Quiz about Jared Leto
Quiz about Jared Leto

Jared Leto Trivia Quiz


This is for all of the Jared Leto fans, and those of 30 Seconds To Mars.

A multiple-choice quiz by i_luv_rugby90. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,149
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
600
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 51 (5/10), Guest 108 (2/10), Guest 96 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When was Jared Leto born? Hint

December 26, 1971
July 14, 1972
September 10, 1969
May 22, 1968

2. In what movie did Jared star with Brad Pitt? Hint

Girl, Interrupted
Troy
Fight Club
Kingdom of Heaven

3. What was the name of Jared's first movie, that came out in 1995? Hint

How to Save a Live
How to Make an American Quilt
Miss American Pie
The Horse Whisperer

4. What was the name of the band Jared was in? Hint

Santana
30 Seconds To Mars
Cold Play
New Kids on the Block

5. What was the name of the film Jared had to pack on a lot of weight? Hint

Panic Room
Lord of War
Chapter 27
Alexander

6. Can you name the 2002 film in which Jared's character had half of his face burnt? Hint

Alexander
Sunset Strip
Panic Room
Lord of War

7. To whom was Jared Leto engaged for two years? Hint

Scarlet Johansson
Cameron Diaz
Farrah Fassett
Eva Gardner

8. What university did Jared study at? Hint

UCLA
CSUN
USC
University of the Arts in Philadelphia

9. What was the name of the movie that Jared starred in with Colin Farrell, about a Greek soldier? Hint

Helen of Troy
Troy
Alexander
Spartacus

10. What was the name of the album 30 Seconds to Mars released in 2005? Hint

A Beautiful Lie
The Kill
From Yesterday
Bailamo


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Jared Leto born?

Answer: December 26, 1971

Jared Leto was born Jared Joseph Leto on December 26, 1971 in Bossier City, Louisiana. He was brought up in Louisiana with his older brother, Shannon Leto (who is also one of the members of his group). Jared wanted to do more than just act, he wanted to sing as well; after all, he was brought up in a house full of artistic people. So he and his brother and two friends decided to create a group and that's how they became a group called 30 Seconds To Mars.
2. In what movie did Jared star with Brad Pitt?

Answer: Fight Club

The film "Fight Club" (1999) was about how two people started a male aggression organization. In the movie Jared played Angel Face, whose face was beaten beyond recognition. Brad Pitt and Edward Norton starred as The Narrator and Tyler Durden.
3. What was the name of Jared's first movie, that came out in 1995?

Answer: How to Make an American Quilt

Jared starred in his first feature film "How to Make an American Quilt" (1995) alongside actress Winona Ryder. The movie was about a bride-to-be, Finn Dodd, who heard from elders about love and sorrow, which made her regret getting married in the first place. Jared's character in the movie was Beck.
4. What was the name of the band Jared was in?

Answer: 30 Seconds To Mars

Jared and his brother Shannon were in a band called "30 Seconds To Mars" which they got together in 2001 with their friend Tomo Milicevic. The group was created because they wanted to do more with their lives.
5. What was the name of the film Jared had to pack on a lot of weight?

Answer: Chapter 27

Jared had to gain a lot of weight for his role as Mark David Chapman for the film "Chapter 27" (2007). The movie was about the story of Beatle John Lennon, a successful musician and singer, and the person who took three days to plan the perfect assassination: Mark David Chapman.
6. Can you name the 2002 film in which Jared's character had half of his face burnt?

Answer: Panic Room

His face was burnt by gasoline and fire. The reason why his face became burnt was because his character, as well as two other characters in the film were attempting to burglarize a house.
7. To whom was Jared Leto engaged for two years?

Answer: Cameron Diaz

Cameron Diaz and Jared Leto got engaged in 2000, but decided to call it off in 2002. Cameron thought that Jared didn't love her and so they called the engagement off. Cameron Diaz was born Cameron Michelle Diaz on 30 August 1972 in San Diego, California and is a successful actress who starred in such films as: "Shrek" (2001), "Shrek 2" (2004), "Shrek the Third" (2007), "Gangs of New York" (2002), "In Her Shoes" (2005), and "What Happens in Vegas" (2008).
8. What university did Jared study at?

Answer: University of the Arts in Philadelphia

Jared attended the University of the Arts in Philadelphia. When he was done in school in Philly he transfered to School of Visual Arts in Manhattan to study Film and Video.
9. What was the name of the movie that Jared starred in with Colin Farrell, about a Greek soldier?

Answer: Alexander

In the movie "Alexander" Jared played Hephastion, the lover of Alexander the Great. Everyone thought that Alexander was gay because he loved Hephastion more than his own wife. Alexander who was King of Macedonia, and also the greatest military leader in all of history, and who conquered much of the known world. "Fortune favors the bold"- Alexander the Great.
10. What was the name of the album 30 Seconds to Mars released in 2005?

Answer: A Beautiful Lie

The band had two albums out; their self-titled debut album and their second album, titled "A Beautiful Lie"(2005). "30 Seconds To Mars" came out in 2002 and "A Beautiful Lie" came out in 2005.
Source: Author i_luv_rugby90

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 51: 5/10
Nov 21 2022 : Guest 108: 2/10
Nov 19 2022 : Guest 96: 4/10
Oct 13 2022 : Guest 195: 9/10
Oct 05 2022 : ClarkyB: 8/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us