FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Presidents Wives
Quiz about Presidents Wives

President's Wives Trivia Quiz


There are a lot president quizzes but not many on his better half. Have fun!

A multiple-choice quiz by finlady. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government
  8. »
  9. U.S. First Ladies

Author
finlady
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
36,149
Updated
Feb 24 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2486
- -
Question 1 of 10
1. How many children did Martha Jefferson have? Hint


Question 2 of 10
2. What first lady in retirement worked for Habitat for Humanity with her husband? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first of the first ladies to hold a job after marriage? Hint


Question 4 of 10
4. What president's wife was called 'the first woman to run government'? Hint


Question 5 of 10
5. What president's wife spoke fluent Chinese? Hint


Question 6 of 10
6. What president's wife married her distant cousin and was a niece of a past president? Hint


Question 7 of 10
7. What first lady was referred to as the 'Boss' by her husband? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the youngest first lady? Hint


Question 9 of 10
9. What first lady was a photographer for a newspaper? Hint


Question 10 of 10
10. ____________________ was the first lady who had her own career as a lawyer when her husband decided to run for the presidency.

Answer: (Three Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many children did Martha Jefferson have?

Answer: Six

Of the six only two daughters lived to adulthood. Martha died 17 years before Thomas became president.
2. What first lady in retirement worked for Habitat for Humanity with her husband?

Answer: Rosalynn Carter

3. Who was the first of the first ladies to hold a job after marriage?

Answer: Abigail Powers Fillmore

Abigale Fillmore was a teacher.
4. What president's wife was called 'the first woman to run government'?

Answer: Edith Galt Wilson

This happened when Woodrow Wilson had a stroke and decisions had to be made. Only a small circle around Wilson would have known if this was true.
5. What president's wife spoke fluent Chinese?

Answer: Lou Henry Hoover

Lou and her husband spoke Chinese when they did not want others to over hear them.
6. What president's wife married her distant cousin and was a niece of a past president?

Answer: Eleanor Roosevelt

Eleanor and FDR were distant cousins, and Eleanor was a niece of Teddy Roosevelt.
7. What first lady was referred to as the 'Boss' by her husband?

Answer: Bess Truman

He introduced Bess as the 'Boss' and his daughter Margaret as the 'Bosses, Boss'.
8. Who was the youngest first lady?

Answer: Frances Folsom Cleveland

This was the first wedding of a president in the White House.
9. What first lady was a photographer for a newspaper?

Answer: Jacqueline Kennedy

10. ____________________ was the first lady who had her own career as a lawyer when her husband decided to run for the presidency.

Answer: Hillary Rodham Clinton

Source: Author finlady

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us