Quiz about What Are We British Institutions
Quiz about What Are We British Institutions

What Are We? British Institutions Quiz


This quiz is about various British sporting, academic and cultural sites - all you have to do in each question is say what type of institutions they ALL are (or were).

A multiple-choice quiz by saldil. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Organizations

Author
saldil
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,478
Updated
Feb 03 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
912
Last 3 plays: golfmom08 (9/10), BarbaraMcI (10/10), mariappank511 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the UK, what do Heriot-Watt, Napier and Durham all have in common? Hint

Universities
Golf Courses
Castles
Prisons

2. Charterhouse, Harrow, and Roedean are all types of what English institution? Hint

Public Schools (equivalent to US private schools)
Seats of Government
National Forests
Stately Homes

3. What sort of place are Strangeways, Parkhurst, Wormwood Scrubs in the UK? Hint

Football Stadiums
National Parks
Prisons
Racecourses

4. What might you expect to see at the UK sites Royal Lytham & St Annes, Wentworth and Carnoustie? Hint

Students
Flowers and trees
Golfers
Paintings

5. What sort of English venue are Ascot, Newmarket and Doncaster? Hint

Cricket Grounds
National Trust Gardens
Art Galleries
Racecourses

6. Windsor, Glamis and Caernarfon are types of what in different countries of the UK? Hint

Art Galleries
Racecourses
Castles
Golf Courses

7. In different British cities what are Tate Britain, Baltic and Kelvingrove? Hint

Football Stadiums
Cricket Grounds
Stately Homes
Art galleries

8. In the UK what identity is shared by Anfield, Craven Cottage and The Valley? Hint

Football Stadiums
National Trust Gardens
National Parks
Racecourses

9. Edgbaston, Trent Bridge and The Oval. What are all of these in the UK? Hint

Theatres
Cricket Grounds
Hotels
Hospitals

10. What type of building are Castle Howard, Chatsworth and Ragley Hall, all set in the English countryside? Hint

Universities
Stately Homes
Castles
Public Schools


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the UK, what do Heriot-Watt, Napier and Durham all have in common?

Answer: Universities

Heriot-Watt and Napier are both in Edinburgh. Durham is a prestigious collegiate university, similar to Oxford and Cambridge.
2. Charterhouse, Harrow, and Roedean are all types of what English institution?

Answer: Public Schools (equivalent to US private schools)

Harrow has been an all boys school throughout the 20th Century, while Roedean was a girls' school. Charterhouse was traditionally boys only until admitting girls to the sixth form in the 1970s.
3. What sort of place are Strangeways, Parkhurst, Wormwood Scrubs in the UK?

Answer: Prisons

Strangeways was officially renamed HM Prison Manchester after riots in 1990; Parkhurst on the Isle of Wight in the Solent, Hampshire, was also renamed HM Prison Isle of Wight when it combined with two other prisons on the island. "The Scrubs" is located in West London.
4. What might you expect to see at the UK sites Royal Lytham & St Annes, Wentworth and Carnoustie?

Answer: Golfers

The (British) Open Golf Championships have been held at Royal Lytham & St Annes and Carnoustie, but not at Wentworth, as this is not a links course.
5. What sort of English venue are Ascot, Newmarket and Doncaster?

Answer: Racecourses

Newmarket hosts two of the five British Classic horse races, the 1,000 Guineas and 2,000 Guineas, while Doncaster hosts another, the St Leger Stakes. Ascot hosts Royal Ascot in June.
6. Windsor, Glamis and Caernarfon are types of what in different countries of the UK?

Answer: Castles

Windsor is one of the official royal residences and the largest inhabited castle in the world. Glamis was the family home of Queen Elizabeth, the Queen Mother, throughout almost all the 20th century. Caernarfon was where Prince Charles' investiture as Prince of Wales took place in 1969.
7. In different British cities what are Tate Britain, Baltic and Kelvingrove?

Answer: Art galleries

Tate Britain is the original Tate Gallery in London, which has been joined by sister galleries in London, Liverpool and St Ives. The Baltic is in Gateshead, and Kelvingrove is in Glasgow.
8. In the UK what identity is shared by Anfield, Craven Cottage and The Valley?

Answer: Football Stadiums

Anfield is the home of Liverpool FC; Craven Cottage is Fulham's home ground in London; and The Valley is where Charlton FC play in South East London.
9. Edgbaston, Trent Bridge and The Oval. What are all of these in the UK?

Answer: Cricket Grounds

These cricket grounds are located in Birmingham, Nottingham and London respectively.
10. What type of building are Castle Howard, Chatsworth and Ragley Hall, all set in the English countryside?

Answer: Stately Homes

Castle Howard in Yorkshire was featured prominently in the classic 1980s TV adaptation of "Brideshead Revisited". Chatsworth in Derbyshire is, perhaps confusingly, the ancestral home of the Dukes of Devonshire. Ragley Hall is in Warwickshire.
Source: Author saldil

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : golfmom08: 9/10
Jan 18 2023 : BarbaraMcI: 10/10
Jan 13 2023 : mariappank511: 3/10
Jan 02 2023 : Guest 175: 7/10
Dec 30 2022 : markr_11: 4/10
Dec 28 2022 : AlexxSchneider: 10/10
Dec 01 2022 : Andyboy2021: 10/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us