FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Test your Country Music Aptitude
Quiz about Test your Country Music Aptitude

Test your Country Music Aptitude Quiz


Good Luck!

A multiple-choice quiz by Ken1260. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Country Music

Author
Ken1260
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65
Updated
Oct 02 24
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
7264
Last 3 plays: Guest 108 (0/10), Guest 97 (0/10), Guest 174 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first artist to record the song 'Friends in Low Places'? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following songs is NOT about Hank Williams Sr.? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following bands got their start on 'Star Search'? Hint


Question 4 of 10
4. What are the first names of the duo Brooks and Dunn? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following was NOT a member of The Highwaymen? Hint


Question 6 of 10
6. What song contains the following lyrics 'Could I buy you a drink'? Hint


Question 7 of 10
7. Who recorded the song 'I'm Going to Hire a Wino to Decorate our Home'? Hint


Question 8 of 10
8. Which Country group had a Number One Disco hit in the 1970s? Hint


Question 9 of 10
9. Who originally had a hit with the Alan Jackson hit song 'Pop a Top'? Hint


Question 10 of 10
10. In what Garth Brooks song would you find '...the beer chases your blues away...'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 16 2026 : Guest 108: 0/10
Oct 15 2026 : Guest 97: 0/10
Oct 14 2026 : Guest 174: 7/10
Oct 09 2026 : Guest 142: 3/10
Oct 07 2026 : Guest 50: 3/10
Sep 29 2026 : Guest 146: 5/10
Sep 28 2026 : Guest 70: 5/10
Sep 27 2026 : Guest 50: 10/10
Sep 26 2026 : Guest 108: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first artist to record the song 'Friends in Low Places'?

Answer: Mark Chesnutt

It was included on his album 'Too Cold at Home'.
2. Which of the following songs is NOT about Hank Williams Sr.?

Answer: He Stopped Lovin' her Today

3. Which of the following bands got their start on 'Star Search'?

Answer: Sawyer Brown

Sawyer Brown was the big winner of $100,000.00.
4. What are the first names of the duo Brooks and Dunn?

Answer: Kix and Ronnie

5. Which of the following was NOT a member of The Highwaymen?

Answer: Merle Haggard

Waylon Jennings was the other member.
6. What song contains the following lyrics 'Could I buy you a drink'?

Answer: The Chair

7. Who recorded the song 'I'm Going to Hire a Wino to Decorate our Home'?

Answer: David Frizzell

8. Which Country group had a Number One Disco hit in the 1970s?

Answer: Exile

Exile hit number one with the song 'Kiss You All Over' then became country.
9. Who originally had a hit with the Alan Jackson hit song 'Pop a Top'?

Answer: Jim Ed Brown

10. In what Garth Brooks song would you find '...the beer chases your blues away...'?

Answer: Friends in Low Places

Source: Author Ken1260

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/28/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us