Quiz about Presidents Wives First Names
Quiz about Presidents Wives First Names

Presidents' Wives: First Names Quiz


I give you the name of the president - you give me the name of his wife.

A multiple-choice quiz by treetop. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government
  8. »
  9. U.S. First Ladies

Author
treetop
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,696
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4543
Last 3 plays: HeidiErdahl (9/10), Guest 87 (5/10), Guest 73 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is Bill Clinton's wife's name? Hint

Hillary
Monica
Gennifer
Juanita

2. What was Richard Nixon's wife's first name (not what you may think)? Hint

Thelma
Julie
Patricia
Rosalyn

3. Mrs. John F. Kennedy's first name was? Hint

Joan
Marilyn
Angie
Jacqueline

4. George Washington's wife was named? Hint

Bertha
Margaret
Martha
Millie

5. Mrs. James Madison's first name was? Hint

Molly
Dolley
Lilly
Billy

6. What was William Taft's wife's first name? Hint

Lucy
Edith
Helen
Virginia

7. Mrs. Ulysses S. Grant was named? Hint

Julia
Anna
Mildred
Freida

8. Andrew Jackson's wife's first name was? Hint

Mildred
Rachel
Emily
Elizabeth

9. George H.W. Bush was married for 73 years to whom? Hint

Lily
Barbara
Betty
Tess

10. Gerald Ford's wife's first name was what? Hint

Helen
Nancy
Rose
Elizabeth


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Bill Clinton's wife's name?

Answer: Hillary

Bill married Hillary in 1975, but he has had sexual relations (consensual or otherwise) with all the other options - Gennifer Flowers, Monica Lewinsky and Juanita Broderick.
2. What was Richard Nixon's wife's first name (not what you may think)?

Answer: Thelma

Thelma Ryan was born on the eve of St. Patrick's day, so her father always called her 'Pat'.
3. Mrs. John F. Kennedy's first name was?

Answer: Jacqueline

4. George Washington's wife was named?

Answer: Martha

5. Mrs. James Madison's first name was?

Answer: Dolley

6. What was William Taft's wife's first name?

Answer: Helen

7. Mrs. Ulysses S. Grant was named?

Answer: Julia

8. Andrew Jackson's wife's first name was?

Answer: Rachel

Rachel never lived to be first lady. She died of a heart attack just a few months before her husband's inauguration. Just before she died, she asked her niece, Emily Donelson, to take her place as official hostess.
9. George H.W. Bush was married for 73 years to whom?

Answer: Barbara

Bush married Barbara in 1945, and their marriage only ended with her death in April 2018. He himself died later that same year, in November.
10. Gerald Ford's wife's first name was what?

Answer: Elizabeth

Otherwise known as 'Betty', she was married to Gerald for over 50 years.
Source: Author treetop

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : HeidiErdahl: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 87: 5/10
Nov 25 2022 : Guest 73: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 73: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 47: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 108: 5/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 10/10
Nov 23 2022 : Guest 207: 9/10
Nov 23 2022 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us