Quiz about Big955Chicago Top 1000 Country Songs Vol 4
Quiz about Big955Chicago Top 1000 Country Songs Vol 4

Big95.5Chicago Top 1000 Country Songs Vol. 4 Quiz


These are Big 95.5 radio station's top 1000 songs of all time released in 2020. Match the correct country artist to the correct song.

A matching quiz by Morganw2019. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Country Music

Author
Morganw2019
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,492
Updated
Oct 27 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
199
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 138 (5/10), Guest 76 (5/10), Guest 156 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "On the Road Again" 1980   
Tim McGraw
2. "The Thunder Rolls" 1991  
Tanya Tucker
3. "Coat of Many Colors" 1971  
Garth Brooks
4. "Ain't Goin' Down (Til' the Sun Comes Up)" 1993  
Willie Nelson
5. "Mountain Music" 1982   
Alabama
6. "Mama Tried" 1968  
Dolly Parton
7. "Delta Dawn" 1973  
Tim McGraw
8. "D-I-V-O-R-C-E" 1968  
Garth Brooks
9. "Live Like You Were Dying" 2004  
Tammy Wynette
10. "Dont Take the Girl" 1994  
Merle Haggard






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "On the Road Again" 1980

Answer: Willie Nelson

"On the Road Again" was written for the movie "Honeysuckle Rose". The song won Grammy Award for Best Country Song in 1981.
2. "The Thunder Rolls" 1991

Answer: Garth Brooks

The Nashville Network banned the video saying it was to disturbing for viewers. Tanya Tucker was offered "The Thunder Rolls" but decided not to put it on her album. All That Remains recorded a cover version of "The Thunder Rolls" in 2017.
3. "Coat of Many Colors" 1971

Answer: Dolly Parton

The film "Coat of Many Colors" debuted in 2015. There was a sequel "Christmas of Many Colors: Circle of Love". Dolly wrote the lyrics to "Coat of Many Colors" on a dry cleaning receipt. Dolly wrote the song about her experiences in Tennessee when she was a little girl.
4. "Ain't Goin' Down (Til' the Sun Comes Up)" 1993

Answer: Garth Brooks

The spelling of "Ain't Goin' Down" varies on several of Garth's albums. Garth Brooks co-wrote the song with Kent Blazy and Kim Williams.
5. "Mountain Music" 1982

Answer: Alabama

Randy Owen took three years to write "Mountain Music". "Mountain Music" became Alabama's sixth number one song.
6. "Mama Tried" 1968

Answer: Merle Haggard

"Mama Tried" was inspired by Merle when he was in San Quentin. "Mama Tried" was on the soundtrack for the movie "Killer's Three".
7. "Delta Dawn" 1973

Answer: Tanya Tucker

Tanya was thirteen when she recorded "Delta Dawn". Billy Sherrill heard Tanya singing "Delta Dawn" on The Tonight Show and asked her to record the song.
8. "D-I-V-O-R-C-E" 1968

Answer: Tammy Wynette

In 1992 Hillary Clinton stated on "60 Minute's" that 'she wasn't sitting here like a little woman standing by her man like Tammy Wynette'. "D-I-V-O-R-C-E" was Tammy's fastest climbing song.
9. "Live Like You Were Dying" 2004

Answer: Tim McGraw

The song is based on people having cancer and by Tim's father, Tug McGraw dying of cancer. The "Live Like You Were Dying" video features clips of Tim and Tug McGraw.
10. "Dont Take the Girl" 1994

Answer: Tim McGraw

"Dont Take the Girl" was Tim's first number one song. The song tells the story of a boy and girl going through life at certain times in their lives.
Source: Author Morganw2019

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 06 2023 : Guest 138: 5/10
Feb 02 2023 : Guest 76: 5/10
Feb 02 2023 : Guest 156: 10/10
Feb 01 2023 : Guest 76: 1/10
Jan 30 2023 : Guest 76: 10/10
Jan 16 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 06 2023 : piet: 10/10
Jan 04 2023 : Guest 81: 10/10
Dec 23 2022 : Guest 72: 10/10

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us