Last 3 plays: lizzyg1227 (6/10), xxFruitcakexx (10/10), zlajamilivojev (10/10).
-
-
Most Recent Scores
Aug 02 2026
:
lizzyg1227: 6/10
Jul 30 2026
:
xxFruitcakexx: 10/10
Jul 06 2026
:
zlajamilivojev: 10/10
Jun 29 2026
:
Midget40: 10/10
Jun 28 2026
:
brenda610: 10/10
Jun 24 2026
:
teejay1504: 10/10
Score Distribution
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Tate Britain Gallery
Answer: London, England
The original Tate Gallery on the north bank of the River Thames was established in 1897. In 2000, it was renamed "Tate Britain", to distinguish it from the new "Tate Modern" Gallery which opened in the old Bankside Power Station. There are also smaller outposts of the Tate Gallery in Liverpool and St Ives (Cornwall).
2. Prado
Answer: Madrid, Spain
This famous museum has excellent collections of Goya, El Greco and Velazquez. it was opened in 1810 by King Fernando VII.
3. Henry Ford
Answer: Detroit
It is actually in Dearborn, Henry Ford's birthplace
4. Uffizi
Answer: Florence, Italy
The Uffizi is one of the world's most famous museum. It was founded around five hundred years ago by Giorgio Vasari.
5. Hermitage
Answer: St Petersburg, Russia
Of the 50 museums in St. Petersburg this is the best known.
6. Rijksmuseum
Answer: Amsterdam, Netherlands
The Rijksmuseum is famous for its Rembrandt paintings.
7. Louvre
Answer: Paris, France
The Louvre is the former palace of most French kings including Louis XIV, The Sun King.
8. Ashmolean
Answer: Oxford, England
The Ashmolean was probably the first museum other than private collections.
9. Goethe
Answer: Frankfurt, Germany
Goethe 1749-1832 was a poet and scientist.
10. Picasso
Answer: Barcelona, Spain
There are a number of other museums dedicated to the works of Picasso, but none in Nice, Lisbon or Milan.
This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.