a J.K. Rowling book which had Ron Weasley saying "Haricot gas from eating beans."
2. How would a German person say "where have you BEAN"?

Answer: wo haben Sie die Bohne

"Bohne" is bean in German. It is believed the word bean came from "bene" in Middle English. It is easy to see how similar the German word is to the English word.
3. How would a Spanish person say "where have you BEAN"?

Answer: donde tngale haba

"Haba" is Spanish for bean. It is also another name for the fava bean.

So haba 'nother plate of favas.
4. How would an Italian person say, "Where have you BEAN?"

Answer: dove abbialo il fagiolo

The Italian word for bean is "fagiolo". A common Italian dish is pasta e fagioli (also known as pasta fazool), which means pasta and beans. Generally cannellini beans or borlotti beans are used.
You may remember pasta fazool from the Dean Martin song "That's Amore": when the stars make you drool justa like pasta fazool, that's amore.
5. How would a Brazilian say "where have you BEAN"?

Answer: onde o tenha feijo

The main language in Brazil is Portuguese and "feijao" is Portuguese for bean. The main bean used in Brazil is the black bean.
6. How would a Norwegian person say "where have you BEAN"?

Answer: hvor har du bnne

The Norwegian word for bean is "bnne". This is very similar to the German word "bohne" and the Danish word "bonne".
7. How would a Polish person say "where have you BEAN"?

Answer: gdzie si fasola

"Fasola" is Polish for bean. Poland grows a lot of white runner beans called piekny Jas or "Handsome Johnny".

It is an unusual Polish word. It has as many vowels as consonants.
8. How would a Romanian person say "where have you BEAN"?

Answer: n cazul n care ai fasole

"Fasole" is Romanian for bean. Notice the similarity to the Polish word "fasola".
9. How would a Czech say "where have you BEAN"?

Answer: Kde jste fazole

Just as "fasola" means bean in Polish and "fasole" means bean in Romanian, "fazole" is bean in Czech.
10. How do you say "where have you BEAN" in Latin?

Answer: ubi vos faba

And here we get to the crux of the word for bean in several other languages. "Faba" in Latin becomes "fagiolo" in Italian, "feijo" in Portuguese, "fazole" in Czech, "fasole" in Romanian, "fasola" in Polish, "fasulye" in Turkish, "fizol" in Slovenian and "haba" in Spanish.
Source: Author deputygary

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/27/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us