FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Artie Lange
Quiz about Artie Lange

Artie Lange Trivia Quiz


Artie Lange, comedy legend, deserves his own quiz!

A multiple-choice quiz by Mbovary. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L

Author
Mbovary
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
289,076
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
373
- -
Question 1 of 10
1. What is Artie's middle name? Hint


Question 2 of 10
2. Artie is known for being what type of entertainer?
Hint


Question 3 of 10
3. After graduating high school, what did Artie do to impress a cute bank teller? Hint


Question 4 of 10
4. What school did Artie attend after a judge told him to get an activity in his life? Hint


Question 5 of 10
5. What sketch comedy show gave Artie his big break? Hint


Question 6 of 10
6. In what blockbuster movie did Artie have a role that ended up being completely cut out of the final film? Hint


Question 7 of 10
7. What year did Artie become a full time member of the Howard Stern Show? Hint


Question 8 of 10
8. In what 2006 feature film did Artie star, co-write and produce?
Hint


Question 9 of 10
9. Which one of these television shows did Artie NOT make a guest appearance?
Hint


Question 10 of 10
10. In the movie "Dirty Work", what insult does comedian Don Rickles call Artie's character? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Artie's middle name?

Answer: Steven

Born October 11, 1967, Artie was named after his father, Arthur Steven Lange, Sr. Artie's dad features prominently in many of Artie's hilarious childhood stories, but tragically, he did not live to see his son's success. He broke his neck in a roofing accident, and died sometime later of complications.
2. Artie is known for being what type of entertainer?

Answer: All of these

Most famous for being Howard Stern's sidekick, Artie has had a long and varied comedy career. He began with stand-up comedy gigs, and occasional appearances in television commercials, which lead to television and movie roles. On November 9, 2006, Artie performed his stand-up comedy to a sold out crowd at Carnige Hall.
3. After graduating high school, what did Artie do to impress a cute bank teller?

Answer: He slipped her a note demanding $50,000, to which he signed his name.

The teller, not understanding Artie's early attempt at humor, triggered the silent alarm and summoned the police. Artie was arrested for attempted bank robbery. Luckily the judge realized it was not a serious robbery attempt, and Artie only had to do two years probation and 25 hours of community service.
4. What school did Artie attend after a judge told him to get an activity in his life?

Answer: The Connecticut School of Broadcasting

Artie's choice of broadcasting school paved the way for his career as an entertainer. He attended the school in 1987.
5. What sketch comedy show gave Artie his big break?

Answer: MADtv

Artie's big show business break came in 1995 when he was cast in Fox's sketch comedy series MADtv. He was one of the original cast members.
6. In what blockbuster movie did Artie have a role that ended up being completely cut out of the final film?

Answer: Jerry Maguire

Jerry Maguire was an Academy Award winning movie starring Tom Cruise as a sports agent attempting to start his own agency with a single client played by Cuba Gooding Jr. Artie's role as a sports radio host was cut from the movie, in spite of a reported shouting match between Artie and Tom Cruise's characters.
7. What year did Artie become a full time member of the Howard Stern Show?

Answer: 2001

When Jackie "The Jokeman" Martling left "The Howard Stern" show over a salary disagreement, his chair sat empty for a few months as a variety of comedians came in and tried to fill the bill. Eventually, in late 2001, Artie Lange was offered the job.
8. In what 2006 feature film did Artie star, co-write and produce?

Answer: Beer League

Known as "Artie Lange's Beer League", the movie tells the story of an unemployed slacker (Lange) who tries to save his softball team from getting kicked out of their league, while attempting to manage a rocky relationship with his girlfriend. Earning a Thumps Up from film critic Richard Roeper, "Beer League" did not have a wide theatrical release, but is available on DVD.
9. Which one of these television shows did Artie NOT make a guest appearance?

Answer: ER

In spite of Artie's demanding schedule, he has still managed to make the occasional guest appearance on television. He usually plays over the top, loud-mouth characters.
10. In the movie "Dirty Work", what insult does comedian Don Rickles call Artie's character?

Answer: Baby Gorilla

In "Dirty Work", Artie plays sidekick to Norm MacDonald, and together they start a revenge-for-hire business. Don Rickles, as their boss, improvised "Baby Gorilla" as a tailor made insult for Artie. Artie has recounted how he and Norm had to do several takes of that scene, because they were laughing so hard.

The name Baby Gorilla has stuck, and Artie fans everywhere embrace this nickname, just like Artie did.
Source: Author Mbovary

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us