FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World of People
Quiz about World of People

World of People Trivia Quiz


I'll name a race or tribe, you identify the country they come from.

A multiple-choice quiz by awkins. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cultures
  8. »
  9. Culture Mixes

Author
awkins
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
41,685
Updated
Apr 28 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1325
- -
Question 1 of 10
1. From which island does the Dayak or Dyak tribe come? Hint


Question 2 of 10
2. Which country is the home of the Dinka people? Hint


Question 3 of 10
3. In which country would you find the Gond tribes? Hint


Question 4 of 10
4. In which country would you find the Hausa people? Hint


Question 5 of 10
5. Where are the Kabyle people originally from? Hint


Question 6 of 10
6. In which country would you find the Karen people? Hint


Question 7 of 10
7. Which country do the Ovimbundu tribe come from? Hint


Question 8 of 10
8. In which country would you find the Pathan tribes? Hint


Question 9 of 10
9. Which country is the original home of the Wolof tribe? Hint


Question 10 of 10
10. From which country do the Yanomamo people originally come? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 24 2024 : gogetem: 5/10
Apr 16 2024 : Guest 74: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which island does the Dayak or Dyak tribe come?

Answer: Borneo

The Dayak tribe is the most numerous of the inhabitants of Borneo.
2. Which country is the home of the Dinka people?

Answer: Sudan

Traditionally cattle herders on the savannah.
3. In which country would you find the Gond tribes?

Answer: India

They call themselves 'Koytoria'. The largest tribal group in the Bastar district.
4. In which country would you find the Hausa people?

Answer: Nigeria

From Northern Nigeria and Northwest Niger. The homeland was divided into 7 states.
5. Where are the Kabyle people originally from?

Answer: Algeria

An African Berber tribe located in the coastal mountain regions of northern Algeria.
6. In which country would you find the Karen people?

Answer: Myanmar

Members of a Thai-Chinese cultural group, one of the most important minorities in Myanmar (Burma). They form 7 percent of Myanmar's population.
7. Which country do the Ovimbundu tribe come from?

Answer: Angola

Also called Umbundu, they inhabit the tree-studded grasslands of the Bie Plateau in Angola.
8. In which country would you find the Pathan tribes?

Answer: Afghanistan - Pakistan

The Pathans are Muslims and speak Pushtu. They are also known as Pakhtuns, Pashtuns, Pushtuns, and Pakhtoons.
9. Which country is the original home of the Wolof tribe?

Answer: Senegal

Traditional Wolof society was distinguished for its rigid social classes. There is also a significant minority in Gambia.
10. From which country do the Yanomamo people originally come?

Answer: Brazil - Venezuela

The Yanomamo (Yah-no-mah-muh) also called Yanomami, and Yanomama, are deep jungle Indians living in the Amazon basin in both Venezuela and Brazil. The Yanomami are believed to be the most primitive, culturally intact people in existence in the world.
Source: Author awkins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us