Quiz about Scraping The Sky
Quiz about Scraping The Sky

Scraping The Sky Trivia Quiz


The Petronas Towers are the current 'Tallest Office Buildings in the World'. Here are ten questions on them. Good luck.

A multiple-choice quiz by Ikabud. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites
  8. »
  9. Skyscrapers & Towers

Author
Ikabud
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,226
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
856
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where are the Petronas Towers? Hint

Singapore
Kuala Lumpur, Malaysia
Bangkok, Thailand
Tokyo, Japan

2. What is the name of the Petronas Towers' architect? Hint

Fazlur Khan
Minoro Yamasaki
Cesar Antonio Pelli
Bruce Graham

3. What is the height of the Petronas Towers, from ground level? Hint

441.9 metres
491.3 metres
431.9 metres
451.9 metres

4. What is the term given to the structure that links the Petronas Towers? Hint

Vertigo corridor
Celestial arch
Sky-bridge
Half-mile high passage

5. When did the Petronas Towers earn the title of 'tallest office buildings in the world'? Hint

1993
1996
1999
1994

6. What activity took place at the Petronas Towers on August 29, 2001? Hint

Base-jumping World Tournament
Location shoot for the movie 'Entrapment'
A climbing competition
The World's largest fire drill

7. How many floors do each of the twin Petronas towers have? Hint

88
99
115
112

8. What is the name of the Malaysian Prime Minister that inaugurated the Petronas Towers? Hint

Tun Hussien bin Dato 'Onn
Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj
Mahathir Mohamad
Tun Abdul Razak bin Dato Hussien

9. How many double-deck high speed passenger lifts are there in the Petronas Towers? Hint

58
38
48
68

10. What were the architects asked to define in the original plans for the Kuala Lumpur city centre development? Hint

A doorway
A pathway
An archway
A gateway


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where are the Petronas Towers?

Answer: Kuala Lumpur, Malaysia

The towers are the headquarters of the state-owned Petroliam Nasional Berhad (Petronas).
2. What is the name of the Petronas Towers' architect?

Answer: Cesar Antonio Pelli

Cesar Pelli and associates of New Haven, Connecticut.
3. What is the height of the Petronas Towers, from ground level?

Answer: 451.9 metres

Beating the Sears Tower, Chicago, which stands at 443 metres.
4. What is the term given to the structure that links the Petronas Towers?

Answer: Sky-bridge

The sky-bridge is located on levels 41 and 42 of the towers, at a height of 170 metres from street level.
5. When did the Petronas Towers earn the title of 'tallest office buildings in the world'?

Answer: 1996

The Petronas Towers surpassed the Sears Tower in 1996, although the buildings were not opened until 1997.
6. What activity took place at the Petronas Towers on August 29, 2001?

Answer: Base-jumping World Tournament

More than forty extreme sport divers jumped from the 73rd floor of the building and parachuted down to the ground. Most made it safely.
7. How many floors do each of the twin Petronas towers have?

Answer: 88

Although they are the tallest buildings in the world, they actually have fewer floors than the Sears Tower and than did the twin towers of the World Trade Center.
8. What is the name of the Malaysian Prime Minister that inaugurated the Petronas Towers?

Answer: Mahathir Mohamad

All three 'wrong choices are past Malaysian prime ministers.
9. How many double-deck high speed passenger lifts are there in the Petronas Towers?

Answer: 58

29 in each tower.
10. What were the architects asked to define in the original plans for the Kuala Lumpur city centre development?

Answer: A gateway

A place between East and West, that people can identify as unique to the city and Malaysia.
Source: Author Ikabud

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 25 2022 : Guest 83: 2/10
Dec 14 2022 : Grosshaus93: 3/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us