FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fictitious Airlines in Entertainment
Quiz about Fictitious Airlines in Entertainment

Fictitious Airlines in Entertainment Quiz


Enjoy the healthy mixture of fictitious airlines seen in the movies, on television, and in video games. Warning: If you see "Jellystone Express" at an airport and see a couple of bears flying the plane, you might want to think twice before boarding.

A multiple-choice quiz by BullsGold. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment by Themes
  8. »
  9. Transportation in Entertainment

Author
BullsGold
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
424,002
Updated
Sep 29 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Plays
6
Last 3 plays: Guest 99 (2/10), Guest 174 (1/10), 1nn1 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "Grand Theft Auto IV" and "Grand Theft Auto V" a rather unusually-named airline strangely implies that those boarding might not come back. Let's call it a "one-way ticket". Name the airline. Hint


Question 2 of 10
2. In the episode "Two for the Road" of the TV series, "LOST", it was this airline that first took Christian Shephard and Ana Lucia to Australia. What airline is the correct answer? Hint


Question 3 of 10
3. Regis Air International is the American airline that was featured in the premiere episode, "Night Zero", of an American horror drama series. Once it lands, the CDC enters only to find everyone dead. There are worms on the plane the talk of Ebola. What is the name of the series? Hint


Question 4 of 10
4. We're on Nantucket Island where two brothers here, Joe and Brian Hacket, own their own airline that operates one small plane. They land on "Tom Nevers Field" and the TV comedy is "Wings", but what is the name of the airline? Hint


Question 5 of 10
5. "Pan Am" (2011) was an American period drama television series about the iconic Pan American World Airways, and the storylines were between its airline pilots and their stewardesses. What was the name of the plane on "Pan Am"? Hint


Question 6 of 10
6. In the 1960s sitcom, "Green Acres", they have a flight to take them all the way to Washington D.C. and they are known for having a spotless crash record for the only week they have been flying. What is the name of the airlines? Hint


Question 7 of 10
7. The 1990 action thriller film "Die Hard 2" has Lieutenant John McClane in Washington D.C. to pick up his wife at the airport, but her plane is hijacked by terrorists. Total mayhem erupts and McClane comes to the rescue. What is the name of the airlines that his wife is on? Hint


Question 8 of 10
8. In the 1999 Pixar film "Toy Story 2", we see a scene of a Barbie backpack with Stinky Pete bursting out of it. At the same time, we hear the intercom system tell the boarders of the next flight. Knowing who the CEO of Pixar Flims can help, but which airline was mentioned? Hint


Question 9 of 10
9. In "Passenger 57" (1992), Charles Rane is a criminal hacker on a plane heading to his trial. A midflight fight occurs and Rane and his men overtake the plane. Wesley Snipes plays Chief John Cutter, who eventually saves the day. What is the airline this took place on? Hint


Question 10 of 10
10. Homer Simpson has been banned by nearly every airline. The entire family has to sit separated on their flight and Homer sits next to "The Comic Book Guy. As seen in a Season 36 episode, what is the only airline in America that hasn't put Homer on the "No-Fly" list at this time? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 99: 2/10
Today : Guest 174: 1/10
Today : 1nn1: 10/10
Today : Reamar42: 5/10
Today : samak: 9/10
Today : Guest 73: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Grand Theft Auto IV" and "Grand Theft Auto V" a rather unusually-named airline strangely implies that those boarding might not come back. Let's call it a "one-way ticket". Name the airline.

Answer: Adios Airlines

Adios Airlines is located at a few major airports. It is part of the HD Universe in the "Grand Theft Auto" series. Funny, but their slogan is, "Say your goodbyes!" The planes are mostly yellow with orange markings on it. It is mentioned on the mission, "Marta Full of Grace" and it serves Puerto Rico, Liberty City, and Los Santos.
2. In the episode "Two for the Road" of the TV series, "LOST", it was this airline that first took Christian Shephard and Ana Lucia to Australia. What airline is the correct answer?

Answer: Pan Pacific Airlines

Christian and Ana met each other at an airport bar at LAX. Ana is then hired to be Christian's bodyguard on their way to Sydney, Australia on Pan Pacific Airlines. Christian changed his name to "Tom" and Ana changed her name to "Sarah" for the trip.

Obviously this is before the ill-fated Oceanic Flight 815 return trip to Los Angeles.
3. Regis Air International is the American airline that was featured in the premiere episode, "Night Zero", of an American horror drama series. Once it lands, the CDC enters only to find everyone dead. There are worms on the plane the talk of Ebola. What is the name of the series?

Answer: The Strain

Dr. Ephraim Goodweather, is the CDC Head leading the New York-based Canary Project. He and his group are called upon to begin an investigation of an apparent airplane landing where everyone on board is supposedly dead. They have seen some of the same findings before and are concerned about a vampirism outbreak. They need to save humanity, but from what?

"The Strain" first showed on FX and is based on the novel trilogy that was created by Guillermo del Toro and Chuck Hogan. The pathogen that causes humans to turn into vampires is known as Strigoi. It is incurable.
4. We're on Nantucket Island where two brothers here, Joe and Brian Hacket, own their own airline that operates one small plane. They land on "Tom Nevers Field" and the TV comedy is "Wings", but what is the name of the airline?

Answer: Sandpiper Air

They had one airplane and it was a Cessna 402, FAA registration number N121PP. The airline was founded in 1988. The property was owned by Siasconset Air before Sandpiper Air bought them out. "Wings" is a takeoff from the sitcom, "Cheers". Their first client was named Mrs. Maguire and she paid Joe $20 to take her to Boston.
5. "Pan Am" (2011) was an American period drama television series about the iconic Pan American World Airways, and the storylines were between its airline pilots and their stewardesses. What was the name of the plane on "Pan Am"?

Answer: Pan Am Clipper Majestic

The setting of the show was in the early 1960s and the commercial Jet Age was just beginning. Christina Ricci played "Maggie" Ryan, the purser aboard the plane. When she was hired they thought she was fluent in Portuguese. Laura Cameron was played by Margot Robbie, and she was a young employee with Pan Am who became so famous that she got on the cover of "Life" magazine.

The Clipper Majestic is a fictional name of a Boeing 707 aircraft featured in the television series. It was special because it was known for having the first New York City to London flight on the series pilot episode.
6. In the 1960s sitcom, "Green Acres", they have a flight to take them all the way to Washington D.C. and they are known for having a spotless crash record for the only week they have been flying. What is the name of the airlines?

Answer: Trans Pixley Airlines

The Trans Pixley Airlines is "The Route of the Seagulls". Their flagship plane is a DC3, evidently ancient even during the 1960s. The airplane industry in Hooterville has been "thriving" since the day they signed a contract with the Army way back in WWI. Now the residents of Hootersville swarm all over Bleedswell because of the new defence plant being built there. To keep people from leaving Hootersville, they decide to reopen the old airplane factory that has been there since WWI, oblivious to the fact that technology has change quite a bit since that time.
7. The 1990 action thriller film "Die Hard 2" has Lieutenant John McClane in Washington D.C. to pick up his wife at the airport, but her plane is hijacked by terrorists. Total mayhem erupts and McClane comes to the rescue. What is the name of the airlines that his wife is on?

Answer: Northeast Airlines

Northeast Airlines actually used to be a real airline. It operated from 1931 until 1972. The plane that his wife, Holly, is on lands safely. The airline is abbreviated NEA.
8. In the 1999 Pixar film "Toy Story 2", we see a scene of a Barbie backpack with Stinky Pete bursting out of it. At the same time, we hear the intercom system tell the boarders of the next flight. Knowing who the CEO of Pixar Flims can help, but which airline was mentioned?

Answer: LassetAir

The LassetAir Flight A113 evidently is going to Point Richmond, CA. For what it is worth, John Lasseter is the CEO of Pixar Films, giving himself a bit of a plug. And if you think that is mere coincidence, Point Richmond, CA is the former location where the actual Pixar Headquarters used to be.
9. In "Passenger 57" (1992), Charles Rane is a criminal hacker on a plane heading to his trial. A midflight fight occurs and Rane and his men overtake the plane. Wesley Snipes plays Chief John Cutter, who eventually saves the day. What is the airline this took place on?

Answer: Atlantic International Airline

Do you know what number passenger Chief John Cutter was? He was passenger 57.

Rane, the bad guy, eventually gets blown out of the plane to his death. It is implied that Atlantic International Airlines has to go to trial due to its not being able to keep the weapons causing the conflict off the plane before boarding. In 1993 the airlines goes bankrupt. "Passenger 57" was filmed in 1992. A Lockheed L-1011 Tristar aircraft was repainted for the film.
10. Homer Simpson has been banned by nearly every airline. The entire family has to sit separated on their flight and Homer sits next to "The Comic Book Guy. As seen in a Season 36 episode, what is the only airline in America that hasn't put Homer on the "No-Fly" list at this time?

Answer: Convenience Airways

Convenience Airways is seen on episode eight in season thirty-six. The flight has been overbooked so the family has to sit separated on the plane. Marge somehow gets to sit in first-class while Homer sites in a middle seat next to The Comic Book Guy. The writers of this episode had to watch the 1997 movie "Con Air" to get a feel of how to write it. Even Spirit Airlines won't allow Homer on board! Convenience Airways caters to "civility-impaired flyers".
Source: Author BullsGold

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/29/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us