FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Questions About Presidential Wives
Quiz about Questions About Presidential Wives

Questions About Presidential Wives Quiz


A few random facts about the women who stood behind--and beside--American presidents.

A multiple-choice quiz by stardust587. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government
  8. »
  9. U.S. First Ladies

Author
stardust587
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
91
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3155
- -
Question 1 of 10
1. She admonished her husband to 'remember the ladies' when the Continental Congress was considering declaring American independence. Hint


Question 2 of 10
2. She refused to serve wine or liquor in the White House. Hint


Question 3 of 10
3. She saved the famous Gilbert Stuart portrait of George Washington when the British burned the White House. Hint


Question 4 of 10
4. She was the youngest First Lady. Hint


Question 5 of 10
5. Ten years after she left the White House, her son had her committed to an insane asylum. Hint


Question 6 of 10
6. She led a national campaign against drugs with the slogan 'Just say No.' Hint


Question 7 of 10
7. She resigned from the DAR (Daughters of the American Revolution) after the DAR prohibited African American singer Marian Anderson from performing in Constitution Hall. Hint


Question 8 of 10
8. 'Millie's Book', an account of her pet dog's life in the White House, became a best-seller. The proceeds went to her favorite cause, literacy. Hint


Question 9 of 10
9. She led campaigns to clean up and beautify the nation, and encouraged Congress to pass a law limiting billboards on highways. Hint


Question 10 of 10
10. She was the first First Lady to live in the White House. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. She admonished her husband to 'remember the ladies' when the Continental Congress was considering declaring American independence.

Answer: Abigail Adams

She urged John Adams to remember that women had rights, too, and argued that women as well as men had civic responsibilities.
2. She refused to serve wine or liquor in the White House.

Answer: Lucy Hayes

Her commitment to temperance earned her the nickname 'Lemonade Lucy.'
3. She saved the famous Gilbert Stuart portrait of George Washington when the British burned the White House.

Answer: Dolley Madison

When the British burned Washington in 1814, Mrs. Madison's quick thinking saved several national treasures.
4. She was the youngest First Lady.

Answer: Frances Cleveland

Frances Folsom was only 22 when she married Grover Cleveland, whom she had known since childhood.
5. Ten years after she left the White House, her son had her committed to an insane asylum.

Answer: Mary Todd Lincoln

She was released a few months later, but did not make peace with her son for several years.
6. She led a national campaign against drugs with the slogan 'Just say No.'

Answer: Nancy Reagan

Mrs. Reagan coined the slogan in response to a child who asked her what he should do if someone offered him drugs.
7. She resigned from the DAR (Daughters of the American Revolution) after the DAR prohibited African American singer Marian Anderson from performing in Constitution Hall.

Answer: Eleanor Roosevelt

This protest against racial discrimination sparked controversy, but won black votes for the Democratic party.
8. 'Millie's Book', an account of her pet dog's life in the White House, became a best-seller. The proceeds went to her favorite cause, literacy.

Answer: Barbara Bush

Barbara Bush was an ardent champion of campaigns to promote literacy throughout her tenure in the White House.
9. She led campaigns to clean up and beautify the nation, and encouraged Congress to pass a law limiting billboards on highways.

Answer: Lady Bird Johnson

Mrs. Johnson drew attention to the cause of preserving America's natural beauty.
10. She was the first First Lady to live in the White House.

Answer: Abigail Adams

The official presidential residence was unfinished when the Adamses moved in. She allegedly hung her laundry in the East Room.
Source: Author stardust587

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us