Quiz about CollegesTeams of the South Eastern Conference
Quiz about CollegesTeams of the South Eastern Conference

Colleges/Teams of the South Eastern Conference Quiz


This quiz is about the colleges or teams of the South Eastern Conference. Enjoy

A multiple-choice quiz by BrittCliett89. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Colleges & Universities
  8. »
  9. US Colleges

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
342,897
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1323
Last 3 plays: Guest 72 (9/10), Guest 70 (9/10), Guest 74 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This team is located in Tuscaloosa, Alabama and their colors are crimson and white. The college's football team goes by the name of 'Crimson Tide'. What team is this? Hint

Wake Forest
Vanderbilt
University of Alabama
Clemson

2. This team's home is in Athens, Georgia and their colors are red and black. Their mascot is a dog by the name of UGA. The slogan that goes with their football team is "Go Dawgs". What team is this? Hint

Georgia Tech Yellow Jackets
Georgia State Panthers
ABAC Aggies
Georgia Bulldogs

3. This team calls Nashville, Tennessee, home and its colors are black and gold. Their nickname is the Commodores. This college is the only SEC's private school. What college is this? Hint

University of Tennessee
Vanderbilt University
Belmont University
Tennessee State University

4. This team is located in Alabama and is the rival of the Crimson Tide. The college's nickname is a tiger and its colors are navy blue and orange. What college is this? Hint

Alabama State University
University of Alabama
Jackson State University
Auburn University

5. This team was famous for Denver Broncos quarterback Tim Tebow. Their colors are orange and blue and they call their stadium 'the swamp'. What is this Gainesville, Florida, team called? Hint

Florida Gators
Central Florida Knights
Florida State Seminoles
South Florida Bulls

6. This team takes its nickname from that of its home state, the Volunteers. The college is located in Knoxville and just to the west of the Smokey Mountains. Their mascot is a dog named "Smokey". What college is this? Hint

University of Tennessee
Middle Tennessee State
Vanderbilt University
Remington College

7. This team belongs to the second northernmost college in the SEC and is the only SEC college in this state. Their mascot is a wildcat named Scratch. Their colors are blue and white. What college is this? Hint

Kentucky State University
University of Kentucky
Eastern Kentucky University
Louisville University

8. Its team is found in the capital city of South Carolina and their colors are garnet and black. This school is the only college in the state belonging in the SEC conference. Their mascot is a type of bird. What college is this? Hint

Clemson University
University of South Carolina
South Carolina State University
Winthrop University

9. Its team was founded in 1871 and can be found in Fayetteville, Arkansas. This college is also newer to the SEC, it joined in 1991. This school's mascot is known as "Big Red" and it's nickname is after a wild farm animal. Is this college Arkansas State University?

True
False

10. This team is found in Baton Rouge, Louisiana and their colors are purple and gold. Their mascot is called Mike the Tiger and their nickname is the "Fighting Tigers". What college is this? Hint

Lousiana State University
University of Louisiana
Tulane University
Louisiana Tech University


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This team is located in Tuscaloosa, Alabama and their colors are crimson and white. The college's football team goes by the name of 'Crimson Tide'. What team is this?

Answer: University of Alabama

University of Alabama or Crimson Tide is most famous for its football team. Their logo is "Roll Tide Roll", and they play at Bryant-Denny Stadium.
2. This team's home is in Athens, Georgia and their colors are red and black. Their mascot is a dog by the name of UGA. The slogan that goes with their football team is "Go Dawgs". What team is this?

Answer: Georgia Bulldogs

The University of Georgia's mascot is a bulldog and it calls the city of Athens home. Its in-state rival is Georgia Tech, but also dislike the Florida Gators. As neither team can play at the opposing team's home fields, they play each other in Jacksonville instead.
3. This team calls Nashville, Tennessee, home and its colors are black and gold. Their nickname is the Commodores. This college is the only SEC's private school. What college is this?

Answer: Vanderbilt University

Vanderbilt University is located in the capital city of Tennessee and is one of the two colleges in the state that are in the SEC division. Their rivals are the Tennessee Volunteers and Ole Miss Rebels. This college also had the fewest students enrolled among all other SEC colleges.
4. This team is located in Alabama and is the rival of the Crimson Tide. The college's nickname is a tiger and its colors are navy blue and orange. What college is this?

Answer: Auburn University

The team's nickname is the Auburn Tigers, and has a tiger named Aubie as its "costume" mascot, although it also has a live eagle which flies before each home game. Its in-state rival is the University of Alabama's "Crimson Tide".
5. This team was famous for Denver Broncos quarterback Tim Tebow. Their colors are orange and blue and they call their stadium 'the swamp'. What is this Gainesville, Florida, team called?

Answer: Florida Gators

The University of Florida is home to the Florida Gators and is located in Gainesville. It is the most popular college team in the state. The in-state rivals are the Florida State Seminoles. This college also has the highest enrollment out of all the SEC colleges. Their mascots are a couple of alligators named Albert and Alberta.
6. This team takes its nickname from that of its home state, the Volunteers. The college is located in Knoxville and just to the west of the Smokey Mountains. Their mascot is a dog named "Smokey". What college is this?

Answer: University of Tennessee

"Go Vols!" is the slogan known to all University of Tennessee Volunteers' football fans. This team's color is UT orange. Like University of Georgia, they have a live dog as their mascot, in their case a coon hound. They play football in Neyland Stadium.
7. This team belongs to the second northernmost college in the SEC and is the only SEC college in this state. Their mascot is a wildcat named Scratch. Their colors are blue and white. What college is this?

Answer: University of Kentucky

University of Kentucky is located in Lexington, Kentucky and is home of the Kentucky Wildcats. At football games you will find a live bobcat on the sidelines.
8. Its team is found in the capital city of South Carolina and their colors are garnet and black. This school is the only college in the state belonging in the SEC conference. Their mascot is a type of bird. What college is this?

Answer: University of South Carolina

The University of South Carolina is home of the "Fighting Gamecocks". The college is located in Columbia, South Carolina. This school is also one of the newest schools to the SEC conference, joining in 1991.
9. Its team was founded in 1871 and can be found in Fayetteville, Arkansas. This college is also newer to the SEC, it joined in 1991. This school's mascot is known as "Big Red" and it's nickname is after a wild farm animal. Is this college Arkansas State University?

Answer: False

The correct answer is University of Arkansas, which is the only college belonging to the SEC in the state. Its mascot "Tusk", which can be found at home games, is a live hog.
10. This team is found in Baton Rouge, Louisiana and their colors are purple and gold. Their mascot is called Mike the Tiger and their nickname is the "Fighting Tigers". What college is this?

Answer: Lousiana State University

Louisiana State University or LSU is found in Baton Rouge, Louisiana and their college colors are purple and gold. Their nicknames is the LSU Fighting Tigers and their mascot is Mike the Tiger, a Bengal/Siberian mixed tiger.
Source: Author BrittCliett89

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 05 2023 : Guest 72: 9/10
Jan 04 2023 : Guest 70: 9/10
Dec 28 2022 : Guest 74: 10/10
Dec 25 2022 : Yahma: 10/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us