Quiz about Private Schools in Texas
Quiz about Private Schools in Texas

Private Schools in Texas Trivia Quiz


This is a quiz on private schools that are located in the great state of Texas.

A multiple-choice quiz by BigToe2002. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Colleges & Universities

Author
BigToe2002
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,486
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
992
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Concordia University at Austin in owned and maintained by which denomination of the Lutheran church? Hint

Lutheran Church - Missouri Synod
Wisconsin Evangelical Lutheran Synod
Evangelical Lutheran Church in America
Lutheran Church of the Reformation

2. Texas Lutheran University in Seguin is owned and maintained by what denomination of the Lutheran church? Hint

Lutheran Church - Missouri Synod
Evangelical Lutheran Church in America
Wisconsin Evangelical Lutheran Synod
Lutheran Church of the Reformation

3. What is the name of the private Methodist junior college located in Jacksonville? Hint

Evan Williams College
Ron Harris College
Don Morris College
Lon Morris College

4. Which of the following private schools is not located in San Antonio? Hint

Concordia University at Austin
University of Mary Hardin-Baylor
University of the Incarnate Word
Wayland Baptist University

5. In what East Texas city is East Texas Baptist University located? Hint

Marshall
Longview
Tyler
Nacogdoches

6. Name the private school located in Kerrville that has the Mountaineer as the mascot. Hint

Kerrville College
Schreiner College
College of the Hills
Schreiner University

7. Name the Catholic university that is located on the South side of Austin. Hint

Saint Edward's
Saint Paul's
Saint Stephen's
Saint Gregory's

8. Name the Catholic university that is located in Irving, just outside of Dallas. Hint

Dallas Christian College
University of Texas at Dallas
University of Dallas
Dallas Baptist University

9. What is the name of the Baptist university located in Waco? Hint

University of Mary Hardin-Baylor
Howard Payne University
Dallas Baptist University
Baylor University

10. Name the university owned and operated by the Methodist church in Abilene. Hint

Hardin-Simmons University
McMurry University
Abilene Christian University
Howard Payne University


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Concordia University at Austin in owned and maintained by which denomination of the Lutheran church?

Answer: Lutheran Church - Missouri Synod

Concordia is a member of the 10 school Concordia University System. Coincidentally, it is also where I have my degree from and where I work.
2. Texas Lutheran University in Seguin is owned and maintained by what denomination of the Lutheran church?

Answer: Evangelical Lutheran Church in America

The "other" Lutheran school in Texas, which is about 30 minutes outside of San Antonio.
3. What is the name of the private Methodist junior college located in Jacksonville?

Answer: Lon Morris College

It is located in East Texas.
4. Which of the following private schools is not located in San Antonio?

Answer: University of Mary Hardin-Baylor

This is a trick question in a way. Concordia and Wayland both have extension centers located in San Antonio.
5. In what East Texas city is East Texas Baptist University located?

Answer: Marshall

Tyler is home to UT-Tyler and Nacogdoches is home to Stephen F. Austin State University, which are not private schools. Longview doesn't have any institutions of higher education that I know of.
6. Name the private school located in Kerrville that has the Mountaineer as the mascot.

Answer: Schreiner University

They get pretty upset when you refer to them as a college. They just recently changed to university status.
7. Name the Catholic university that is located on the South side of Austin.

Answer: Saint Edward's

Saint Stephen's is an Episcopal high school in Austin. Saint Paul's is a Lutheran elementary school in Austin. St. Gregory's is private university in Oklahoma.
8. Name the Catholic university that is located in Irving, just outside of Dallas.

Answer: University of Dallas

Much like the Dallas Cowboys play in Irving, the University of Dallas is located in this Dallas suburb.
9. What is the name of the Baptist university located in Waco?

Answer: Baylor University

All of them are Baptist, but Baylor is the only one in Waco.
10. Name the university owned and operated by the Methodist church in Abilene.

Answer: McMurry University

McMurry is the Methodist school in Abilene. They also tend to dominate in most sports in their conference.
Source: Author BigToe2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us