FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shia LaBeouf  A Rising Star
Quiz about Shia LaBeouf  A Rising Star

Shia LaBeouf - A Rising Star Trivia Quiz


Shia LaBeouf is appearing is so many movies lately. He isn't just the guy from "Even Stevens" (2000-2003).

A multiple-choice quiz by casper200405. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L

Author
casper200405
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,325
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1858
- -
Question 1 of 10
1. When was Shia Labeouf born? Hint


Question 2 of 10
2. From the following choices, what is the first Disney movie that Shia starred in? Hint


Question 3 of 10
3. Shia was an extra in many other television shows. Pick the one that he didn't visit. Hint


Question 4 of 10
4. Voice over is now popular. Can you name the movie where Shia lent his voice? Hint


Question 5 of 10
5. What does the name Shia mean? Hint


Question 6 of 10
6. In what movie did Shia's character befriend a Bumblebee? Hint


Question 7 of 10
7. What was the movie "The Greatest Game Ever Played" (2005) about? Hint


Question 8 of 10
8. Name the university that Shia was accepted at but did not attend? Hint


Question 9 of 10
9. What character did Shia bring from TV to film? Hint


Question 10 of 10
10. In what movie did Shia play a housebound teenager spying on his neighbors? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Shia Labeouf born?

Answer: June 11, 1986

Shia was born in sunny Los Angeles California. He is an only child.
2. From the following choices, what is the first Disney movie that Shia starred in?

Answer: Holes

"Holes" (2003) was the first Disney movie. In "Holes", Stanley Yelnats was sent to a work camp for a crime he didn't commit. While there, he was forced to dig holes all day long, until he found something that changed his family's fortune for ever.
3. Shia was an extra in many other television shows. Pick the one that he didn't visit.

Answer: Beverly Hills 90210

Shia had a part on "ER"(1994 - present) in 2000, where he played a boy afflicted with muscular dystrophy. On "The X Files" (1993- 2002) in 1999, he played another sick boy. In 2003, he was involved in sketch comedies on "The Tonight Show with Jay Leno" (1992 - present).
4. Voice over is now popular. Can you name the movie where Shia lent his voice?

Answer: Surf's Up

Shia provided the voice of Cody Maverick in the animated (CGI) movie "Surf's Up". This funny movie was about a penguin who entered the annual Penguin World Surfing Championship. This movie came out after the successful movies, "The March of the Penguins" and "Happy Feet". I guess people had enough of penguins.
5. What does the name Shia mean?

Answer: gift from God

Shia means a gift from God, in Hebrew. Shia was named after his maternal grandfather, who was a comedian who worked in the Catskill Mountains. He comes from a long line of performers and started acting as soon as he was born!
6. In what movie did Shia's character befriend a Bumblebee?

Answer: Transformers

This movie was based on the television show "Transformers" (1984 -1987). In the movie "Transformers", Bumblebee turned out to be an Autobot. Autobots came from the planet Cybertron. The planet was inhabited by Autobots and the Decepticons. The Decepticon's goal was total domination. The fight has moved to Earth. Can mankind be saved?
7. What was the movie "The Greatest Game Ever Played" (2005) about?

Answer: Golf

"The Greatest Game Ever Played" (2005) was a true story about a virtually unknown 20 year-old Francis Ouimet, who defeated his idol in the 1913 U.S. Open. Shia played Francis Ouimet in this Disney "feel good" movie.
8. Name the university that Shia was accepted at but did not attend?

Answer: Yale

He declined Yale saying he was "getting the kind of education you don't get at school". He made "Constantine" and "The Greatest Game Ever Played" in 2005. In 2006, he followed up with "Bobby". In 2007, he was part of "Disturbia", "Surf's Up" and "Transformers". Who would have time for school?
9. What character did Shia bring from TV to film?

Answer: Louis Stevens

Shia played Louis Stevens in "Even Stevens" from 1999 - 2003. "The Even Stevens Movie" (2003) came out in September.

Louis was a middle school student who loved to annoy his older sister Ren.
While this show was a sitcom, there was no use of a laughtrack.
10. In what movie did Shia play a housebound teenager spying on his neighbors?

Answer: Disturbia

Shia played Kale in "Disturbia" where he was under house arrest after punching his Spanish teacher. He spent his time spying on his neighbors and thought he saw a crime being committed. This movie reminded me of the great Alfred Hitchcock movie "Rear Window" (1954).
Source: Author casper200405

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us