Quiz about Just a few Japanese words
Quiz about Just a few Japanese words

Just a few Japanese words.... Trivia Quiz


I am Japanese, and here are some words a person with only basic proficiency in the Japanese language usually won't know. (None of those anime terms, sorry). Good luck!

A multiple-choice quiz by jadranska. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Japanese

Author
jadranska
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
95,141
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1594
Last 3 plays: Andyboy2021 (10/10), Guest 103 (4/10), Guest 103 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Fukurashiko means what in English? Hint

Baking powder
Gyrfalcon
Monkey
Frighten

2. What kind of an animal is a daija? Hint

A big tiger
A big snake
A phoenix
A lizard

3. What part of your body is the daidomyaku?

Answer: (1 word)
4. Where will you find a shumokuzame? Hint

In the air
In the sea
In the river
In a forest

5. The taketsushitsu okami is what? Hint

A spotted cow
An angry housewife
A rabid wolf
A full-blooded wolf

6. What happens if you are doing tsukamikorosu? Hint

Dancing
Eating
Squeezing tightly with your hand
Hugging someone

7. What is a tsumami? Hint

A tidal wave
A singer
A surfer
A knob

8. What is a yagashira? Hint

A Kabuki dancer
A white dog
A planet
A leader

9. Kuu means what? Hint

play
eat
sleep
die

10. What is a way of saying "to frighten"? Hint

Kowareru
Shuppei
Takeuma
Kowakunatteta


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Fukurashiko means what in English?

Answer: Baking powder

Frighten is kowakunatteta, gyrfalcon is shirofuyabusa.
2. What kind of an animal is a daija?

Answer: A big snake

Dai= big/great, ja= snake
3. What part of your body is the daidomyaku?

Answer: Aorta

4. Where will you find a shumokuzame?

Answer: In the sea

A shumokuzame is a hammerhead shark.
5. The taketsushitsu okami is what?

Answer: A full-blooded wolf

Okami is also a word for housewife, along with wolf.
6. What happens if you are doing tsukamikorosu?

Answer: Squeezing tightly with your hand

7. What is a tsumami?

Answer: A knob

Tsunami is a tidal wave. I hope some of you fell for that!!
8. What is a yagashira?

Answer: A leader

It is the leader of a troupe.
9. Kuu means what?

Answer: eat

There are many words for eating in Japanese.
10. What is a way of saying "to frighten"?

Answer: Kowakunatteta

Kowareru is to break, takeuma is to walk on stilts, shuppei is to dispatch troops.
Source: Author jadranska

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 10 2023 : Andyboy2021: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 103: 4/10
Dec 08 2022 : Guest 103: 7/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us