FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hooray for Harold Lloyd
Quiz about Hooray for Harold Lloyd

Hooray for Harold Lloyd Trivia Quiz


Harold Lloyd was one of the classic film comedians of the 1920s. This quiz will cover some interesting facts about his life and film career, enjoy.

A multiple-choice quiz by gamemaker. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L

Author
gamemaker
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
261,205
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
425
Last 3 plays: gme24 (10/10), loriannie (6/10), mulder100 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Harold Lloyd was born April 20, 1893 in the "Cornhusker State." Which state was he born in? Hint


Question 2 of 10
2. In which year was Lloyd discovered by the greatest acting influence on his life, actor and mentor John Lane Connor? Hint


Question 3 of 10
3. In 1915, Lloyd began working with a new producer whom he would work with until 1923. Who was this person that would later work with Will Rogers, the "Our Gang" kids, and Laurel and Hardy among others? Hint


Question 4 of 10
4. Lloyd had an accident in 1919 while shooting publicity shots for the film "Haunted Spooks" released in 1920. What happened to him when a bomb exploded in his hand? Hint


Question 5 of 10
5. In 1923, Lloyd married his leading lady Mildred Davis. How many children did they have? Hint


Question 6 of 10
6. Lloyd was a founding member of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences in 1927?


Question 7 of 10
7. What was the name of his re-released film (originally from 1947 as "the Sin of Harold Diddlebock") that was nominated for a Golden Globe Award in 1951? Hint


Question 8 of 10
8. During the 1950s Lloyd became interested in photography including 3D photography and Technicolor. Which of these famous people if either did he photograph? Hint


Question 9 of 10
9. In 1953, Lloyd won a special Academy Award. What was it for? Hint


Question 10 of 10
10. How old was he when he died on March 8, 1971? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : gme24: 10/10
Apr 18 2024 : loriannie: 6/10
Apr 15 2024 : mulder100: 4/10
Apr 02 2024 : Guest 73: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Harold Lloyd was born April 20, 1893 in the "Cornhusker State." Which state was he born in?

Answer: Nebraska

Harold Clayton Lloyd was born April 20, 1893 in Burchard, Nebraska to James Darsie Lloyd and Sarah Elisabeth Fraser. After many failed business attempts by his father, their family moved to California.
2. In which year was Lloyd discovered by the greatest acting influence on his life, actor and mentor John Lane Connor?

Answer: 1906

Lloyd had been acting in theater since childhood. In 1906, he met the single greatest influence on his craft, actor and mentor John Lane Connor. Connor would go over Lloyd's performances with a fine toothcomb. In 1912, the Edison film company asked Connor to supply film extras.

This led to the first movie appearance of Lloyd in a 1913 film called "The Old Monk's Tale." Shortly thereafter, Lloyd began working with Thomas Edison's motion picture company.
3. In 1915, Lloyd began working with a new producer whom he would work with until 1923. Who was this person that would later work with Will Rogers, the "Our Gang" kids, and Laurel and Hardy among others?

Answer: Hal Roach

Lloyd's early characters for Roach were based on Charlie Chaplin's "Little Tramp." In 1917, he created the "glasses character" which would become his most popular persona.
4. Lloyd had an accident in 1919 while shooting publicity shots for the film "Haunted Spooks" released in 1920. What happened to him when a bomb exploded in his hand?

Answer: Lost the thumb and forefinger on his right hand

He thought he was holding a prop bomb, actually, it was a real bomb which exploded in his hand. While temporarily blinded and missing work for five months he came back to work wearing a prosthetic glove.
5. In 1923, Lloyd married his leading lady Mildred Davis. How many children did they have?

Answer: Three

Lloyd married Mildred Davis, on Saturday February 10, 1923. They had two kids together-Gloria, born in 1923, and Harold Lloyd, Jr., 1931-1971. In 1930, they also adopted Peggy, 1924-1986.
6. Lloyd was a founding member of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences in 1927?

Answer: True

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences was founded on May 11, 1927 with 36 charter members. It's a professional honorary organization dedicated to the advancement of the arts and sciences of motion pictures. Other original members included Douglas Fairbanks, Mary Pickford, Cecil B. DeMille, and Jack Warner.
7. What was the name of his re-released film (originally from 1947 as "the Sin of Harold Diddlebock") that was nominated for a Golden Globe Award in 1951?

Answer: Mad Wednesday

Lloyd's final film, "The Sin of Harold Diddlebock" produced by Howard Hughes was released briefly in 1947 then taken out of theaters. It was recut and reissued by Hughes in 1950 under the title "Mad Wednesday." In 1951, it was nominated for Best Motion Picture Actor in a Musical/Comedy. The Golden Globe Award eventually went to "Three Little Words" (1950) starring Fred Astaire.
8. During the 1950s Lloyd became interested in photography including 3D photography and Technicolor. Which of these famous people if either did he photograph?

Answer: Both

He shot several photos of Bettie Page nude for men's magazines and Marilyn Monroe in a swimsuit by his pool which were published later on.
9. In 1953, Lloyd won a special Academy Award. What was it for?

Answer: Master Comedian and Good Citizen

A special Academy Award was given to Lloyd for being a "Master Comedian and Good Citizen." The second part being an insult to Charlie Chaplin, whose entry visa to the United States had been revoked by that point.
10. How old was he when he died on March 8, 1971?

Answer: 77

Harold Lloyd died from prostate cancer on March 8, 1971. His remains are crypted in the Great Mausoleum at Forest Lawn Memorial Park Cemetery in Glendale, California.
Source: Author gamemaker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us